Glitterheim

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  137 sengeplasser
 • Åpningstider
  Betjent i perioden 18. juni - 12. sep.
 • Nøkkel
  Ulåst

Viktig informasjon: Alle gjester må forhåndsbestille opphold på hytta.

Glitterheim ligger i 1400-meters høyde nordøst i jotunheimen med noen av de flotteste omgivelsene i Jotunheimen utenfor hyttedøra. Topper som Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper. Om sommeren er det breføring på Veobrean med mulighet for føring til toppene.

Åpningstider 2021

Se åpningstider for hele 2021 på hjemmesiden til Glitterheim

Fra Glitterheim er det natursti for barn og voksne. På naturstien får du vite mer om planter, dyreliv, tradisjoner og tidlig bosetning i området. Selv om Glitterheim ligger både høyt og alpint til, er området rundt hytta grønt og frodig. Her finner du blåbærlyng, tyttebærlyng, og i sørveggen på hytta trives rabarbraen.   

Glittertinden konkurerer med Galdhøpiggen i å være høyeste punktet i Norge. Medregnet breen på toppen er sommerhøydenen for tiden 2460 moh.

Les mer om turer og aktiviteter på Glitterheim og i området rundt.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til gl-heim@online.no Arrangement utenom sesongen kan også bestilles hos bestyrer. Bagasje hentes om sommeren ved bommen åtte kilometer fra hytta. Fra bommen til hytta tar det ca en og en halv time til fots. Noen har også med seg en sykkel, og da er turen inn til hytta fort unnagjort. Ellers er dette en tur forbåde store og små barn, fordi det er mye morsomt å se på underveis, og med flere stopp er dette en fin, liten tur.

Pristillegg betjente hyttter for smitteverntiltak

Vi innfører nødvendige smitteverntiltak på våre betjente hytter og leier derfor ut færre rom/senger, det blir ingen buffet-servering og vi skal vaske mye og ofte. Dette medfører ekstra bemanning og ekstra utgifter og vi håper på forståelse for at vi har sett oss nødt til å innføre et pristillegg per natt: Voksen kr. 45,- og barn kr. 25,-. Dette kommer i tillegg til beløpet for oppholdet.

Åpningstider

Hytta er åpen ved påsketider og i sommersesongen. Utenom betjent sesong er det mulighet for selvbetjent overnatting, se tabell for oversikt over åpningstider. Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong.

Medlemskort

Husk å ta med gyldig medlemskort/medlemsapp.

 Kontaktinformasjon

Bestyrere: Tone og Knut Vole  

I sesong: Adresse: 2686 Lom, Telefon: 61 23 18 33, e-post: glitterheim@dnt.no

Utenom sesong: Adresse: Djuvedalen, 2686 Lom, Telefon: 61 21 22 86, Telefaks: 61 21 15 23, e-post: gl-heim@online.no

Fasiliteter

Glitterheim har 137 senger. Disse er fordelt på 2-sengsrom og, 4-sengsrom, større rom og sovesal. I alle senger er det dyner og puter med varetrekk. Vennligst bruk egen lakenpose. Det er også mulig å legge til side dynen og bruke egen sovepose. Lakenpose eller sengetøy kan også leies i resepsjonen.

Hytta har varmt og kaldt vann i hovedhuset, og har aggregatstrøm (220 v). Det kan likevel være greit å ha en lommelykt i sekken da aggregatet slås av ca. kl. 23.00 hver kveld. I sovehuset finnes toalett, dusj og tørkerom. 

Selvbetjeningskvarteret på Glitterheim

Når den betjente hytta er stengt er det i visse perioder mulig å bruke selvbetjeningskvarteret på hytta.

Les mer og bestill overnatting

Skoleklasser og lignende grupper:

Glitterheim tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta direkte, eller DNT Oslo og Omegn, tlf. 22 82 28 22.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det 2 båter, 6 kanoer og kajakk + vester. Fiskestenger og permanent natursti er det også på stedet Klassesett av klatreutstyr og sykkelutleie. Stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Lokal mat er en del av turen

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 220v
 • Sykkelutleie
 • Båt
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss om Fagernes til Randsverk. Henting av bagasje etter avtale med vertskap fra grensen til nasjonalparken, Herfra er det 8 km på sti eller stengt bomvei inn til hytta. Med bil tar du fv. 51 til Randsverk og bomvei videre til nasjonalparkgrensen (P).

Adkomst vinter

Det går enkelte DNT-busser fra Galleri Oslo til Veolie/Gjendesheim. Eventuelt med bil via Heidalen til Veolie. Bilveien over Valdresflye er vinterstengt. Men i 2014 er Valdresflyvegen åpen fra april. Det er 25 km langs merket løype fra Veolie til hytta. Person- og bagasjetransport med beltebil fra Veolie hver onsdag og lørdag. Transport må bestilles hos bestyrer. Mer info om adkomst på hytta sine nettsider.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 51 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: