Skolla leirsted (gruppeutleie)

Annonse

Om hytta

Skolla egner seg godt for grupper som ønsker aktivt friluftsliv med turer til fjells, ski- og vinterturer - og elva Åsta renner like forbi.

FASILITETER: Allsidigheten i området og lett adkomst gjør at hytta passer ypperlig til opplegg med mange aktiviteter. Skolla leirsted består av et hovedhus med kjøkken, oppholdsrom og to soverom pluss en sidebygning med to soverom. Det er også en laftet lavvo med sitteplass til ca. 40 personer (skal ikke brukes til å sove i) og garasje med plass for kanoer og bod for aktivitetsutstyr. Soverommene gir til sammen 21 sengeplasser, og i tillegg er det tre ekstra madrasser som kan legges på gulvet. 

UTSTYR: Skolla har ikke strøm, men solcelleanlegg for belysning i hovedhytta, propan for matlaging, to propankjøleskap og vedovner for oppvarming. Det er puter og ulltepper i sengene, ta med egen sovepose. Mobiltelefoner blir ødelagt om du bruker vanlig lader i solcelleanlegget.  

Drikkevann kan hentes fra vannpost ved hyttefeltet på Gammelskolla, øst for bommen på øvre Åstbru. Det står kanner på Skolla til dette bruk. Alternativt kan man koke vannet fra elva.

BESTILLING: Ta kontakt med HHT på tlf 625 22 848 / hht@dnt.no for mer informasjon om utleie av hyttene og avtale om overlevering av nøkler til leirstedet.

Priser: Kr 1000,- for skoleklasser og lag/foreninger for barn og unge pr. døgn uavhengig av antall personer. Kr 2000,- for andre grupper uavhengig av antall personer. Faktura for oppholdet sendes ut rett etter bestilling. Den ansvarlige for leieforholdet må være over 18 år.Ved avbestilling senere enn to uker før bekreftet brukstidspunkt vil man bli krevd for halv pris. Hvis man uteblir uten å avbestille, må man betale full pris. Byttetidspunkt er kl. 12.00, men vi oppfordrer til å rydde ut og bruke begge dager til aktiviteter i området.

SE KALENDER FOR UTLEIE AV SKOLLA 

I sidebygningen er det også et rom (6 sengeplasser) som er Skolla ubetjent hytte tilgjengelig for DNT-medlemmer/vandrere. Dette rommet er ikke med i leieforholdet, og det må betales ordinær pris pr. seng ved eventuell bruk. Rommet er låst med DNTs standardlås.

HISTORIKK: Hamar og Hedemarken Turistforening kjøpte Skolla (tidligere Øvre Åstbrua leirsted) av Pihl as i 2006. Hytta kan brukes hele året, og man kan kjøre helt fram. Det er oppkjørt skiløype ca 500 m unna (Gammelskolla), følg med på www.skisporet.no og Åstdalen turløyper. Det er blåmerket sti forbi Geitbu og til Kotuva og Øyungshytta via Godlidalshytta - og på den andre siden av Åsta kan du følge merket setervei til Hynna og derfra på sti videre til Hornsjø. 

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

VILLREIN: Det du blir glad i tar du vare på😊 https://www.dnt.no/villrein/

Vi er forpliktet til å ta vare på villreinen, og Rondane sør er et viktig villreinområde. Reinen bruker ulike deler av området til ulike årstider. Les mer her. Hold deg til stiene, og ha hunden i bånd. Om du treffer på en reinsdyrflokk så hold deg i ro til dyrene har passert.

Fasiliteter

  • 12v
  • Kano
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

Passer for

  • Skoleklasser
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

  • Bil hele året
  • Sykkel

Adkomst sommer

Det er bilvei helt fram som er åpen hele året. 46 km fra Brumunddal via Brumundsaga, Hamarseterhøgda og Åkersætra. Man kan også komme Birkebeinerveien fra Lillehammer/Sjusjøen eller fra Østerdalen (avkjøring nord for Koppang).

Adkomst vinter

Det er bilvei helt fram som er åpen hele året. 46 km fra Brumunddal via Brumundsaga, Hamarseterhøgda og Åkersætra. NB Birkebeinerveien fra Sjusjøen til Koppang er vinterstengt.

Tilgjengelighet

Annonse

SjekkUT | Skolla leirsted (gruppeutleie)

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
53

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Skolla leirsted (gruppeutleie) ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT