Legg til huskeliste
  36
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 18 sengeplasser
  • Åpen hele året

  Om hytta

  Den over 100 år gamle Mjåvasshytta i Austheiene, ble opprinnelig bygget som en jakthytte av firmaet Rygene, Smith og Thommesen. Aust- Agder Turistforening overtok hytta i 1985 og klarte å ta vare på hyttas opprinnelige preg under ombyggingen til turisthytte. Utvendig er hytta kledd med ubehandlet ospepanel. I den tørre fjelluften gir dette et panel som står lenge. I 2016 ble det satt opp en sikringshytte (anneks) ved hytta. Her er det tillatt med hund.

  Hytta ligger vakkert til på en liten høyde med utsikt over Mjåvatnet. I det fiskerike vannet ligger kanoer til fritt bruk for hyttas gjester. Også flere av de andre vannene i området byr på godt fiske. Fiskekort kjøpes på www.inatur.no. Fra parkeringsplassen ved Gjevden er det en drøy times tur opp til hytta. Mange velger å kombinere oppholdet med en tur til Gjevdenuten (908 moh.) eller med en tur rundt Øyvatn over Øyvassfjell (879 moh.)

  Rom

  Hovedhytta består av stue, kjøkken og to soverom. Det største soverommet har en dobbel (bred) køyeseng og to ordinære køyesenger. Det minste soverommet har to køyesenger. Totalt 12 sengeplasser.

  Sikringshytta (annekset) som ligger nærmest vannet har et stort hovedrom med kjøkken og stue samt to soverom kun avskilt med et gardin. I hvert av disse "soverommene" er det en familiekøye. Totalt 6 sengeplasser.

  Bestilling

  Du er igjen velkommen til å benytte hytta UTEN å måtte bestille overnatting på forhånd!

  Imidlertid så KAN du bestille plass på forhånd om du ønsker det. Vi har lagt ut 50% av sengeplassene i den selvbetjente bestillingsløsningen du finner link til på denne siden.

  På Mjåvasshytta er det mulig å reservere 6 av 12 sengeplasser i hovedhytta og 3 av 6 sengeplasser i sikringshytta.

  Hvis du forhåndsbestiller må du være på hytta før kl. 19.00 for at reservasjonen din skal være gyldig. Etter dette tidspunkt vil du måtte finne sengeplass på lik linje med andre gjester.

  Større grupper, lag, foreninger, skoleklasser o.l. er som tidligere velkomne til å bruke hytta. De vil ikke kunne få disponere hele hytta, men vi reserverer da alle sengeplassene som er tilgjengelig for forhåndsbestilling. Sjekk om det ledig i bestillingsløsningen vår først og send oss en e-post til aat@dnt.no med følgende info: Hyttenavn og datoer, navn på gruppen, fullt navn og telefonnummer til kontaktperson, forventet antall personer i gruppen og fakturaadresse m/nødvendig info.

  Betaling

  De som forhåndsbestiller betaler for overnattingen ved bestillingen. Alle andre gjester betaler også for overnatting per døgn (eller dagsbesøk) etter alder og DNT-status.

  Vi setter stor pris på om "DNT Hyttebetaling"-appen benyttes til betaling for overnatting og eventuelt matuttak på hytta. Utsjekkingsmetoden i denne appen er enten Vipps eller betalingskort.

  Se våre prislister her.

  Alternativt så kan engangsfullmaktene du finner på hytta benyttes (kortbelastning eller faktura).

  OBS! Husk å alltid skrive dere inn i hytteprotokollen før hytta tas i bruk. (Og noter ned hytteprotokollnumrene til bruk i betalingsappen.)

  Annet

  Hyttetilsyn er Anne-Grete Jakobsen (tlf. 984 37 560), Curt Mathisen (tlf. 978 85 208), Kim Gjørup og Stine Marie Brochmann

  Fasiliteter

  • Kano
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Austheiene

  Adkomst sommer

  Kjør til Gjevden hvor det står skilt til Mjåvasshytta. Parkering langs vegen. Det tar en drøy time å gå opp. Taxi kan bestilles fra Taxi Fyresdal 95303500

  Adkomst vinter

  Taxi kan bestilles fra Taxi Fyresdal 95303500

  SjekkUT | Mjåvasshytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  36

  SjekkUT-besøk