Geitungen fyr

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider

Unik overnatting på øya utenfor Skudeneshavn på Karmøy, som huser Geitungen fyr, som eneste bolig. Haugesund Turistforening driver fyret som turisthytte på linje med andre hytter som foreningen disponerer. Hytta er åpen i perioden 1. mai til 30. september. 

UTSTYR Fyrvokterboligen har 8 soverom: Fire rom med 4 sengeplasser, og fire rom med 2 senger, pluss at en av sengene på hvert rom har 1,5 bredde. 24 senger, 32 om man sover to pers i 1,5 bredde sengene. Husk lakenpose eller sengetøy. Sovepose er ikke tillatt. 

Geitungen er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblant kjøkkenutstyr, dekketøy. Det er ikke proviant på Geitungen. Drikkevann må tas med, det er vann i sisterne til bruksvann. Gjestene ordner selv med matlaging, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. 

AKTIVITETER Fine turmuligheter rundt om på øya. Bør utforskes! Fiske fra brygge.

HUND Geitungen er ikke tilrettelagt for hund. Det er ikke bur. Hund får ikke være i oppholdsrom/soverom, men kan være i uthuset eller kjelleren.Det er lovbestemt båndtvang for hund i tiden 1. april til og med 20. august.

BOOKING OG BETALING Bestill ditt opphold på Geitungen ved å kontakte Haugesund Turistforening. Ring 52715311 eller kontakt via e-post: haugesund@dnt.no

Kode til nøkkelboks fås på epost etter du har bestilt.

PRISER

I 2021 bestiller man enten rom eller hele huset. Prisliste 2021. Hvordan utleiemåte og priser blir i 2022, blir oppdatert når det er klart.

TRANSPORT til Geitungen Fyr bestilles av Gunnar Eilertsen på telefon 481 52 353. Priser: Voksen: 120,- Barn:80,- Minstepris kr. 500,- . Prisene gjelder én vei. Værforbehold!

HISTORIE Geitungen fyr er et av de yngste fyrene i Norge. Det ble tent første gang i 1924, og erstattet da fyret på Skudenes som hadde vært i drift siden 1799. Hovedgrunnen for å bygge fyret var å sikre innseilinga til Boknafjorden, og faktisk var et nytt tåkesignal her i området en av hovedgrunnene til at fyret ble plassert der det står.

Først vurderte man å bygge tåkesignal på Kvitsøy, men der står fyret midt på øya, og det var vanskelig å navigere etter lyder som kom så langt unna sjøen. Fyret på Geitungen ble utstyrt med diafon som var det sterkeste tåkesignalet man hadde. Diafonen på Geitungen var forøvrig den første diafonen i Norge. Senere ble det montert diafon både på Eigerøy (1934) og på Obrestad (1950).

Geitungen fyr ble tegnet av Fyrvesenets ingeniør Jørgen H. Meinich. Et par år senere tegnet han også Makkaur fyr i Finnmark. Likhetstrekkene mellom de to fyrene er slående. Et karakteristisk trekk ved Meinichs strek er de buede takene og flotte detaljer. Dette er detaljer vi også finner i enkeltbygninger på andre stasjoner.

Geitungen fyr ble automatisert og avfolket i 1994 og er nå fredet etter lov om kulturminner.

Fasiliteter

 • 220v
 • Fiske
 • Strømovn
 • Utleie
 • Dusj
 • Vann

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Kollektivt: Det går buss til Skudeneshavn. 

Fra Skudeneshavn sentrum er det ca 15 min å gå til båthavna som ligger ute ved Lahammar. Videre herfra med båt, som bestilles av Gunnar Eilertsen på telefon 48152353.  

Priser båttransport 2021: 

Voksen: 120,- 

Barn:80,- 

Minstepris kr. 500,- pr tur. Prisene gjelder en vei. Værforbehold!

Annonse

SjekkUT | Geitungen fyr

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
19

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Geitungen fyr ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT