Hovstøyl

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Turen inn til Hovstøyl

Hovstøyl turisthytte ligger i Fyresdal, på grensen til Valle kommune. Korteste adkomst får du ved å parkere ved Røynbrokktjørn/Nøs, og fra der tar det rundt én time å gå inn til hytta. Det er 3-4 kilometer å gå hver vei. Turen starter med en bratt motbakke i tett skog, men etter rundt 150 høydemeter blir terrenget slakere og mer åpent. Resten av turen går i lett kupert terreng, med åpen furu- og bjørkeskog, myrer og små tjern. Om hyttaPå Hovstøyl står tre bygg; hovedhytta med 12 sengeplasser, annekset med åtte sengeplasser, samt et lite uthus med vedlager og utedo. I hovedhytta er det i tillegg ti madrasser som kan legges på gulvet, og her finner du også proviantlageret. I annekset er det lov å ha med hund, men ikke i hovedhytta. Vær oppmerksom påPå veien er det bomavgift på kr 60,- som kan betales med Vipps. Det er dårlig eller ingen mobildekning ved Nøs.

Stien går i myrlendt terreng, så her er det lurt å bruke gode sko som tåler vann.

Andre turalternativerEt flott alternativ er å gå til Hovstøyl fra Torsdalsbu over Himmelkvævristene. Det er en lengre tur å gå fra Torsdalsbu enn fra Nøs. Booking

Hytta er åpen for forhåndsbooking hos Aust-Agder Turistforening! Ta kontakt med AAT-kontoret på epost til aat@dnt.no. Obs! Husk å oppgi om dere ønsker å ta med hund. Dagsbesøk er fremdeles ikke tillatt, men proviantuttak og dobesøk er lov.

Annen informasjon

Bispevegmarsjen, en tre mil lang tur som går fra Fyresdal over til Valle kommune, har samme utgangspunkt og går forbi Hovstøyl.

Hovstøyl er skjenket bøker til Barnas Fjellbibliotek fra Aust-Agder bibliotek og kulturformidling, så her er det variert lesestoff for alle.

Hovedhytta fra 1958 ble restaurert i juni 2018. Det gamle eternittaket ble skiftet, nye vinduer og takrenner og utstikk i møner ble bygget. Og nytt stående furupanel i kjerneved. Dette panelet skal ikke behandles, men stå og bli grått som fjellet med årene. Vi tror det blir stående like lenge som de 60 årene det opprinnelige panelet sto.

Hyttetilsyn: Kjell Sandåker fra Grimstad (med god assistanse av Gjertrud)

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Nærmeste adkomst sommerstid er fra parkering ved Røynbrokktjørn/Nøs (bomvei kr 60 - kontant/Vipps) på Fyresdalssida, ca en time til fots.

Bispevegen (gammel ferdselsveg mellom Fyresdal og Valle) passerer rett ved hytta.

Adkomst vinter

På vinteren følger du traséen de bruker under den lovlige snøscootertrafikken. Fra Skåltjørn følger du bilvegen til du kommer til Ulvsvatn. Her kan du velge å følge bilvegen/scootersporet fortsatt, eller følge scooterspor nord for Ulvsvatnet. Et par hundre meter før Nystøylbekken tar du opp til venstre og kommer opp til Krokstøyl og Brokkestøyl. Her er det normalt ikke scooterspor. Videre tar du rett nordover Langlidalen vel en km før du vender litt vestover og ser hyttene. Turen er om lag én mil og tar rundt 2–3 timer, men tidsbruken avhenger av føret.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 8 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: