Legg til huskeliste
    74
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Ramsjøhytta er ei selvbetjent hytte som ligger ved Ramsjøen, like ved grensen til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Den moderne hovedhytta ble bygd ferdig i 2022, og bidrar til å forsterke opplevelsen av mektig fjellnatur med "utsikt til innsikt" som bærende idé.

    Beliggenhet

    Ramsjøhytta ligger åpent til ved osen av Ramsjøen med utsikt utover sjøen og Fongenmassivet og langt mot øst, Sylmassivet.

    Sylan og Jämtlandsfjällen er et felles fjellturområde for nordmenn og svensker. Her kan du vandre dag etter dag i et sammenhengende hytte- og rutenett som strekker seg milevis innover fjellet på begge sider av grensen. Selve Sylmassivet ligger som en gigantisk grensestein sentralt i dette midtskandinaviske fjellriket.

    Rom

    Den nye hovedhytta har 22 sengeplasser. I sikringshytta er det 6 sengeplasser samt egen hundeavdeling med 6 sengeplasser og eget kjøkken/oppholdsrom.

    Utstyr

    Utedo, vedovn, fiske, booking, tørkerom, strøm, båtutleie, teltplass. Det er ikke mobildekning på hytta, men går man for eksempel et par hundre meter mot sør, bak sikringshytta, kan man få dekning.

    Oppskriftshefte basert på proviantlageret

    I et nytt prosjekt har vi i DNT jobbet med å utvikle et oppskriftshefte basert på proviantlagrene på selvbetjeningshytter. Her finner du en rekke fristende og overraskende matretter du kan lage når du besøker våre selvbetjente hytter.
    Ta en titt i vårt oppskriftshefte

    Vann

    Vann hentes i nærmeste kilde.

    Hund

    Det er tilrettelagt for hund på Ramsjøhytta med eget hunderom i sikringsbua. Les mer her for hvordan du booker opphold med hund på hytta.

    Naturvern

    I Sylan har en del av den sårbare fjellnaturen særlig vern gjennom opprettelsen av landskapsvernområder og nasjonalparker, og Ramsjøhytta ligger ved Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark. Dette medfører at du som gjest i disse områdene skal ha satt deg inn i de reglene som gjelder for ferdsel her og er klar over det når du beveger deg inn i sårbare områder.

    I tillegg til områder med spesielt vern er vi også heldige å ha samisk reindrift i området. Som gjest i reinens rike må du vise aktsomhet og ikke forstyrre disse flotte dyrene. På grunn av kalving i området, vil Ramsjøhytta være stengt for booking på våren. Her et noen tips å ta med seg:

    • Vis omtanke for dyre- og plantelivet.
    • Følg merkede stier og løyper.
    • Ta med hunden din på tur, men husk at den skal være i bånd.
    • Hold deg i ro hvis du ser rein, slik at den kan trekke seg unna.
    • Ikke forsøk å gå nær for å fotografere.
    • I kalvingstida i mai og juni er reinen ekstra sårbar og må ikke forstyrres. Derfor vil det ikke være mulig å bestille opphold fra 25. april til og med 1. juni. Vi anbefaler at man legger turen til andre fjellområder i denne perioden. 

    Bestilling og betaling

    I år kan du velge om du vil forhåndsbooke plass eller komme på drop in på TT-hyttene.

    Klikk her for å booke plass på Ramsjøhytta. Ved forhåndsbestilling betaler du for opph oldet direkte i bookingen. Ved drop-in kan du betale med betalingsappen “DNT Hyttebetaling”. Du finner den der du laster ned apper til din mobil. Medlemmer får alltid gode rabatter på overnatting, se hvordan du melder deg inn i DNT her.

    På TT sine hytter benytter vi lakenpose eller medbrakt sengetøy (putetrekk, dynetrekk og laken). Sovepose er ikke tillatt å benytte inn med tanke på renhold og veggdyr problematikk.

    DNT-medlemskap

    Som medlem i Trondhjems Turistforening får du tilgang til, og medlemspris på, DNT's mer enn 560 turisthytter i hele Norge. Medlemsrabatt utgjør ca. 30%. Hytta må låses opp med en DNT-nøkkel, og du må være medlem for å ha nøkkel.

    Aktiviteter

    Dagsturhyttene fra hytta er mange og varierte, både sommer og vinter. Her finner du en oversikt over anbefalte dagsturer fra Ramsjøhytta.  

    Ramsjøhytta er også en del av Signa-TUR Norge på tvers. 

    Historie

    Leid 4-sengs selvbetjeningskvarter ble etablert i 1957. Egen hytte sto ferdig i 1967. Etter at "nyhytta" med 8 senger overtok for 4-sengshytta på andre siden av osen, ble det stadig mer vanlig å dele ruta mellom Schulzhytta (30 senger) og Storerikvollen (65 senger) i to. Risikoen for å havne på en overfylt Ramsjøhytte bidro til å dempe trafikken vestover fra Storerikvollen. Fellesturer på 12 personer i påska har mang en gang sprengt alle rammer for kapasitet på Ramsjøhytta. Likevel var det teleproblemer med gammelhyttas søylefundamenter som var årsaken til at byggearbeidene kom så tidlig i gang som i 1983, bare 16 år etter at hytta ble tatt i bruk. Uten disse problemene ville nok ikke turistforeningas økonomi tillatt noen utvidelse. Tidlig i juli 1983 var arbeidene igang, og hytta var stengt for fotturister og skiløpere fram til til påska 1984. Hovedhytta ble utvidet til den størrelsen den har nå samtidig som gammelhytta ble fundamentert om, ominnredet og utbedret bl.a. med nye vinduer, isolert tak og ny ytre kledning. I 2013/14 ble ny sikringshytte og nytt uthus bygd, og i 2022 sto ny hovedhytte ferdig.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 220v
    • Båt
    • Booking
    • Tørkerom
    • Peis
    • Fiske
    • Steikeovn
    • Teltplass
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    Annonse
    Sylan / Bealjehkh

    Adkomst mulig med

    • Kollektivtransport

    Adkomst sommer

    Lettest adkomst fra Ås i Tydal, bomveg til Skarpdalen, 4km langs sti til hytta. Fra Bjørneggen i Meråker er det ca 15 km i lett terreng inn til hytta.

    Adkomst vinter

    Det er en flott og trygg skitur på 15 km etter permanent vinterstaking fra Bjørneggen i Meråker. Alternativt er det 18 km å gå på ski i lett terreng fra Ås i Tydal (14 km på ubrøyta og umerket vei + 4 km etter vintermerka rute).

    SjekkUT | Ramsjøhytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    74

    SjekkUT-besøk