Legg til huskeliste
    36
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Ved Imarbu er et naust hvor det ligger to flotte geitbåter til disposisjon for alle som bruker hytta. I tillegg finner du fiskeutstyr, krabbeteiner og kokestasjon for krabbe i naustet. Her ligger med andre ord alt til rette for aktive dager for hele familien med middag rett fra havet som motivasjon.

    Dette er faktisk den eneste av hyttene til Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) som ligger nede ved sjøen. Beliggenheten gjør den til et attraktivt turmål også for kajakkpadlere. En uforglemmelig utfordring på våren er å padle ut Imarsundet til Korsnesfjorden, derfra til Fjellnesdalen, gå i land og ta skiene på ryggen, bestige Storøra (905 moh.), nest høyeste fjell på Tustna og Stabblandet, før retur samme vei til hytta.

    Man kan også bruke en av de to geitbåtene i naustet til å ro seg over sundet og legge turen opp på den noe lavere Litløra (637 moh.). Et passe utfordrende dagsprosjekt for hele familien. Fjellene på Imarbusiden av sundet er noe lavere. Turen opp på Ormbostadfjellet (328 moh) er kort og bratt og gir fi n utsikt over hytta og sundet.

    Hytta ble åpnet sommeren 2004. Tømmeret i hytta er elementer av et gammelt fjøs som har stått på Ånes i Aure. I annekset er det eget hunderom. Raskeste adkomst til hytta er fra veien mellom Hundhammar og Ormbostad. Turen ut går på ca. 15 minutter langs den T-merkete stien fra Nersetra. Vestover langs Fjordruta er det en fem timer vandring til Gullsteinvollen. Østover er det omtrent like langt til Nersetra.

    Hunden er velkommen på Imarbu, den har tilhold i annekset, men den skal selvfølgelig ikke være med inn i hovedhytta. Mellom Imarbu og Nersetra så er det mye beitedyr langs og i ruta. Hold derfor hunden i bånd for å unngå skader på dyr.

    Imarbu er åpen for alle, uten krav om reservering. Hytta er låst med standard DNT-nøkkel.

    Større grupper? Send gjerne en e-post til turist@knt.no for å sjekke om det er meldt flere større grupper på hytta.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • 12v
    • Båt
    • Fiske
    • Mobildekning
    • Vedovn

    Passer for

    • Hund
    • Barnevennlig
    Annonse
    Nordmøre med Fjordruta

    Adkomst sommer

    Hytta ligger i traseen mellom Gullsteinvollen og Nersetra.

    Raskeste atkomst er fra veien mellom Hundhammar og Ormbostad, ca. 15 min på den T-merkete stien fra Nersetra.

    Bilveg er bomveg - som for tiden kun har betaling med kontanter.

    Adkomst vinter

    Adkomst på vinter er den samme som på sommer.

    SjekkUT | Imarbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    36

    SjekkUT-besøk