Prestøyhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Prestøyhytta ligger i "sentrum" for den vestre delen av Sylan og byr på flott turterreng både sommer som vinter. Hytta inngår i den sju dagers ekspedisjonen NORGE PÅ TVERS som går fra Stjørdal til svenskegrensa. Neste hytte på turen vestover er Kvitfjellhytta (13 km). Går turen østover, er Schuzhytta neste hytta (18 km)

På grunn av Covid-19 er det kun mulig å booke hele hytten frem til 15.juni. Deretter kan man booke et 4-sengs rom (resten av rommene er reservert til NORGE PÅ TVERS, frem til 15.september).

BELIGGENHET Prestøyhytta ligger rett innenfor grensa til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Flott beliggenhet med utsikt over Stråsjøen Naturreservat, Prestøyan og sørover Selbufjella, som har et særdeles rikt fugleliv.

SMITTEVERN For å ivareta sikkerheten til alle som benytter vårt tilbud må alle booke hytteovernatting på forhånd og følge de gjeldende smittevernrådene. Dagsbesøk og drop-in er ikke tillatt samt teltere kan ikke benytte fasilitetene ved hyttene på grunn av smittevernhensyn. Dugnad er vi gode på i DNT, takk for at du bidrar til den nasjonale dugnaden!

UTSTYR Hytta har 16 sengeplasser, i tillegg til 3 sengebenker på stua og hems med 8 madrasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Hytta har tørkerom og utedo. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

AKTIVITETER Det er fine bademuligheter i nærheten av hytta. Etter en lang dag i fjellet anbefaler vi den fine badekulpen rett ned for hytta. 

HUND Hytta har egen sikringsbod hvor hunden er velkommen.

BOOKING Overnatting skal bestilles på forhånd her 

BETALING Du betaler for overnattingen når du bestiller i bookingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

DNT MEDLEMSKAP Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her 

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Steikeovn
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Rv705 ved Garberg bru i Selbu mot Børdalen langs Børdalsveien. Gode parkeringsmuligheter på Vekta ved enden av Børdalsveien. 6 km delvis plankesti langs Stråsjøen.(Ikke T-merket). Derfra er det fin sti opp til hytta. Fra Kvitfjellhytta er det 13 km merket sti over Grønnfjellet og fra Schulzhytta er det 18 km merket sti.

Adkomst vinter

Samme adkomstmuligheter som for sommer. Børdalsveien er brøytet helt til Vekta; gode parkeringsmuligheter også på vinterstid.
Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 25 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: