Hovstøyl

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  20 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Hovstøyl ligger i fjellbjørkeskogen på 835 moh og er Aust-Agder Turistforenings første hytte, bygget i 1958. Hytta ligger rett ved Bispevegen mellom Kleivgrend/Fyresdal og Valle/Setesdal og er derfor et naturlig stoppested på turen. Korteste adkomst er en times fottur fra Nøs. Og en fin ettermiddagstur fra hytta kan være opp på Himmelkvævristine (1056 moh).

Det finnes ei hovedhytte med 12 senger og et anneks med 8 senger. Det er tillatt med hund i annekset. I tillegg er det 10 madrasser til golvplassbruk på hovedhytta. Med den vanlige DNT-gjestfriheten huser begge hyttene minst 30 gjester.

Hovedhytta av 1958 ble restaurert i juni 2018. Det gamle eternittaket ble skiftet, nye vinduer og takrenner og utstikk i møner ble bygget. Og nytt stående furupanel i kjerneved. Dette panelet skal ikke behandles. Men stå å bli grått som fjellet med årene. Vi tror det blir stående like lenge som de 60 årene det opprinnelige panelet sto.

Hovstøyl er skjenket bøker til Barnas Fjellbibliotek fra Aust-Agder bibliotek og kulturformidling.

Hyttetilsyn: Kjell Sandåker fra Grimstad (med god assistanse av Gjertrud)

Fasiliteter

 • Fiske
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Nærmeste adkomst sommerstid er fra parkering ved Røynbrokktjørn/Nøs (bomvei kr 60 - kontant/Vipps) på Fyresdalssida, ca en time til fots.

Bispevegen (gammel ferdselsveg mellom Fyresdal og Valle) passerer rett ved hytta.

Adkomst vinter

På vinteren følger du traseen de bruker under den lovlige snøscootertrafikken. Fra Skåltjørn følger du bilvegen til du kommer til Ulvsvatn. Her kan du velge og følge bilvegen/scootersporet fortsatt. Eller følge scootersporene innover Ulvsvatnet til høyre, gå av isen ved hytta før den åpne råka som elveoset lager. Gå videre til høyre for/øst for Slådalstjenna og over brua mellom denne tjenna og Røynbrokktjørn. Her kommer du på sporet om du gikk til venstre for vannene idet du kom til Ulvsvatn. Et par hundre meter før Nystøylbekken tar du opp til venstre og kommer opp til Krokstøyl (falt ned) og Brokkestøyl. Videre rett nordover Langedalen vel en km før du vender litt vestover og ser hyttene.

Papirkart

Kartblad: 020 Setesdal - Fyresdalsheiane

Annonse