Lurfjellhytta

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

På grunn av koronarestriksjoner må man forhåndsbestille seng før besøk på hytta. Antall senger som kan bestilles er begrenset, slik at man kan holde en meters avstand til andre gjester. Dagsbesøk er ikke tillatt.

Lurfjellhytta ligger helt i utkanten av Bodø kommune, "på baksida" av Børvasstindan og er relativt lett tilgjengelig fra alle himmelretninger.

Om hytta. Lurfjellhytta ble bygd til Bodø og Omegns Turistforenings 60-årsjubileum i 1950. Den gang var utfarten i området beskjedent. I dag er situasjonen en helt annen. Bynær beliggenhet, bedre kommunikasjoner og et bedre hytteanlegg har gjort Lurfjellhytta svært populær.

Etter en påkrevet restaurering først på 1980-tallet er den gamle hytta i god stand. Den har to soverom med til sammen ti senger. Sikringshytta fra 1994 har tre soverom med totalt 12 senger. Hund er kun tillatt på gammelhytta. Uthuset (restaurert 2018) rommer vedbod og to do.

Om nærområdet. For toppentusiastene står turmulighetene i kø med Lurfjellhytta som utgangspunkt. Blant aktuelle dagsturmål er Børtind, de øvrige selitindan og ikke minst selve Lurfjelltind (1284 moh.). Lurfjelltind er også Bodøs høyeste fjelltopp. Toppen ligger i grensepunktet mellom Beiarn, Skjerstad og Bodø.

For fiskeinteresserte kan det være greit å vite at det går en og annen storørret i Skorrigorrivatnet og Mangevatnet.. Mindre fisk i Svartvannet

For de som ikke har vært i området før kan en video si mer en 100-vis av ord. Så her er en video-teaser.

Om veien videre Det er merka løyper mot Tverrbrennstua og Gjælentunet.. Det er og merka løyper til Svartvassetra, Børvannet, Åseli og Falkflågdalen

Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Teltplass
  • Vedovn

Passer for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Den vanligste turen går fra parkeringsplassen ved Børvatnet. Herfra går merket og tydelig sti helt frem.

Andre merkete ruter til Lurfjellhytta går fra Åseli parkeringsplass opp Åselidalen (bare tilrådelig om sommeren) eller fra Valnesvatnet opp Falkflaugdalen. Dessuten er det merkete ruter fra Svartvassetra i Misvær og fra Beiarfjellet. En annen populær tur er å gå til eller fra Nordland i Beiarn. Dette er en fin tur, men sjekk tider for kollektivtransport nøye før du legger i vei!

Rutene Sal32, sal33, sal34, sal36, sal 38 går alle fram til hytta.

Adkomst vinter

Vinterstid kan man med gode isforhold gå over Børvatnet på ski og deretter følge østsida av elva oppover. I stedet for å ta denne veien, velger mange vinterstid å følge ryggen opp mot Børtind, mot Tindvatnan. Oppe under tindene holder man høyden sørover, og skrår til sist ganske nær tindene før nedkjøringen begynner.

Går du til eller fra Beiarfjellet (Tverrbrennstua) om vinteren, må du vurdere mulig skredfare langs sørvestsida av Gjømmervatnet, og eventuelt renne ned på vatnet.

Annonse

SjekkUT | Lurfjellhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
4

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Lurfjellhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT