Imarbu

Imarbu

Om hytta

Ved Imarbu er et naust hvor det ligger to flotte geitbåter til disposisjon for alle som bruker hytta. I tillegg finner du fiskeutstyr, krabbeteiner og kokestasjon for krabbe i naustet. Her ligger med andre ord alt til rette for aktive dager for hele familien med middag rett fra havet som motivasjon.

Dette er faktisk den eneste av hyttene til Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT) som ligger nede ved sjøen. Beliggenheten gjør den til et attraktivt turmål også for kajakkpadlere. En uforglemmelig utfordring på våren er å padle ut Imarsundet til Korsnesfjorden, derfra til Fjellnesdalen, gå i land og ta skiene på ryggen, bestige Storøra (905 moh.), nest høyeste fjell på Tustna og Stabblandet, før retur samme vei til hytta.

Man kan også bruke en av de to geitbåtene i naustet til å ro seg over sundet og legge turen opp på den noe lavere Litløra (637 moh.). Et passe utfordrende dagsprosjekt for hele familien. Fjellene på Imarbusiden av sundet er noe lavere. Turen opp på Ormbostadfjellet (328 moh) er kort og bratt og gir fi n utsikt over hytta og sundet.

Hytta ble åpnet sommeren 2004. Tømmeret i hytta er elementer av et gammelt fjøs som har stått på Ånes i Aure. I annekset er det eget hunderom. Raskeste adkomst til hytta er fra veien mellom Hundhammar og Ormbostad. Turen ut går på ca. 15 minutter langs den T-merkete stien fra Nersetra. Vestover langs Fjordruta er det en fem timer vandring til Gullsteinvollen. Østover er det omtrent like langt til Nersetra.

Hunden er velkommen på Imarbu, den har tilhold i annekset, men skal selvfølgelig ikke være med inn i hovedhytta.

Fasiliteter

  • 12v
  • Båt
  • Fiske
  • Mobildekning
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger i traseen mellom Gullsteinvollen og Nersetra.

Raskeste atkomst er fra veien mellom Hundhammar og Ormbostad, ca. 15 min på den T-merkete stien fra Nersetra.

Adkomst vinter

Adkomst på vinter er den samme som på sommer.

Papirkart

Kartblad: 103 Kristiansund og 104 Kyrksæterøra