Skriurusten

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 2. nov. - 24. sep.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Den gamle tømmerhytta Skriurusten ble restaurert i 1995, og ny sikringshytte ble bygget. Hytta eies av Espedalen bygdealmenning og det er en bruksrett for jegere i rype- og elgjakta. Hovedhytta er derfor stengt og forbeholdt jegere i denne perioden. Sikringshytta er åpen hele året.

Skriurusten ligger i Langsudalen med DNT-hytter i behagelig avstand. Terrenget i området er variert og lettgått, og sammen med de korte etappene gjør det området Langsua velegnet for barn. Ønsker du en topptur under ditt opphold på hytta kan vi anbefale en tur på Nordre og Søre Langsua, begge på over 1500 meter. Bedre utsikt over området finner du ikke.

Skriurusten inngår også i den delen av området som kvistes til vinterferien, så her er det muligheter for fine skiturer langs kvista løyper alt fra midten av februar.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst med bil via Jotunheimvegen, som går fra Bygdin til Skåbu (bomveg). Man kan enten ta av fra Jotunheimvegen inn til allmenningshytta Øyvassbua og gå 3,5 t langs T-merket sti inn til Skriurusten, eller ta av inn til Storhøliseter (selvbetjent DNT-hytte) og gå 3,5 t langs T-merket sti.

Adkomst vinter

Vinterparkering ved Finnbøle. Til Finnbøle fra Vinstra eller via Espedalen. 9 km på ski fra Finnbøle til Storhøliseter, og 15 km videre til Skriurusten.

Papirkart

Kartblad: 065 Beitostølen - Espedalen

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig