Kvitfjellhytta

  Legg til huskeliste
  55
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Kvitfjellhytta inngår i den sju dagers ekspedisjonen NORGE PÅ TVERS som går fra Stjørdal til svenskegrensa. Neste hytte på turen østover er Prestøyhytta (12 km) .

  BELIGGENHET Kvitfjellhytta ligger vakkert til sørøst for Gråvatna og Kvitfjell i Stjørdal kommune, ikke langt fra grensa til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Kvitfjellhytta er et populært og ideelt turmål for både dagsturer og overnatting; sommer som vinter. Terrenget rundt hytta er trivelig, og er en god innfallsport inn i Sylanområdet fra vest. 

  BESTILLING Du bestemmer selv om du ønsker å bestille hytteovernatting på forhånd. Sengeplass kan bestilles på forhånd her. For gruppebestillinger vennligst ta kontakt med oss på epost ntt@dnt.no. Forhåndsbestilte senger disponeres fra kl. 14.00 ankomstdagen til kl. 14.00 avreisedagen. NB: bestilte senger som ikke er benyttet før 21.00 fristilles etter kl. 21.00. Hyttene er alltid åpen for drop-in selv om man har bestilt alle sengeplassene ved en hytte, og det må vises hensyn og legges til rette for andre besøkende. Her ser du hvordan du bruker våre hytter: Hyttebesøket fra A-Å

  UTSTYR Hytta har 11 sengeplasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Hytta har gasskomfyr og solcellepanel. Det er også sastt opp mobilladestasjon på hytta. Vann hentes i bekken 30m nedenfor hytta, der det er satt opp skilt. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

  AKTIVITETER Det er gode fiskemulighetene i området rundt Kvitfjellhytta. Vi anbefaler Gråvatnet ca 2km fra hytta. På vinterstid er det flotte skiløyper fra Selbuskogen skisenter, like forbi hytta og videre til Vekta i Selbu kommune.

  HUND Hytta har egen sikringsbod hvor hunden er velkommen.

  BETALING Du betaler for overnattingen når du bestiller i bestillingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

  DNT MEDLEMSKAP Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Tørkerom
  • Steikeovn
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Sylan / Bealjehkh

  Adkomst sommer

  Omtrent 14 km merket sti fra både Vindsmyra i Selbu og fra Ytteråsen i Elvran. Alternativt fra Sondalen ved Vestre Tverrsona, ca 5 km i noe kuppert terreng. Det er også merket sti fra veien til Hegra Festning, ca 23 km i variert terreng. Sistnevnte løype går forbi Flaksjøen og en gammel boplass ved Lillefjell. Gode parkeringsmuligheter både sommer og vinter ved alle løypene.

  Adkomst vinter

  Fra Vindsmyra (Selbuskogen skisenter) og fra Ytteråsen er det ca 12 km vintermerket løype i forholdsvis lett terreng. Det er også vinterstaket løyper fra Vekta (6 km) og Holman (4 km) fra sør.

  SjekkUT | Kvitfjellhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  55

  SjekkUT-besøk