Nedrefosshytta

  Legg til huskeliste
  1
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Nedrefosshytta ligger lunt til i skogkanten langs Nordkalottruta langt nord i Troms, midt i Reisa nasjonalpark, vest for Finnmarksvidda. Hytta er Troms Turlags eldste og ligger fint til på elvebrinken ved Reisaelva, med utsikt mot fossekulpen. Reisadalen er et storslått område der elv og skog, fjell og fossefall danner rammene omkring drømmeturen i norsk natur.

  Her kan du la deg bergta av spektakulære geologiske formasjoner, imponeres av øredøvende fossefall, eller undre deg stille over en flora du ikke finner mange andre steder så langt nord. Når du i tillegg bærer med deg vissheten om at både jerven og gaupa, bjørnen og elgen har sine tilholdssteder i denne dalen, vet du med sikkerhet at du deltar i en unik naturskildring.

  Beliggenhet

  Turen inn til Nedrefosshytta starter gjerne ved Saraelv i Reisadalen, ca. 50 km fra kommunesenteret Storslett. Turen videre fra veienden byr på varierte opplevelser enten man går til fots eller får skyss med en elvebåt.

  Saraelv/Ovi Raishiin (Nordkalottstua) - Nedrefosshytta: Ca. 26 km, 8-9 timer.

  Del av E1, Nordkalottruta og Grensesømmen. Fra der veien svinger inn på tunet til Saraelv går en mindre, men kjørbar vei rett fram til båtplassen, ca 800 m lenger innover. Underveis tar også skogsveien innover dalen opp til høyre. Fra båtplassen starter stien langs elva. Etter litt over to kilometer kommer stien inn på skogsveien som følges i nesten to kilometer til stien tar ned til venstre. I flomtida kan deler av stien være oversvømt, så da vil det være best å bruke veien den første biten fra Saraelv også. Fra der stien forlater veien går den ned til elvekanten og følger elva hele veien innover dalen. Litt før Sieimma er det litt krevende pga. grov ur helt ned til elva. Ved Sieimma kommer ruta inn i Reisa nasjonalpark. Stien krysser noen sideelver av ulik størrelse. Cissaldat deler seg i flere småbekker som steingåes. Alttarinjoki og Rautosuvantojoki krysses på dårlige klopper eller vades (krevende i flomtida). Underveis passere vi Mollisfossen på andre sida av Reisaelva, og får et storslagent utsyn til fossen. Også et kort parti med ur litt lenger inn, og må krysse Vuomadatjohka på klopp før vi tar ned til Reisaelva igjen og kommer da snart til ei åpen koie med to overnattingsplasser. Herfa og opp til Nedrefosshytta er det ca 6 km. På hele strekningen fra Saraelv til Nedrefosshytta stiger dalen ca 50 m.

  Det er også mulig å starte ved Reisavann, ikke langt fra Kautokeino. Å gå fra Reisavann til Nedrefoss er en (lang) dagsmarsj – ca. 10 – 12 timer. Men kan greit gåes uten telt. Deler av stien går på høyfjellet og været må tas hensyn til. E1-ruta fra Sicilia til Nordkapp som åpnet våren 2013 går også forbi hytta.

  Rom

  Hytta har 16 sengeplasser fordelt på 4 rom med 2 køyesenger på hvert rom. Alle sengeplassene kan forhåndsbestilles.
  I tillegg til soverommene har hytta overbygget trapp, gang, kjøkken og stue.

  Utedo.

  Utstyr

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr.

  Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Hytta fikk nytt anneks i 2008 som fungerer både som sikringshytte og badstue.

  Vann

  Vann hentes om sommeren fra en bekk som renner like nedenfor hytta. Om vinteren må vann hentes fra elva som er åpen i stryket ved hytta. Vær forsiktig når du henter vann om vinteren – det er gjerne en ganske høy iskant ned til vannet.

  Hund

  Det er et eget rom i hytta for dere som overnatter med hund. Dette er det første rommet du kommer til, med dør inn fra yttergangen (rom nr. 1 når du bestiller). Rommet er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hytta, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.
  Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

  Naturvern

  Hytta ligger i en nasjonalpark og det er reglene for denne som skal følges. Når du vandrer gjennom parken er du en gjest hos naturen der. Forurensning og forsøpling er forbudet – avfall skal enten brennes eller tas med ut av området. Vegetasjonen, herunder også døde trær og busker er fredet mot skade og ødeleggelse. Bålbrenning er tillatt etter alminnelige regler for dette. Forlat området i like god stand når du går som da du kom.

  Her finner du informasjon om Reisa nasjonalpark

  Bestilling og betaling

  Hytta må forhåndsbestilles for å få tilsendt kode. Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT - medlemsskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Nedrefosshytta er et glimrende utgangspunkt for dagsturer til storslåtte naturopplevelser. Fra hytta kan man går over hengebrua, forbi Bjørnehiet og videre opp til Imofossen, som med sine steinbruer og jettegryter er et imponerende syn. Hytta er også et fint utgangspunkt for en tur til Jiertatoppen (826 moh.), hvor du får en formidabel utsikt ut over nasjonalparkens storhet.

  Fiske
  Fiske i Reisaelva nedenfor Imofossen er ikke tillatt inntil videre.
  Ovenfor denne kan en fiske etter røye mot å løse fiskekort hos Statskog.

  Annet

  Mobildekning
  Hytta har ikke mobildekning.

  Elvebåttur
  Troms Turlag har avtale med Saraelv Villmarkssenter som gir DNT-medlemmer eksklusive priser og betingelser for elvebåtturer med dem. Da får dere guidet tur, og kan blant annet se se bergmaleriene i Reisa Nasjonalpark og Mollisfossen på tur opp til hytta. Se mer om gjeldende priser på våre sider om medlemsfordeler.

  Andre hytter og gammer i Reisa Nasjonalparken

  Nærmere beskrivelser og lokalisering av gammene og andre hytter i nasjonalparken kan du finne her hytter i Reisa Nasjonalpark

  ARTHURGAMMEN
  Gammen i Luvddii ligger ca. 100 meter fra stien, men er godt skjult. Følg elva som stien krysser opp til gammen. Det er vedovn, bord og brisker i gammen. Det er også overnattingsplass til to - tre personer.

  GAMMEN PÅ IMO
  Gammen på Imo ligger ca. 500 meter ovenfor Imofossen. Også her er overnattingsplass til et par personer. Denne er også utstyrt med vedovn, bord og brisker.

  Fasiliteter

  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Indre TromsReisa nasjonalpark/Ráisa álbmotlas meahcci

  Adkomst sommer

  Raskeste atkomst er på T-merket rute, fra enden av veien ved Saraelv lenger nede i Reisadalen. Turen fra Øvre Kirkestilla ved Saraelv er på 24 kilometer. Du kan også ta elvebåt hele eller deler av veien - alt avhengig av vannstanden i Reisaelva. DNT-medlemmer får rabatt på elvebåtturer hos Svartfoss Adventure.

  Adkomst vinter

  Samme rute som om sommeren, men stedvis er det mulig å gå på elveisen.

  SjekkUT | Nedrefosshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  1

  SjekkUT-besøk