Vakkerstøylen

  Legg til huskeliste
  18
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Vakkerstøylen ligger lunt og trivelig til i bjørkeskogen ved Ulvådalsvatnet, og er en del av Reinheimen nasjonalpark. Her er det gode fiskemuligheter både i vatnet og nærliggende elver. Fiskekort kjøpes på Vakkerstøylen, eller på Brøstet.

  Den gamle tømmerhytta er kanskje den mest sjarmerende hytta i Tafjordfjella, og er opprinnelig bygd på 1800-tallet nede ved Verma. Den skal ha vært brukt både som bolig for smeden, og som skole før den blei kjøpt og fraktet dit den står i dag.

  Vakkerstøylen er et flott utgangspunkt for turer innover i Tafjordfjella. Du kan krysse Ulvådalsvatnet med robåt og deretter følge ruta bratt opp Tungegrova og over Tunga til Pyttbua.

  Området er fint for dagsturer i dalene. Toppene i området er også flotte med Skarvskaregga, Hånådalstinden og Bjørnegga som de mest naturlige målet.

  Om vinteren kan du gå på ski til Langodden før du krysser Ulvådalsvatnet og over fjellet noe øst for Lågtunga før nedkjøring til Pyttbua. Vakkerstøylen blei ombygd sommeren 2015, og egner seg nå bra til vinterbruk med gode tørkemuligheter.

  Hytta er et av overnattingsstedene på Valldalsleden, og er også et av overnattingstedene på DNT Sunnmøres SignaTUR gjennom Tafjordfjella

  Betaling skjer på hytta om du ikke har bestilt. Last ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen

  Tilrettelagt for hund: Det er ei seng og to hundebur i brønnhuset, like ved siden av hytta. Her er også vedovn. I vedskjulet er det også bur til hund. Vinterstid og når det er veldig fuktig anbefales det å benytte burene i vedskjulet. Det ligger ved siden av tørkerommet og har direkte tilgang fra hytta.

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet.Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

  Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Kano
  • Tørkerom
  • Peis
  • Wc
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  Annonse
  Tafjordfjella og ReinheimenReinheimen nasjonalpark

  Adkomst sommer

  Ta av fra E136 ved Stuguflåten i Romsdalen, opp til Brøstegårdene. Derfra videre opp Brøstedalen på bomveg fram til parkering på Tunga. Videre på merket sti på nordsiden av Ulvådalsvatnet (ca 2,5 timer). Bomveien er stengt fra snøen kommer, og åpner rundt 1. juni. Sjekk føremelding på ut.no

  Adkomst vinter

  Parkering på Brøste. Følg ubrøytet vei til Tunga. Over helårsbru og langs traktorveien til østenden av Ulvådalsvatnet. Videre 5 km over vannet til Vakkerstøylen.

  SjekkUT | Vakkerstøylen

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  18

  SjekkUT-besøk