Kvitfjellhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  11 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Kvitfjellhytta inngår i den sju dagers ekspedisjonen NORGE PÅ TVERS som går fra Stjørdal til svenskegrensa. Neste hytte på turen østover er Prestøyhytta (12 km) .

BELIGGENHET Kvitfjellhytta ligger vakkert til sørøst for Gråvatna og Kvitfjell i Stjørdal kommune, ikke langt fra grensa til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Kvitfjellhytta er et populært og ideelt turmål for både dagsturer og overnatting; sommer som vinter. Terrenget rundt hytta er trivelig, og er en god innfallsport inn i Sylanområdet fra vest. 

BESTILLING Ut 2021 må alle som benytter seg av vårt tilbud booke hytteovernatting på forhånd. Det er nå mulig med dagsbesøk og drop-in, samt teltere kan benytte fasilitetene ved hyttene. Overnatting skal bestilles på forhånd her. For gruppebestillinger eller enkeltpersoner vennligst ta kontakt med oss på epost ntt@dnt.no.

UTSTYR Hytta har 11 sengeplasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Hytta har gasskomfyr og solcellepanel. Det er også sastt opp mobilladestasjon på hytta. Vann hentes i bekken 30m nedenfor hytta, der det er satt opp skilt. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

AKTIVITETER Det er gode fiskemulighetene i området rundt Kvitfjellhytta. Vi anbefaler Gråvatnet ca 2km fra hytta. På vinterstid er det flotte skiløyper fra Selbuskogen skisenter, like forbi hytta og videre til Vekta i Selbu kommune.

HUND Hytta har egen sikringsbod hvor hunden er velkommen.

BETALING Du betaler for overnattingen når du bestiller i bestillingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

DNT MEDLEMSKAP Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Steikeovn
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Omtrent 14 km merket sti fra både Vindsmyra i Selbu og fra Ytteråsen i Elvran. Alternativt fra Sondalen ved Vestre Tverrsona, ca 5 km i noe kuppert terreng. Det er også merket sti fra veien til Hegra Festning, ca 23 km i variert terreng. Sistnevnte løype går forbi Flaksjøen og en gammel boplass ved Lillefjell. Gode parkeringsmuligheter både sommer og vinter ved alle løypene.

Adkomst vinter

Fra Vindsmyra (Selbuskogen skisenter) og fra Ytteråsen er det ca 12 km vintermerket løype i forholdsvis lett terreng. Det er også vinterstaket løyper fra Vekta (6 km) og Holman (4 km) fra sør.

Annonse

SjekkUT | Kvitfjellhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
10

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kvitfjellhytta ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT