Skriurusten

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Skriurusten ligger i Langsudalen med DNT-hytter i behagelig avstand. Terrenget i området er variert og lettgått, og sammen med de korte etappene gjør det området Langsua velegnet for barn. Ønsker du en topptur under ditt opphold på hytta kan vi anbefale en tur på Nordre og Søre Langsua, begge på over 1500 meter. Bedre utsikt over området finner du ikke.

Den gamle tømmerhytta Skriurusten ble restaurert i 1995, og ny sikringshytte ble bygget. Hytta eies av Espedalen bygdealmenning og det er en bruksrett for jegere i rype- og elgjakta. Hovedhytta er derfor stengt og forbeholdt jegere i denne perioden. Sikringshytta er åpen hele året.

Skriurusten inngår også i den delen av området som kvistes til vinterferien, så her er det muligheter for fine skiturer langs kvista løyper alt fra midten av februar.

Viktig informasjon

 • Det er ikke lenger krav om forhåndsbestilling av senger og dagsbesøk er tillatt. Det er fortsatt mulig å forhåndsbestille senger for de som ønsker det og gjester med forhåndsbestilling har fortrinnsrett på seng.
 • Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.  
 • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokollen ved ankomst.  

Utstyr

Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betal med DNT Hyttebetaling

Vi anbefaler alle gjester å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling. Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning.

Fungerer med bank- og kreditkort fra andre land.

Betalingsblankett

Du kan også betale ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Flere hytter i Langsua

Se oversikt over alle DNT-hyttene i Langsua 

Hund

Det er ikke tillatt å ha hund i oppholdsrom, spiserom og soverom. Det er et hundebur i uthus/sikringshytta. Ta med underlag til hunden om nødvendig, ikke bruk hyttas sengetøy eller tepper.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst med bil via Jotunheimvegen, som går fra Bygdin til Skåbu (bomveg). Man kan enten ta av fra Jotunheimvegen inn til allmenningshytta Øyvassbua og gå 3,5 t langs T-merket sti inn til Skriurusten, eller ta av inn til Storhøliseter (selvbetjent DNT-hytte) og gå 3,5 t langs T-merket sti.

Adkomst vinter

Vinterparkering ved Finnbøle. Til Finnbøle fra Vinstra eller via Espedalen. 9 km på ski fra Finnbøle til Storhøliseter, og 15 km videre til Skriurusten.

SjekkUT | Skriurusten

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
1

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Skriurusten ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT