Vuomahytta

    Legg til huskeliste
    6
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

    Vær obs! Statkraft advarer om fare for usikker is på Altevatnet!

    Vuomahyttene ligger i Indre Troms langs Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen, inne i Øvre Dividal nasjonalpark. Disse to trivelige turisthyttene ligger mellom Njunis (1717 moh.) i nord og Kistefjell (1632 moh.) i sør. Herfra har man mange spennende muligheter til å følge merkede ruter over vide og åpne høyfjellspartier i den vakre tromsnaturen. Vestover ligger Vuomahytta sør for Anjavassdalen, og videre vest kommer man til Gaskashytta og Altevasshytta i vestenden av Altevatnet. I øst kommer man til Dividalshytta og kan følge merket rute til flere turisthytter nordover langs svenskegrensa.

    Beliggenhet

    Ventebu i Dividalen - Vuomahytta: 24 km, ca. 6 timer.

    Fra Ventebua er det en drøy time (4,5 km) langs veien til parkeringsplassen ved enden av veien. Stien starter ved parkeringen. Herfra er det ca. 19 km til Vuomahytta. Over bekken til stidelet, der en tar til høyre mot Vuomahytta. Ned mot Dividalselva som følges forbi Tronga og Ole Nergårdsbua (åpen koie med 2 liggeplasser) til Anjavasshytta og.over Dividalselva på helårsbru like ovenfor Anjavasshytta, evt. vad ca. 600 m ovenfor brua. Så inn Anjavassdalen sør for Anjavasselva/Anjajohka, stort sett langs elva, og over Vuomajohka på helårsbru. Videre inn Anjavassdalen forbi Blåfjellet/Vuommavárri. Så opp mot sør og inn i dalsenkningen til Vuomajávri. Vuomahytta ligger i nordenden av vannet.

    Rom

    Det er 15 sengeplasser på Vuomastua (2018), og 10 på Vuomahytta (1989).
    Voumahytta 10 sengeplasser fordelt på 2 soverom(4+4) OG 2 i stue.

    Utedo.

    Utstyr

    Vuomastua har solcellestrøm til belysning og USB-lading. NB! Ber om at besøkende bruker strøm med måte i mørketida pga lite lading.

    Sengetøy på alle hyttene på tunet, men du må ha med lakenpose eller sovepose.

    Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr.

    Vann

    Sommer: Hent vann fra elva som renner inn i Vuomajávri. Det går sti fra hyttene og ned til elva sørvest av tunet. Noen henter vann fra der elva danner et lite vann rett vest av Vuomahytta. Følger merket sti i retning Gaskas.

    Vinter: Dersom man har isbor, eller det er tilgjengelig i uthuset; Borr et vannhull på Vuomajávri rett nedenfor hyttetunet. Alternativt må man smelte snø.

    Hund

    Det er eget hundeanneks i tilknytning uthuset, med 2 sengeplasser for de med hund i reisefølget. Det er 2 hundebur her. Hundeannekset er forbeholdt besøkende med hund, men som på selve hyttene, frigis ubenyttede senger kl. 21.00, og da kan gjester uten hund benytte disse.

    Det er mulig å ha hund i yttergangen på Vumoahytta.
    Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

    Vuomastua er hundefri.

    Naturvern

    Vuomahytta ligger i Øvre Dividal nasjonalpark.
    Her finner du mer informasjon om nasjonalparken: Øvre Dividal nasjonalpark

    Bestilling og betaling

    Se bestillingslenke på høyre side.

    Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

    Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.

    Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

    Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

    NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

    DNT-medlemsskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

    Aktiviteter


    Annet

    Mobildekning
    Det er ikke mobildekning ved hyttene, men man får dekning et stykke på ruta mot Gaskas.

    Kartoversikt
    Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Dividalen 10144" Turkart: Bardu (2004) 1:100 000 fra Nordeca og Fjällkartan BD3 Rensjön-Pulsujävri (2010) 1:100 000 fra Lantmäteriet

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Indre TromsØvre Dividal nasjonalpark/Dieváidvuovddi álbmotmeahcci

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst er på T-merket rute fra enden av veien innenfor Frihetsli i Dividalen, til brua over Divielva, deretter videre på ruta til Vuomahytta.

    Evt fra Altevasshytta via Gaskashytta, og deretter fra Gaskashytta til Vuomahytta.

    Fra Frihetsli bomvei i ca 6 km videre innover dalen til parkering ved veiende. NB! Bomavgift: Kontant, kr 50,- For betaling til bankkonto, kontakt Statskog på mobilnr: 916 45 938 (i kontortiden), når du har dekning. Det er nå blitt mobildekning ved Frihetsli.

    Adkomst vinter

    Vinterstid er veien brøytet til Ventebua, der man kan parkere. NB! Bomavgift: Se adkomstbeskrivelse sommer.

    SjekkUT | Vuomahytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    6

    SjekkUT-besøk