Legg til huskeliste
  28
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Midt inne på den vestlige delen av Dovrefjell ligger Aursjøhytta som et bindeledd mellom Sunndalsfjellene, Romsdalsfjellene og Tafjordfjellene.

  Landskapet ved hytta er preget av runde, rolige topper og områder med mer viddepreg, med andre ord et behagelig turterreng for deg som liker å vandre eller gå lange og rolige skiturer. Du skal likevel ikke dra mange kilometrene nord- eller vestover før du møter vestlandsnatur på sitt villeste og flotteste, hvor du kan dra på utfordrende dagsturer til høye topper. Både Eikesdalen og Sunndalen/Litjdalen har et dramatisk landskap med høydeforskjeller på 1800 meter over 2-3 km.

  Vertsskap er Marco og Brygida D'Aprile. Booking i betjent-sesongen 2024 gjøres ved å sende e-post til aursjohytta@knt.no eller via telefon: 48 02 00 81

  Åpningstider

  Tirsdag - søndag: Aursjøhytta er betjent og alle gjester er hjertelig velkomne på overnatting og servering.
  Åpningstider og servering tirsdag- søndag:
  Caféen er åpen kl.13.00 - 17.30
  Middag serveres fra kl.19.00 (vennligst gi beskjed på forhånd)

  Mandager: Selvbetjent avdelingen åpen for overnatting og mulighet for å lage seg mat og drikke. Husk å ta med DNT-nøkkel, da selvbetjent avdeling er låst med standardnøkkelen. Egen inngang i underetasjen på vest-siden.


  Lunsj eller middag på Aursjøhytta?
  Vi ber alle som ikke skal overnatte, men ønsker å spise lunsj eller middag på hytta om å melde ifra til hytta. På den måten kan vi beregne mengde mat bedre og forhindre matsvinn.

  Det er lagt til rette for hund i 2 hunderom, disse har tilkomst fra baksiden av hytta. Hunden skal ikke oppholde seg innendørs andre steder på hytta, dette for å hensynta allergikere. Vi ber om at dette respekteres.

  Ellers i året er det vanlig selvbetjent overnatting lik andre DNT-hytter. Det er 14 sengeplasser og soveloft. Hytta har stor stue med tilhørende liten kjøkkenkrok, det er innlagt strøm, varmt vann, dusj og WC, så dette er en godt utstyrt hytte i DNT-nettet. Det er i tillegg til soverommene også sovesal på loftet med plass til flere. Skulle det bli behov for enda flere sengeplasser er det en ekstra soveromsfløy som kan åpnes, den vil normalt være avlåst, men ved å kontakte KNT kan man få tilgang til nøkkel.


  Aursjøhytta er selvbetjent i vintersesongen og tilgjengelig med DNT-nøkkel. Større grupper kan ta kontakt med turist@knt.no hvis det er ønskelig med opphold utenom betjentsesongen. Øvrige henvendelser om hytta i selvbetjentsesongen kan også sendes til samme e-postadresse.

  Tips: Det er fjernbetjening av varme på rom 14 og på peisestua. KNT kan justere opp varmen om du skal på Aursjøhytta på vinters tid. Send beskjed til turist@knt.no, så kan du komme til en varmere hytte.

  Villrein

  Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein


  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Sykkelutleie
  • Båt
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Servering
  • Mobildekning
  • Dusj

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Romsdalen og Eikesdalen

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Sommerbilvei fra Eikesdal (30 km), Eidsvåg (45 km) og Sunndalsøra (47 km).

  For turister i fjellet er det ruter videre fra Aursjøhytta til hyttene Reinsvassbu, Raubergshytta og Grøvudalshytta. Det er også stier til Lesjaskog, Finnset og langs Aursjøen til vei fra Lesja.

  Adkomst vinter

  Vinterstid er hytta en dagsmars unna fra Bjorli, Finnset, Grøvudalen eller Lesjaskog. Til Bjorli kommer du deg med tog eller egen bil. En enkel start på turen inn til hytta er å ta skiheisen på Bjorli opp på høgfjellet.

  SjekkUT | Aursjøhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  28

  SjekkUT-besøk