Topptur til Glittertinden fra Glitterheim

Publisert av: DNT Oslo og Omegn
Annonse

Om turen

 • Område
 • Type
  Fottur
 • Gradering
  Krevende
 • Lengde og varighet
  6,0 km
  3 timer, 30 minutter
 • Sesong
  Jun - sep

Det er lett å forstå hvorfor turen opp på Norges nest høyeste fjell (2457 moh. med breen på toppen) er populær. På veien opp, og på toppen er det storslagen utsikt over Jotunheimen.

RUTEBESKRIVELSE:
Start turen med en overnatting på den betjente hytta Glitterheim som ligger ved foten av fjellet på ca 1400 meters høyde. Dagen etter starter du uthvilt fra hytta og følger den merkete ruta nordvestover opp til 2250 moh. Her dreier du vestover og krysser Glitterbrean, som du følger til topps.

Et lengre alternativ er å følge stien videre vestover mot Spiterstulen, og så ta av mot nord til Ryggjehøe (2142 moh.), svak sti. Deretter nordvest til Glitterrundhøe (2089 moh.), for så å ta opp nordøst til Glittertinden. Følg stien herfra tilbake til Glitterheim. På denne turen må du beregne rundt 9 timer.

Slik kommer du deg dit

Adkomst

Til Glitterheim: Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss via Fagernes til Randsverk. Henting av bagasje etter avtale med vertskap, fra grensen til nasjonalparken, 8 km fra hytta. Med egen bil følger du rv51 til Randsverk, bomvei til nasjonalparkgrensen (P). Bagasjetransport etter avtale.
Annonse

Publisert av

DNT Oslo og Omegn