Glitterheim

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  137 sengeplasser
 • Åpningstider
  Betjent i perioden 19. juni - 13. sep.
 • Nøkkel
  Ulåst

Viktig informasjon: Alle gjester må forhåndsbestille opphold på hytta.

Bestill overnatting på Glitterheim

Glitterheim ligger i 1400-meters høyde nordøst i jotunheimen med noen av de flotteste omgivelsene i Jotunheimen utenfor hyttedøra. Topper som Glittertinden, Nautgardstinden, Memurutinden og Trollsteineggje er noen mål for de som samler på 2000-meterstopper. Om sommeren er det breføring på Veobrean med mulighet for føring til toppene.

Fra Glitterheim er det natursti for barn og voksne. På naturstien får du vite mer om planter, dyreliv, tradisjoner og tidlig bosetning i området. Selv om Glitterheim ligger både høyt og alpint til, er området rundt hytta grønt og frodig. Her finner du blåbærlyng, tyttebærlyng, og i sørveggen på hytta trives rabarbraen.

Glittertinden konkurerer med Galdhøpiggen i å være høyeste punktet i Norge. Medregnet breen på toppen er sommerhøydenen for tiden 2460 moh.

Les mer om turer og aktiviteter på Glitterheim og i området rundt.

Bestilling av overnatting gjøres direkte til hytta/bestyrer. Send bestilling pr e-post til gl-heim@online.no
Arrangement utenom sesongen kan også bestilles hos bestyrer. Bagasje hentes om sommeren ved bommen åtte kilometer fra hytta. Fra bommen til hytta tar det ca en og en halv time til fots. Noen har også med seg en sykkel, og da er turen inn til hytta fort unnagjort. Ellers er dette en tur forbåde store og små barn, fordi det er mye morsomt å se på underveis, og med flere stopp er dette en fin, liten tur.

Pristillegg betjente hyttter for smitteverntiltak sommeren 2020

Vi innfører nødvendige smitteverntiltak på våre betjente hytter og leier derfor ut færre rom/senger, det blir ingen buffet-servering og vi skal vaske mye og ofte. Dette medfører ekstra bemanning og ekstra utgifter og vi håper på forståelse for at vi har sett oss nødt til å innføre et pristillegg per natt: Voksen kr. 45,- og barn kr. 25,-. Dette kommer i tillegg til beløpet for oppholdet.

Åpningstider: Hytta er åpen ved påsketider og i sommersesongen. Utenom betjent sesong er det mulighet for selvbetjent overnatting, se tabell for oversikt over åpningstider. Hytta er låst med DNT-nøkkel utenom betjent sesong.

Medlemskort
Husk å ta med gyldig medlemskort/medlemsapp.


Kontaktinformasjon
Bestyrere: Tone og Knut Vole

I sesong:
Adresse: 2686 Lom, Telefon: 61 23 18 33, e-post: gl-heim@online.no

Utenom sesong:
Adresse: Djuvedalen, 2686 Lom, Telefon: 61 21 22 86, Telefaks: 61 21 15 23, e-post: gl-heim@online.no

Fasiliteter
Glitterheim har 137 senger. Disse er fordelt på 2-sengsrom og, 4-sengsrom, større rom og sovesal. I alle senger er det dyner og puter med varetrekk. Vennligst bruk egen lakenpose. Det er også mulig å legge til side dynen og bruke egen sovepose. Lakenpose eller sengetøy kan også leies i resepsjonen.

Hytta har varmt og kaldt vann i hovedhuset, og har aggregatstrøm (220 v). Det kan likevel være greit å ha en lommelykt i sekken da aggregatet slås av ca. kl. 23.00 hver kveld. I sovehuset finnes toalett, dusj og tørkerom.

Skoleklasser og lignende grupper:

Glitterheim tar gjerne i mot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta direkte, eller DNT Oslo og Omegn, tlf. 22 82 28 22.

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, bocca og kubb. I tillegg er det 2 båter, 6 kanoer og kajakk + vester. Fiskestenger og permanent natursti er det også på stedet Klassesett av klatreutstyr og sykkelutleie. Stort turkart som viser turmuligheter ved hytta.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Lokal mat er en del av turen

Hytta serverer lokal mat basert på lokale råvarer, lokale mattradisjoner eller mat levert fra lokale leverandører. DNT jobber i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet for å fremme lokal mat og matkultur på de betjente DNT-hyttene. Les mer om Lokal mat-prosjektet

Fasiliteter

 • 220v
 • Sykkelutleie
 • Båt
 • Kano
 • Kortbetaling
 • Tørkerom
 • Peis
 • Fiske

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Sommerstid går det tog/buss over Otta til Randsverk eller buss om Fagernes til Randsverk. Henting av bagasje etter avtale med vertskap fra grensen til nasjonalparken, Herfra er det 8 km på sti eller stengt bomvei inn til hytta. Med bil tar du fv. 51 til Randsverk og bomvei videre til nasjonalparkgrensen (P).

Adkomst vinter

Det går enkelte DNT-busser fra Galleri Oslo til Veolie/Gjendesheim. Eventuelt med bil via Heidalen til Veolie. Bilveien over Valdresflye er vinterstengt. Men i 2014 er Valdresflyvegen åpen fra april. Det er 25 km langs merket løype fra Veolie til hytta. Person- og bagasjetransport med beltebil fra Veolie hver onsdag og lørdag. Transport må bestilles hos bestyrer. Mer info om adkomst på hytta sine nettsider.

Varsel

Værvarsel for Glitterheim. Vis på YR.no
Ons (11.08)Skyet15º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Vest-sørvest
Tor (12.08)Delvis skyet15º0 mm
Lett bris (4.6m/s) Nordvest
Fre (13.08)Delvis skyet14º0 mm
Lett bris (5.4m/s) Sørvest
Lør (14.08)Delvis skyet13º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Nordvest
Søn (15.08)Lettskyet14º0 mm
Lett bris (4.6m/s) Sør
Man (16.08)Delvis skyet14º0 mm
Lett bris (4.9m/s) Sør-sørvest
Tir (17.08)Delvis skyet13º0 mm
Laber bris (6.1m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 077 Galdhøpiggen

Annonse
Værvarsel for Glitterheim. Vis på YR.no
Ons (11.08)Skyet15º0 mm
Svak vind (1.8m/s) Vest-sørvest
Tor (12.08)Delvis skyet15º0 mm
Lett bris (4.6m/s) Nordvest
Fre (13.08)Delvis skyet14º0 mm
Lett bris (5.4m/s) Sørvest
Lør (14.08)Delvis skyet13º0 mm
Svak vind (2.6m/s) Nordvest
Søn (15.08)Lettskyet14º0 mm
Lett bris (4.6m/s) Sør
Man (16.08)Delvis skyet14º0 mm
Lett bris (4.9m/s) Sør-sørvest
Tir (17.08)Delvis skyet13º0 mm
Laber bris (6.1m/s) Sør-sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt