Nedrefosshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel
Bli DNT-medlem

Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon på vår hjemmeside .

Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. Utedo.

Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

Nedrefosshytta ligger lunt til i skogkanten langs Nordkalottruta langt nord i Troms, midt i Reisa nasjonalpark, vest for Finnmarksvidda. Hytta er Troms Turlags eldste og ligger fint til på elvebrinken ved Reisaelva, med utsikt mot fossekulpen. Reisadalen er et storslått område der elv og skog, fjell og fossefall danner rammene omkring drømmeturen i norsk natur. Her kan du la deg bergta av spektakulære geologiske formasjoner, imponeres av øredøvende fossefall, eller undre deg stille over en flora du ikke finner mange andre steder så langt nord. Når du i tillegg bærer med deg vissheten om at både jerven og gaupa, bjørnen og elgen har sine tilholdssteder i denne dalen, vet du med sikkerhet at du deltar i en unik naturskildring.

Nedrefosshytta er et glimrende utgangspunkt for dagsturer til storslåtte naturopplevelser. Fra hytta kan man går over hengebrua, forbi Bjørnehiet og videre opp til Imofossen, som med sine steinbruer og jettegryter er et imponerende syn. Hytta er også et fint utgangspunkt for en tur til Jiertatoppen (826 moh.), hvor du får en formidabel utsikt ut over nasjonalparkens storhet.

Troms Turlag har avtale med Saraelv Villmarkssenter som gir DNT-medlemme reksklusive priser og betingelser for elvebåtturer med dem. Da får dere guidet tur, og kan blant annet se se bergmaleriene i Reisa Nasjonalpark og Mollisfossen på tur opp til hytta. Se mer om gjeldende priser på våre sider om medlemsfordeler

Turen inn til Nedrefosshytta starter gjerne ved Saraelv i Reisadalen, ca. 50 km fra kommunesenteret Storslett. Turen videre fra veienden byr på varierte opplevelser enten man går til fots eller får skyss med en elvebåt.

Saraelv/Ovi Raishiin (Nordkalottstua) - Nedrefosshytta: Ca. 26 km, 8-9 timer.

Del av E1, Nordkalottruta og Grensesømmen. Fra der veien svinger inn på tunet til Saraelv går en mindre, men kjørbar vei rett fram til båtplassen, ca 800 m lenger innover. Underveis tar også skogsveien innover dalen opp til høyre. Fra båtplassen starter stien langs elva. Etter litt over to kilometer kommer stien inn på skogsveien som følges i nesten to kilometer til stien tar ned til venstre. I flomtida kan deler av stien være oversvømt, så da vil det være best å bruke veien den første biten fra Saraelv også. Fra der stien forlater veien går den ned til elvekanten og følger elva hele veien innover dalen. Litt før Sieimma er det litt krevende pga. grov ur helt ned til elva. Ved Sieimma kommer ruta inn i Reisa nasjonalpark. Stien krysser noen sideelver av ulik størrelse. Cissaldat deler seg i flere småbekker som steingåes. Alttarinjoki og Rautosuvantojoki krysses på dårlige klopper eller vades (krevende i flomtida). Underveis passere vi Mollisfossen på andre sida av Reisaelva, og får et storslagent utsyn til fossen. Også et kort parti med ur litt lenger inn, og må krysse Vuomadatjohka på klopp før vi tar ned til Reisaelva igjen og kommer da snart til ei åpen koie med to overnattingsplasser. Herfa og opp til Nedrefosshytta er det ca 6 km. På hele strekningen fra Saraelv til Nedrefosshytta stiger dalen ca 50 m.

Det er også mulig å starte ved Reisavatn, ikke langt fra Kautokeino, men dette er en lang gåtur, og telt er en nødvendighet. E1-ruta fra Sicilia til Nordkapp som åpnet våren 2013 går også forbi hytta.

Hytta fikk nytt anneks i 2008 som fungerer både som sikringshytte og badstue.  

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er et eget rom nederst på hytta for dere som overnatter med hund. 

Hytta har ikke mobildekning.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Badstu
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på T-merket rute (fin4) fra enden av veien ved Saraelv lenger nede i Reisadalen. Turen fra Øvre Kirkestilla ved Saraelv er på 24 kilometer. Du kan også ta elvebåt hele eller deler av veien - alt avhengig av vannstanden i Reisaelva. DNT-medlemmer får rabatt på elvebåtturer hos Svartfoss Adventure.

Adkomst vinter

Samme rute som om sommeren, men stedvis er det mulig å gå på elveisen.
Annonse

SjekkUT | Nedrefosshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Nedrefosshytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT