Lappjordhytta

  Legg til huskeliste
  9
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

  Hyttene ligger like ved svenskegrensa helt sør i Indre Troms i Bardu kommune. Her passerer Nordkalottruta, E1 og Grensesømmen.

  Fra Lappjordhytta har du alle muligheter for noen flotte fjellturer. En av de flotteste turene er kanskje turen til Stordalsstua, men denne er både lang og krevende - og i tillegg ikke merket utover grenserøysene. På denne turen får du oppleve alt området kan by på - flotte fjellpartier, flate daler, breer, røyser og elvestrekk.

  En langt mindre krevende tur får du hvis du går til Sørdalen i Bardu, en tur på gode stier i noe kupert terreng. Du kan også følge den merkede ruten fra Innset og helt inn til Lappjordhytta, der den ligger omtrent en kilometer fra svenskegrensen.

  Beliggenhet

  Sørdalen i Bardu - Lappjordhytta: 14 km, ca. 5 timer.

  Tidligere startet ruta ved Sørmo, men det er nå bilvei ca. 3 km lenger innover dalen, til parkeringen ved Tverrelva. NB! Bompenger! Her kan du betale bompengeavgift. Du går nå inn i Rohkunborri nasjonalpark. Tverrelva krysses på bru, og en følger videre innover den frodige dalen på kjerrevei som går over til sti. Underveis skal flere sideelver krysses, den største, Kjelelva, på bru. 2 km lengre S passerer du Stággonjunneshytta(privat). Herfra bratt opp til Stággonjunni. Slak stigning videre til Sjåframhaugen, og så nedover igjen de siste 2-3 km bort til Lappjordhytta.

  Tornehamn i Sverige-Lappjordhytta: 13 km, 4-5 timer.

  (Noen starter fra Abisko turiststasjon. Da er det 3 timer ekstra delvis på Rallarvei). Fra jernbanen Narvik-Kiruna ved Tornehamn. E10 krysses. Sti til Njuoraeatnu som krysses på helårsbru. Deretter 5 km på V-sida av Torneträsk. Svensk merking av stien fram til Pålnovikstugan i NV-enden av Torneträsk. Nødtelefon her. Videre forbi grenserøys 272 og Grensevatnan før det bærer oppover lia til Lappjordhytta. 

  Rom

  Lappjorhytta har 14 sengeplasser fordelt på Lappjordhytta Lille og Store(4+10)
  Lappjordhytta Lille har 4 sengeplasser i fellesrom.
  Lappjordhytta Store har 10 sengeplasser fordelt på to soverom(4+4) og stue(2).

  Utedo.

  Utstyr

  Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. 

  Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose.

  Vann

  Drikkevann henter du i bekken i NØ.

  Vinterstid bruker du brønnhuset. Retningen du skal gå i er merket med pil. Brønnhuset er merket med stake. Det kan være litt måking for å komme seg ned. Det lønner seg å måke litt ekstra, dermed blir det bedre plass.

  Husk å lukke brønnhuset skikkelig.

  Hund

  I den gamle/minste hytta er det mulighet til å ha hund i yttergangen.
  Det er 1 bur i yttergangen.

  Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

  Naturvern

  Lappjordhytta ligger i Rohkunborri nasjonalpark.
  Her finner du mer informasjon: Rohkunborri nasjonalpark 

  Bestilling og betaling

  Se bestillingslenke på høyre side.

  Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

  Les mer om hyttebestilling på våre nettsider.  

  Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

  Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

  NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

  DNT-medlemsskap

  Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

  Aktiviteter

  Annet

  Mobildekning
  Hytta har mobildekning via svensk nett. 

  Kartoversikt
  Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Setermoen 10143" (hytta ligger helt sørøst i kartet), "Dividalen 10144"dekker området videre østover, mens kartet "Torneträsk 10140" dekker området sørøst for hytta og "Narvik 10139" dekker området sørvest for hytta.

  Fasiliteter

  • Mobildekning
  • Vedovn
  Annonse
  Indre TromsRohkunborri nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Raskeste atkomst er på merket rute ved Tornehamn i Sverige forbi Pålnoviken. Enda raskere er det om man kan få båtskyss inn til Pålnoviken. Fra norsk side er det raskest på T-merket rute fra Sørdalen i Bardu. NB! Bomvei ved Sørmo. Husk bompengeavgift: Her

  Adkomst vinter

  Vanligste adkomstvei er fra Altevatnet/Altevasshytta.

  SjekkUT | Lappjordhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  9

  SjekkUT-besøk