Glitterheim

  Legg til huskeliste
  146
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Glitterheim ligger i 1400-meters høyde nordøst i jotunheimen med noen av de flotteste omgivelsene i Jotunheimen utenfor hyttedøra. Topper som Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper. Om sommeren er det breføring på Veobrean med mulighet for føring til toppene.

  Fra Glitterheim er det natursti for barn og voksne. På naturstien får du vite mer om planter, dyreliv, tradisjoner og tidlig bosetning i området. Selv om Glitterheim ligger både høyt og alpint til, er området rundt hytta grønt og frodig. Her finner du blåbærlyng, tyttebærlyng, og i sørveggen på hytta trives rabarbraen.   

  Glittertinden konkurrerer med Galdhøpiggen om å være høyeste punktet i Norge. Medregnet breen på toppen er sommerhøyden for tiden 2460 moh.

  Les mer om turer og aktiviteter på Glitterheim og i området rundt.

  Bestilling av overnatting gjøres enten på nett via hyttebestilling.dnt.no eller på e-post til hytta/bestyrer: glitterheim@dnt.no 

  Arrangement utenom sesongen kan også bestilles hos bestyrer. Bagasje hentes om sommeren ved bommen åtte kilometer fra hytta. Fra bommen til hytta tar det ca en og en halv time til fots. Noen har også med seg sykkel, og da er turen inn til hytta fort unnagjort. Ellers er dette en tur for både store og små barn, fordi det er mye morsomt å se på underveis, og med flere stopp er dette en fin, liten tur.

  Åpningstider

  Hytta er åpen ved påsketider og i sommersesongen. Utenom betjent sesong er det mulighet for selvbetjent overnatting. Se tabell for oversikt over åpningstider. Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong. Du kan også se åpningstidene på hjemmesiden til Glitterheim.

  Selvbetjeningskvarteret på Glitterheim
  Antall sengeplasser på hytta: 20
  Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta. Husk DNT-nøkkel
  Bestilles via hyttebestilling.dnt.no 

  Medlemskort

  Husk å ta med gyldig medlemskort/medlemsapp.

  Kontaktinformasjon

  Bestyrere: Tone og Knut Vole  

  I sesong: Adresse: 2686 Lom, Telefon: 948 83 848 , e-post: glitterheim@dnt.no 

  Utenom sesong: Adresse: Djuvedalen, 2686 Lom, Telefon: 90015529 eller 99425915, e-post: glitterheim@dnt.no 

  Fasiliteter

  Glitterheim har 137 senger. Disse er fordelt på 2-sengsrom og, 4-sengsrom, større rom og sovesal. I alle senger er det dyner og puter med varetrekk. Vennligst bruk egen lakenpose. Det er også mulig å legge til side dynen og bruke egen sovepose. Lakenpose eller sengetøy kan også leies i resepsjonen.

  Hytta har varmt og kaldt vann i hovedhuset, og har aggregatstrøm (220 v). Det kan likevel være greit å ha en lommelykt i sekken da aggregatet slås av ca. kl. 23.00 hver kveld. I sovehuset finnes toalett, dusj og tørkerom. 

  Skoleklasser og lignende grupper:

  Glitterheim tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte bestyrer direkte, eller Infosenteret i DNT Oslo og Omegn, tlf. 22 82 28 00.

  På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det 2 båter, 6 kanoer og kajakk + vester. Fiskestenger og permanent natursti er det også på stedet Klassesett av klatreutstyr og sykkelutleie. Stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

  Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

  Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

  Lokal mat er en del av turen

  På Glitterheim blir det meste av maten laget på stedet: Brød og boller bakes, her er eget røykeri og eget stabbur. Her får du dessuten kortreist mat ved at man for det meste bruker lokale matleverandører. Mange av oppskriftene som brukes på Glitterheim i dag, har fulgt hytta i generasjoner. Les mer om mat og servering på Glitterheim her .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Sykkelutleie
  • Båt
  • Kano
  • Kortbetaling
  • Tørkerom
  • Peis
  • Fiske

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  JotunheimenJotunheimen nasjonalpark

  Adkomst mulig med

  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss om Fagernes til Randsverk. Henting av bagasje etter avtale med vertskap fra grensen til nasjonalparken, herfra er det 8 km på sti eller stengt bomvei inn til hytta. Med bil tar du fv. 51 til Randsverk og bomvei videre til nasjonalparkgrensen (P).

  Adkomst vinter

  Det er brøytet parkeringsplass i Sjodalen (Veoli), ca 10 min. kjøring fra Randsverk. Eventuelt med bil via Heidalen til Veoli. Bilveien over Valdresflya er vinterstengt. 25 km merket løype fra Veoli til hytta.
  Om vinteren kan vertskapet kjøre overnattende gjester helt fram til Glitterheim med beltebiler, to ganger pr uke.  Bestill plass direkte på Glitterheim.   Du kjøres da fra Veoli i Sjodalen og rett inn i hjertet av Jotunheimen.

  Mer info om adkomst på hytta sine nettsider: Adkomst

  SjekkUT | Glitterheim

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  146

  SjekkUT-besøk