Hannevoldhytta

Annonse

Om hytta

I 2021 må alle besøk til denne hytta forhåndsbestilles hos DNT Tønsberg og Omegn: tonsberg@dnt.no eller 33 31 58 26. Dagsbesøk er foreløpig ikke tillatt.Se mer info her: https://tot.dnt.no/artikler/nyheter/20625-na-apner-hyttene-vare-igjen/http://www.dnt.no/

Hannevoldhytta er en utleiehytte med spesialnøkkel/kodelås, og den leies ut i sin helhet til medlemmer i DNT. Pris kr. 500,- pr. natt. Ta kontakt med kontoret på mail eller telefon når du ønsker å leie den.

Pr. 27.12.2020 er Lindsverkveien stengt for vinteren.

Hytta er på 24 kvadratmeter, består av et soverom med 4 senger (to køyesenger), og et oppholdsrom med kjøkkenkrok. Den ligger ved stien fra Eikedalseter mot Lindsverkveien. Den er den eneste av TOTs hytter som ikke har bilvei helt frem, og som egner seg godt for små grupper eller familier. Her kan du finne ro i en liten skogshytte, stillhet og en enkel tilværelse i enkle kår. Det er benker og bålplass utenfor hytta, og en fabelaktig utsikt i retning Skrim. Om kvelden sees lysene fra husene nede i Lågendalen. Tilsvarende utsikt kan nytes fra setet i utedoen!

Hver enkelt må selv sørge for mat, sengetøy/lakenpose og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Hytta har et lite kjøkken med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Ekstra parafin, dopapir, gass og lignende er lagret på låven (standard DNT lås). Asken tømmes av hyttetilsynet, evt så er det egen askebøtte bak hytta.

Det er IKKE tillatt med hund inne på denne hytta, men i tillegg til de 4 sengeplassene inne i hytta, er det to enkle sengeplasser i vedskjulet. Her er hunden hjertelig velkommen til å overnatte sammen med sin eier. Her er det kun overnattingsplasser, ikke ovn eller annet utstyr.

 Det er desverre ikke tilgang på vann på hytta, alt vann må tas med. Brønnen som er der er stengt pga dårlig vannkvalitet. Et alternativ er å gå turen inn til hytta via Barlindtjern og en annen av TOTs hytter, Hoggerstua på Lindsverkseter, og fylle friskt grunnvann fra pumpa utenfor hytta, og så ta veien eller stien til Hannevoldhytta.

Fra Trollsvann parkeringsplass tar turen ca. 1,5 time om du følger stien som går på åsryggen, noe kortere fra Merkedammen parkeringsplass. Et tips er å bli dere to netter og ta en dagstur til Skallhøg, rundt Merkedammen og over Barlindkollen. Skallhøg og Barlindkollen er begge topper på over 400 meter. Høyt til å være i Vestfold.

NB! Det er vanskelig å unngå musebesøk på hytta, Det er viktig av alle tar med all mat hjem igjen og ikke lar noen fristelser for musene stå igjen.

Fasiliteter

  • Booking

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

1) Fra Svarstad:
Kjør gjennom Svarstad sentrum og over Hukstrøm bro, følg Fv.221 (til høyre etter broen) i ca. 400 m. Ta så inn vei til venstre: Lindsverkveien. Dette er bomvei, kr. 50,- i avgift. Følger denne i ca. 10 minutter (4,5 km.). Liten parkeringsplass på høyre side.
2) Parker på parkeringsplassen ved sørenden av Trollsvann og gå forbi Trollsvannstua. Herifra er det 1 1/2 time (ca. 5 km) til hytta.
3) Parker på parkeringsplassen ved østenden av Merkedammen. Herfra er det 2 t (snaut 7 km) inn til hytta.

Adkomst vinter

1) Parker på parkeringsplassen ved sørenden av Trollsvann og gå forbi Trollsvannstua. Herifra er det 1 1/2 time til fots (ca. 5 km) til hytta.
2)) Parker på parkeringsplassen ved østenden av Merkedammen. Herfra er det 2 t til fots (snaut 7 km) inn til hytta.

Lindsverkveien blir vanligvis ikke brøytet på vinteren.

SjekkUT | Hannevoldhytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
105

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hannevoldhytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT