Ringvassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  12 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon på vår hjemmeside .

Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. Utedo.

Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med lakenpose eller sovepose. Ringvassbu har dyner og puter.

Midt på Ringvassøya/Ráneš nord for Tromsø ligger Ringvassbu, et perfekt mål for en helgetur eller en toppturekspedisjon.

Ringvassøya betyr øya med fjellryggene. og byr på fine muligheter både for de som vil trave lange runder, og de som vil spasere korte. Terrenget er generelt berglendt, og det høyeste punktet er på Soltindan (1051 moh.). I nærheten finner du også topper som Kråktinden/Rášat, Svartvasstinden/Ádjetgáisi, Middagsfjellet/Jievjačielgi og Rismålfjellet.

Ringvassbu ligger også kort vei fra Skogsfjordvatnet/Gusmmorjávri. Det er heller ikke lang avstand fra Tromsø, om man er i byen og kunne tenke seg en liten ekspedisjon med overnatting.

Hytta har dyner og puter m/trekk, samt fullt opp med kokeutstyr og dekketøy. Du må ha med sovepose eller lakenpose. 

Simavik-Ringvassbu: 11 km, 3,5-4 timer.

Start fra fv. 66 og opp på stengt anleggsvei inn Ytredalen til Nedre Langvatnet. Herfra på sti langs vestsida av vannet. For å slippe å vade elva mellom Øvre og Nedre Langvatnet kan man eventuelt fortsette på anleggsveien til Øvre Langvatnet der det ei bru nedenfor demninga og ta derfra bort til stien. Videre opp til nordenden av Øvre Langvatnet så opp til Simavikeidet. Herfra nordøstover ned til Øvre Kårvikdalen og forbi vann 346. Så opp og over ryggen vest for Nordre Langryggvatnet og ned til hytta i nordenden av vannet. Elva fra vannet krysses på bru like før hytta.

Grønliskardet-Ringvassbu: 11 km, ca. 3,5 timer.

Ruta starter fra fv. 302 ca. 200 m nordvest for avkjørselen til tidligere Grønliskardet sportell. (Ingen parkeringsplass der stien starter, men stor parkeringsplass 400 m videre nedover langs veien). Stien holder høyden rundt Grønlifjellet og tar så ned til Skogsfjordvatnet/Gusmmorjávri ved utløpet av Soltindelva. På helårsbru over begge løpene av Soltindelva og videre til Soltindbukta hvor det står en gapahuk, og så sørvestover langs vannet. Over den neste elva, Midterelva, på helårsbru, og til Botnelva som krysses ved innløpet i Skogsfjordvatnet/Gusmmorjávri. NB! Det er lettere å vade over elva 200-300 m lengre opp(ved ei lita "øy" i elva). Etter kryssingen må du gå nedover langs elva igjen for å komme på stien. Så opp lia langs elva fra Vestbotndalen/Geinotvággi og inn dalen på sørøstsida av tre vann før du dreier opp sør til Ringvassbu. 

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er også eget hundeanneks, forbeholdt hund og eiere. Der er det sengeplass til to. 

Det er ikke mobildekning ved hytta, men svak dekning godt fremme i skaret like før hytta. God dekning på den lille toppen ca. 300m nordvest for hytta og på Langryggen/Oalgi ca. 700m øst for hytta.

NB! RINGVASSBU ER STENGT I MAI MÅNED PÅ GRUNN AV REINKALVING.

Fasiliteter

 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Adkomst enten via rute tro55 fra Simavika(parkering etter brua ved kraftstasjonen),

eller tro56 fra Grønliskardet, der denne ruta starter fra fv. 302 ca. 200 m nordvest for avkjørselen til tidligere Grønliskardet sportell. Ingen parkeringsplass der stien starter, men stor parkeringsplass 400 m videre nedover langs veien

Adkomst vinter

Simavika: Parkering på andre siden av veien av sommerparkeringen.

Annonse

SjekkUT | Ringvassbu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
0

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Ringvassbu ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT