Prestøyhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Prestøyhytta ligger i "sentrum" for den vestre delen av Sylan og byr på flott turterreng både sommer som vinter. Hytta inngår i den sju dagers ekspedisjonen NORGE PÅ TVERS som går fra Stjørdal til svenskegrensa. Neste hytte på turen vestover er Kvitfjellhytta (13 km). Går turen østover, er Schuzhytta neste hytta (18 km)

BELIGGENHET Prestøyhytta ligger rett innenfor grensa til Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Flott beliggenhet med utsikt over Stråsjøen Naturreservat, Prestøyan og sørover Selbufjella, som har et særdeles rikt fugleliv.

BESTILLING Ut 2021 må alle som benytter seg av vårt tilbud booke hytteovernatting på forhånd. Det er nå mulig med dagsbesøk og drop-in, samt teltere kan benytte fasilitetene ved hyttene. Overnatting skal bestilles på forhånd her . For gruppebestillinger eller enkeltpersoner vennligst ta kontakt med oss på epost ntt@dnt.no.

UTSTYR Hytta har 16 sengeplasser, i tillegg til 3 sengebenker på stua og hems med 8 madrasser. Den er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold, deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Hytta har tørkerom og utedo. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv og rydding inne og ute. Husk lakenpose/sengtøy til å ta utenpå de oppredde sengene.

AKTIVITETER Det er fine bademuligheter i nærheten av hytta. Etter en lang dag i fjellet anbefaler vi den fine badekulpen rett ned for hytta. 

HUND Hytta har egen sikringsbod hvor hunden er velkommen.

BETALING Du betaler for overnattingen når du bestiller i bestillingssystemet. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig når du ankommer hytta.

DNT MEDLEMSKAP Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring og konserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket sti som skaper turoppleveser for hele landet. Bli medlem her 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Tørkerom
 • Steikeovn
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra Rv705 ved Garberg bru i Selbu mot Børdalen langs Børdalsveien. Gode parkeringsmuligheter på Vekta ved enden av Børdalsveien. 6 km delvis plankesti langs Stråsjøen.(Ikke T-merket). Derfra er det fin sti opp til hytta. Fra Kvitfjellhytta er det 13 km merket sti over Grønnfjellet og fra Schulzhytta er det 18 km merket sti.

Adkomst vinter

Samme adkomstmuligheter som for sommer. Børdalsveien er brøytet helt til Vekta; gode parkeringsmuligheter også på vinterstid.

SjekkUT | Prestøyhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
39

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Prestøyhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT