Snytindhytta

    Legg til huskeliste
    9
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    I 2014 ble Snytindhytta med god grunn kåret til Norges råeste toppturhytte av UT.no.
    Omgitt av Snytindan som gir flere flotte nedkjøringer på 600 høydemeter og med utsyn mot Møysalen og Møyene, er dette en hyttejuvel i Hinnøyas villeste fjellverden.
    Den ubetjente hytta er et populært turmål for fjellvandrere, men de senere år har flere og flere brattskikjørere funnet veien hit til hjertet av Vesterålsalpene. Her finner du alt du trenger, fra dagstursekker til vedfyrt badstue, hyttebibliotek, 12V vind- og solstrømanlegg og 24 gode senger. Om sommeren stuper du selvsagt rett fra berget og i vatnet noen få meter unna hytteveggen. Og etterpå fyrer du bål på den tilrettelagte bålplassen ved hytta og koser deg i midnattsola!

    Rom
    Det er 24 sengeplasser på hele anlegget. Store Snytindhytta har fem soverom av ulik størrelse og i Lille Snytindhytta er det til sammen fire senger fordelt på to rom.
    Se romoversikt for Store Snytindhytta PDF / Se romoversikt for Lille Snytindhytta PDF

    Nøkkel
    Begge Snytindhyttene er ulåst.

    Utstyr
    Hytta er fullt utstyrt med kopper og kar, gass, ved, puter og dyner. Det er også stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Hytta har solcellebelysning og det lagt til rette for lading av mobiltelefon.
    Det er ikke matlager på hytta og heller ingen søppelordning på hyttene, så du må ta med alt avfall i retur.
    Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.
    Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne på hyttene. Hytta kan ikke brukes som base for jakt.

    Drikkevann og vann til badstu hentes i vannet ved hytta.

    Hund er kun tillatt i Lillehytta.
    Du forhåndsbestiller plass for hunden din i samme system som du bestiller seng, og hundeier må selvsagt bo i samme hytte som det er tillatt med hund.

    Bestilling og betaling
    Vi har gode erfaringer med forhåndsbestilling og oppfordrer til dette. Da trenger du ikke tenke på betaling i etterkant av besøket. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år. Ved ankomst før kl 19 har du rett til den senga du har bestilt. Kommer du etter kl 19 har du rett på en annen ledig soveplass.
    Man kan fremdeles besøke hytta uten forhåndsbestilling. Da må du vente til etter kl 19 med å velge seng, da den kan være bestilt. Er alle sengene bestilt har du likevel rett til å overnatte på hytta.
    Har du ikke forhåndsbetalt må du gjøre opp for deg etter hyttebesøket med Vipps, PayPal, bankoverføring eller kontant i kasse på hytta. Alle som bruker hytta skal skrive seg inn i protokoll på hytta.

    Her er nyttige tips om bestilling .

    Kommersielle grupper må kontakte oss på mail: vesteralen@dnt.no før bestilling/besøk.

    DNT - medlemskap

    Når du melder deg inn i Vesterålen Turlag støtter du vårt arbeid for å styrke friluftslivet og verne vår felles naturarv, og du hjelper oss med å ta enda bedre vare på våre hytter og ruter. Som medlem i Vesterålen Turlag får du gode rabatter på våre hytter og andre medlemsfordeler som rabatt i utvalgte sportsbutikker.

    Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Booking
    • Fiske
    • Badstu
    • Bade
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Skoleklasser
    Annonse
    Lofoten, Vesterålen og HinnøyaHinnøya

    Adkomst sommer

    Merket løype fra riksveien i Løbergsbukta, Gullesfjorden (4 t) eller fra P-plass ved tunnelen i Sigerfjorden (6 t). Gå gjerne opp den ene veien og ned den andre. Merket løype gjennom Møysalen nasjonalpark fra Lofotens fastlandsforbindelse på Ingelsfjordeidet (8 t).

    Sommeren 2012 ble det også merket sommerløype inn Djupfjorden (4 t). Løypa følger skogsvegen inn fjorden, og tar av fra vegen 200 meter før Storvatnet.

    Adkomst vinter

    Den mest benyttede vinterløypa fra Djupfjorden og over Storvatnet til Snytindhytta går gjennom relativt enkelt terreng. Imidlertid er det små forseringer, bekkedaler og mindre terrengfeller hele veien fra Storvatnet inn til Snytindhytta som krever oppmerksomhet. Det er normalt greit å finne gode og trygge rutevalg. Fra Humpedalsvatnet (325 moh) og videre til hytta må man må være spesielt oppmerksom i dårlig sikt og flatt lys da det er flere mindre terrengfeller som kan være vanskelige å oppdage og forsere trygt. Etter Humpedalsvatnet kommer man opp i Isvasskaret og får øye på Snytindhytta vel halvannen kilometer lenger fram. I Isvasskaret må man være oppmerksom på hvilken side av skaret snøen har samlet seg, og ikke gå inn i oppsamlingsområdene. Det samme gjelder i siste skaret 300 meter før hytta. Har snøen samlet seg på hyttesiden (sørsiden) av skaret, må man ikke holde høyden i skråningen mot hytta da det her er brattere enn 30 grader, og i stedet ta seg rett ned bakken fra skaret. Øvre Beibarnvatnet er regulert, og her kan det være oppbrutt is langs land som må hensyntas. Alternativt kan man velge å gå utenom dette vatnet som vist i kart (link til kart). Isen på Storvatnet er normalt farbar fra en gang på nyåret til siste halvdel av april. Etter skredulykken i Trollfjorden 3. november 2019 som du kan lese om her, vil Vesterålen Turlag normalt kreve at deltakere har med skredsøker, spade og søkestang på organiserte turer til Snytindhytta. Her finner du bratthetskart , klassifisering av snøskredterreng (KAST) og snøskredvarsel på varsom.no .

    Løypekartutsnitt Storvatnet-Snytindhytta.

    Om skredfaren er liten er det et godt alternativ å gå fra riksveien i Løbergsbukta og inn Løbergsdalen til Snytindhytta (4 t). På ettervinteren (slutten av april og tidlig mai) anbefales å starte i Vangpollen i Sigerfjorden, bære skiene opp de første 2-300 høydemeterne og så suse innover Vangpollheia til hytta.

    Se ellers turkart Vesterålen-Hinnøya, sør.

    SjekkUT | Snytindhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    9

    SjekkUT-besøk