Skriurusten

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 19. juni - 24. sep.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

De selvbetjente fjellhyttene til DNT Oslo og Omegn åpnet for bestilling 1. juni 2020.

På grunn av smitteverntiltak må du i år forhåndsbestille plass på hytta

Viktig informasjon:

 • All overnatting må forhåndsbestilles på nett.
 • På grunn av Covid19 vil det i 2020 være begrenset kapasitet på hytta
 • Alle gjester må ha med en ren lakenpose og eget rent putevar, rent sengetøy eller ren sovepose og eget rent putevar.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Følg de nye sjekklistene og oppslag for hygiene og renhold på hyttene.
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.
 • Hytta er låst med DNTs standardnøkkel.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

Hyttene åpner for bruk - av dem som har bestilt - rundt St. Hans, omtrent når de betjente hyttene i området åpner.

Den gamle tømmerhytta Skriurusten ble restaurert i 1995, og ny sikringshytte ble bygget. Hytta eies av Espedalen bygdealmenning og det er en bruksrett for jegere i rype- og elgjakta. Hovedhytta er derfor stengt og forbeholdt jegere i denne perioden. Sikringshytta er åpen hele året.

Skriurusten ligger i Langsudalen med DNT-hytter i behagelig avstand. Terrenget i området er variert og lettgått, og sammen med de korte etappene gjør det området Langsua velegnet for barn. Ønsker du en topptur under ditt opphold på hytta kan vi anbefale en tur på Nordre og Søre Langsua, begge på over 1500 meter. Bedre utsikt over området finner du ikke.

Skriurusten inngår også i den delen av området som kvistes til vinterferien, så her er det muligheter for fine skiturer langs kvista løyper alt fra midten av februar.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling:

I år anbefaler vi alle gjester å betale elektronisk, enten med appen DNT Hyttebetaling eller med VIPPS.

Betal med DNT Hyttebetaling

Betal for mat med mobilen. Med appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betal med Vipps

Hytta har et eget vippsnummer slik at du kan betale for opphold og proviant. Dette nummer finner du inne på hytta.

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst med bil via Jotunheimvegen, som går fra Bygdin til Skåbu (bomveg). Man kan enten ta av fra Jotunheimvegen inn til allmenningshytta Øyvassbua og gå 3,5 t langs T-merket sti inn til Skriurusten, eller ta av inn til Storhøliseter (selvbetjent DNT-hytte) og gå 3,5 t langs T-merket sti.

Adkomst vinter

Vinterparkering ved Finnbøle. Til Finnbøle fra Vinstra eller via Espedalen. 9 km på ski fra Finnbøle til Storhøliseter, og 15 km videre til Skriurusten.

Papirkart

Kartblad: 065 Beitostølen - Espedalen

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig