Ramsjøhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  36 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Fom 9. desember 2021 gjeninnføres det forhåndsbooking på TT-hyttene.

Ramsjøhytta ligger åpent til ved osen av Ramsjøen med utsikt utover sjøen og Fongenmassivet og langt mot øst, Sylmassivet. I tillegg til de 24 sengene som er fordelt på fem 4-køysrom og to 2-køysrom, er det seks benkeplasser i stua. I den nye sikringshytta er det 6 sengeplasser samt egen hundeavdeling med 6 sengeplasser og eget kjøkken/oppholdsrom. Det er nå satt i gang med bygging av ny hovedhytte. Arbeidet vil fortsette sommer og høsten 2021. Hytta kan brukes som vanlig av gjester, men må påregne byggeaktivitet i denne perioden.

Historie

Leid 4-sengs selvbetjeningskvarter ble etablert i 1957. Egen hytte sto ferdig i 1967. Etter at "nyhytta" med 8 senger overtok for 4-sengshytta på andre siden av osen, ble det stadig mer vanlig å dele ruta mellom Schulzhytta (30 senger) og Storerikvollen (65 senger) i to. Risikoen for å havne på en overfylt Ramsjøhytte bidro til å dempe trafikken vestover fra Storerikvollen. Fellesturer på 12 personer i påska har mang en gang sprengt alle rammer for kapasitet på Ramsjøhytta. Likevel var det teleproblemer med gammelhyttas søylefundamenter som var årsaken til at byggearbeidene kom så tidlig i gang som i 1983, bare 16 år etter at hytta ble tatt i bruk. Uten disse problemene ville nok ikke turistforeningas økonomi tillatt noen utvidelse. Tidlig i juli 1983 var arbeidene igang, og hytta var stengt for fotturister og skiløpere fram til til påska 1984. Hovedhytta ble utvidet til den størrelsen den har nå samtidig som gammelhytta ble fundamentert om, ominnredet og utbedret bl.a. med nye vinduer, isolert tak og ny ytre kledning. I 2013/14 ble ny sikringshytte og nytt uthus bygd.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Peis
 • Fiske
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Kollektivtransport

Adkomst sommer

Lettest adkomst fra Ås i Tydal, bomveg til Skarpdalen, 4km langs sti til hytta. Fra Bjørneggen i Meråker er det ca 15 km i lett terreng inn til hytta.

Adkomst vinter

Buss eller bil til Ås eller Bjørneggen i Meråker. Sommermerket 15 km i lett terreng inn til hytta.
Annonse

SjekkUT | Ramsjøhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
11

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Ramsjøhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT