Nedrefosshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Nedrefosshytta ligger lunt til i skogkanten langs Nordkalottruta langt nord i Troms, midt i Reisa nasjonalpark, vest for Finnmarksvidda. Hytta er Troms Turlags eldste og ligger fint til på elvebrinken ved Reisaelva, med utsikt mot fossekulpen.

Reisadalen er et storslått område der elv og skog, fjell og fossefall danner rammene omkring drømmeturen i norsk natur. Her kan du la deg bergta av spektakulære geologiske formasjoner, imponeres av øredøvende fossefall, eller undre deg stille over en flora du ikke finner mange andre steder så langt nord. Når du i tillegg bærer med deg vissheten om at både jerven og gaupa, bjørnen og elgen har sine tilholdssteder i denne dalen, vet du med sikkerhet at du deltar i en unik naturskildring.

Nedrefosshytta er et glimrende utgangspunkt for dagsturer til storslåtte naturopplevelser. Fra hytta kan man går over hengebrua, forbi Bjørnehiet og videre opp til Imofossen, som med sine steinbruer og jettegryter er et imponerende syn. Hytta er også et fint utgangspunkt for en tur til Jiertatoppen (826 moh.), hvor du får en formidabel utsikt ut over nasjonalparkens storhet.

Turen inn til Nedrefosshytta starter gjerne ved Saraelv i Reisadalen, ca. 50 km fra kommunesenteret Storslett. Turen videre fra veienden byr på varierte opplevelser enten man går til fots eller får skyss med en elvebåt. Troms Turlag har avtale med Svartfoss adventure, som gir DNT-medlemmer 25 prosent rabatt på elvebåtturer med dem. Da får dere guidet tur, og kan blant annet se se bergmaleriene i Reisa Nasjonalpark og Mollisfossen på tur opp til hytta.

Det er også mulig å starte ved Reisavatn, ikke langt fra Kautokeino, men dette er en lang gåtur, og telt er en nødvendighet. E1-ruta fra Scisillia til Nordkapp som åpnet våren 2013 går også forbi hytta. Hytta fikk nytt anneks i 2008 som fungerer både som sikringshytte og badstue.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er et eget rom nederst på hytta for dere som overnatter med hund.

Hytta har ikke mobildekning.

Trykk link her for å se vår besøkskalender. Den viser skoleklasser som har planlagt turer, fellesturer i regi av Troms Turlag samt planlagte dugnader.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Badstu
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Båttransport

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på T-merket rute (fin4) fra enden av veien ved Saraelv lenger nede i Reisadalen. Turen fra Øvre Kirkestilla ved Saraelv er på 24 kilometer. Du kan også ta elvebåt hele eller deler av veien - alt avhengig av vannstanden i Reisaelva. DNT-medlemmer får rabatt på elvebåtturer hos Svartfoss Adventure.

Adkomst vinter

Samme rute som om sommeren, men stedvis er det mulig å gå på elveisen.

Papirkart

Kartblad: 174 Reisadalen

Annonse