Nystøyl

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

Nystøyl ligger fint plassert i Austheiene på en gammel setervoll med storslagen utsikt mot Ljomsnuten (1268 moh.) og de andre toppene over mot Setesdal. Hytta ligger i Telemark, 2-3 timers gange fra Torsdalsdammen. Turen mot Nystøyl går over Bergeheii (1022 moh.) som byr på flott utsikt. Dersom man ønsker å gå hit fra Birtedalen kan man gå via Nutevasshytta. Strekket over Tjørndalsristene (1007 moh.) på denne ruta byr på vid utsikt til alle kanter.

Hyttetunet består av hovedhytte og anneks. Her er tilsammen 24 sengeplasser hvorav 8 i hovedhytta og 16 i annekset.

I annekset er det tillatt med hund.

Dette er en plass det er vel verdt å besøke!

Tilsyn på Nystøyl er Audun Finstad og Trine Tjøgersen. Tlf 467 80 389.

Hytta er nå åpen for forhåndsbooking (2. juni 2020) hos Aust-Agder Turistforening! Ta kontakt med AAT-kontoret for bestilling - gjerne på epost til aat@dnt.no. Obs! Husk å oppgi om dere ønsker å ta med hund. Dagsbesøk er fremdeles ikke tillatt, men proviantuttak og dobesøk er lov.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • Fiske
 • Mobildekning
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Ca. 5 km etter Fyresdal tar du til venstre mot Kleivgrend, kjører til Torsdalsbu/Torsdalsdammen, og følger merket løype fra demningen. Det tar -2,5 t å gå inn. Det er også mulig å komme til hytta på merkede løyper fra Birtedalen via Nutevasshytta.

Adkomst vinter

Det er ikke kvistete løyper og stigningen fra Torsdalsdammen kan være glatt og vanskelig om vinteren. Alternativt kan man gå fra Birtedalen opp til Øyarvatn, videre opp Fitjedalen til Tretteskotjørn. Herfra følger man til Hongsvatn, Mastavtjønnane, over til Berevatn og opp til Nystøyl.

Det er også mulig å kjøre mot Torsdalsbu til brøyting opphører. Her er parkeringsplass. Herfra er det ca 9 km inn til veien går opp til venstre mot Ramsvatn. Et godt stykke inn på veien mot Ramsvatn går løypa bratt opp til høyre mot Høydalen, over Høydalstjørna, forbi Høydalsstøylen og videre til Kroketjønnane. Etter Kroketjønnane holdes venstre, og hytta er rett rundt hjørnet.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 13 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: