Grunnetjørnsbu

Annonse

Om hytta

  • Område
  • Sengeplasser
    18 sengeplasser
  • Åpningstider

Grunnetjørnsbu ble bygd samtidig med nabohytta Skarsvassbu i 1981, og disse er faktisk helt like. I hovedhytta er det 12 sengeplasser og i 2017 ble det også satt opp sikringsbu med 6 sengeplasser. Her er det tillatt med hund. 

 Under storviltjakta15.9 - 30.10 er hytta låst med DNT-nøkkel. Ellers står den åpen. 

 Hytta ligger flott plassert på et platå ovenfor Grunnetjønn med flott utsikt mot heiene og Årdalen i vest. Utsikten fra verandaen på sikringsbua eller fra bålplassen foran hytta er fantastisk. Grunnetjørnsbu er et fint utgangspunkt for de som ønsker å bestige Trongedalsnuten (929 moh.), som er den høyeste toppen i Åmli kommune.

Hyttetilsyn er for tiden Walter Pedersen og Jostein Vikingsdal.

Pga. koronasituasjonen må alle besøk til denne hytta nå forhåndsbestilles hos Aust-Agder Turistforening. Hytta ble gjenåpnet 11. mai 2020. Ta kontakt med AAT-kontoret for bestilling - gjerne på epost til aat@dnt.no. Husk å oppgi om dere ønsker å ta med hund. Dagsbesøk er fremdeles ikke tillatt, men proviantuttak og dobesøk er lov.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Fiske
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Vanligste adkomst er fra Austenå i Tovdal eller fra Vindilhytta i Gjøvdal. Det er også merket løype fra Granbustøyl i nord og fra Skarsvassbu i sør.

Adkomst vinter

Det er ikke kjørt opp løyper til Grunnetjørnsbu. Men det kan være mulig å følge skiløypa fra Hillestadheia til Nasvatn og ofte går det ski- eller skuter-spor derfra og inn til hytta. Vær obs på at det kan være overvann på Nasvatn.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 8 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: