I 2014 ble Guvåghytta kåret til landets vakreste kysthytte, det er ikke uten grunn.
Med robåt og seks kanoer til fritt utlån, klatrevegger rett ved hytta, 15 mål stor eiendom og flere hundre meter til nærmeste nabo, tilbyr hytta både idyll og aktivitet.
Rom
Anlegget har 19 sengeplasser. Se bilder for plantegninger av hytta.
Hovedhuset har tre soverom med familiesenger.
Mathiasnaustet/Naustloftet har fire enkeltsenger og en dobbeltseng.
Nøkkel Guvåghytta er låst med DNT-nøkkel.
Se romoversikt for hovedhytta PDF / Se romoversikt for Mathiasnaustet PDF
Utstyr
Hytta er fullt utstyrt med kopper og kar du trenger til matlaging. Det er også gass, ved, puter, dyner, stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken.
Det er ikke matlager på hytta og heller ingen søppelordning, så du må ta med alt avfall i retur.
Anlegget har 12V solstrøm og mulighet for lading av mobiltelefoner. Det har ikke kapasitet for lading av kjølebager.
Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta gjerne med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.
Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne.
Det er redningsvester på anlegget som skal brukes i kano/båt.
Drikkevann
Inntil videre bør drikkevann tas med. Vannet i brønnen på tunet må kokes dersom det skal drikkes, men det kan brukes til vasking og i badstua. NB: Ikke bruk sjøvann i badstua.
Hund
Det er ikke tillatt med hund i hovedhytta, men du kan ha den med i Mathiasnaustet.
Hundeeier må selvsagt bo i samme hytte som det er tillatt med hund.
Bestilling og betaling
Vi har gode erfaringer med forhåndsbestilling og oppfordrer til dette. Da trenger du ikke tenke på betaling i etterkant av besøket. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år. Ved ankomst før kl 19 har du rett til den senga du har bestilt. Kommer du etter kl 19 har du rett på en annen ledig soveplass.
Man kan fremdeles besøke hytta uten forhåndsbestilling. Da må du vente til etter kl 19 med å velge seng, da den kan være bestilt. Er alle sengene bestilt har du likevel rett til å overnatte på hytta. Har du ikke forhåndsbetalt må du gjøre opp for deg etter hyttebesøket med Vipps, PayPal eller bankoverføring.
Alle som bruker hytta skal skrive seg inn i protokoll på hytta.
Her er nyttige tips om bestilling.
Kommersielle grupper må kontakte oss på mail: vesteralen@dnt.no før bestilling/besøk.
Det kan betales med Vipps for overnatting, telt, dagsbesøk samt bruk av badstue. Det står oppslag om dette på hyttene våre. Skriv dere inn i besøksprotokoll ved ankomst, via Vipps søker dere opp «96124» eller «Guvåghytta Opphold», og deretter vippser dere beløp til Guvåghytta.
Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte hyttetilsyn på mail.
Nøkkel
Guvåghytta har DNT-standardnøkkel. Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:
Sport1 Sortland
Esso Havna på Sortland
Circle K på Sortland
YX på Straume i Bø
Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.
Aktiviteter
I 1 .etasje i Mathiasnaustet er det robåter og redningsvester i ulike størrelser. I Haraldnaustet oppbevares 6 kanoer. Vi har også enkelt fiskeutstyr til utlån. Bruk det gjerne, og legg det tilbake i den samme gode stand du fant det. Om noe blir borte eller ødelagt, er det fint om du gir beskjed.
DNT - medlemskap
Når du melder deg inn i DNT Vesterålen Turlag støtter du vårt arbeid for å styrke friluftslivet og verne vår felles naturarv, og du hjelper oss med å ta enda bedre vare på våre hytter og ruter.
Som medlem i Vesterålen Turlag får du gode rabatter på våre hytter og andre medlemsfordeler som rabatt i utvalgte sportsbutikker.
Historie
Infofolder og infotavle gir en kultur- og naturhistorisk reise gjennom tidene på Oksneset. Se brosjyren om Guvågstien.
Guvågstien – i grenseland Oksneset, eller Oksnesan som det heter i dialekten, var husmannsplass til langt inn på 1900-tallet, og ble sist drevet av Mathias Olsen og Tea Kristensdatter. Her satte Tea ni barn til verden, og sju av dem vokste opp. Plassen ble fraflyttet kort tid etter at Mathias døde i 1926. Da faren til Mathias, Ole Jakobsen, slo seg ned i Oksnesan på 1860-tallet, hadde plassen trolig ligget ubebodd i lange tider. Det var de rike sildefiskeriene i Eidsfjorden som lokket Ole, slik godt fiske med ujevne mellomrom har lokket mennesker til Oksnesan gjennom årtusener.
Oksnesan har på mer enn én måte ligget i grenseland. I grenselandet mellom norsk/norrøn og sjøsamisk bosetting, og sågar i grenselandet mellom to kontinenter da Grønland og Skandinavia kolliderte for 400 millioner siden og skilte lag igjen for 50 millioner år siden.
Ta en tur rundt i Oksnesan, og få kultur- og naturhistorisk nærkontakt!
Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.
Raskeste adkomsten er på T-merket sti fra parkeringsplassen i Guvåg, 10 min. Ca. 700 meter å gå til hytta.
Samme som sommer - men merket med veistikker
Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.
Les mer om SjekkUTSjekkUT-besøk