Vetåbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 11. juni - 1. mai
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

NB! Av smittevernshensyn tar vi ikke imot besøkende som ikke har forhåndsbestilt. Dette gjelder inntil videre. Obligatorisk forhåndsbestilling gjelder ikke ved uvær eller risiko for liv og helse. Dato: 13. desember.

Vetåbua ligger i Ringebu kommune på fjellet øst for Fåvang og er et av overnattingsstedene på Rondanestien, mellom hyttene Jammerdalsbu og Djupslia. Anlegget består av to hytter og to uthus rundt et trivelig tun. Hytta har solcellestrøm med lading av mobil. Vannposten finnes like ved hovedhytta.

Hundeeiere med hund kan benytte seg av sikringshytta. Det er ikke tillatt med hund på hovedhytta.

Halvparten av sengene kan forhåndsbestilles. I hovedhytta er rom 1 med fire senger tilgjengelig for booking. I sikringshytta er det fire senger i soveavdelingen lengst øst som er tilgjengelig for booking.  Etter kl 19:00 kan alle senger benyttes dersom ingen med forhåndsbestilling har kommet. 

Om sommeren er det bilveg helt fram. Om vinteren er det en drøy km å gå fra nærmeste bilveg.

Rondanestien nordover fra Vetåbua har i flere år fulgt Allmenningsvegen 3 km før stien fortsetter i terrenget. Nå er det gjenåpnet en sti som er et godt alternativ til bilvegen de første 2 km. Stien følger Vetåa fram til et lite vatn med navn Buduppen (med ny klopp over bekken), og passerer Måsåbua. Derfra fortsetter stien i fjellbjørkeskog fram til et et punkt på Allmenningsvegen. Det er mest effektivt å gå bilvegen (som har lite biltrafikk), men enda hyggeligere å gå i terrenget.

Et tips til dere som tar et opphod på Vetåbua sommer og høst: Hvis dere disponerer bil, kan dere kjøre videre på Allmenningsvegen til den stopper 4 km nordøst for Vetåbua. Derfra er det fint å starte på tur til Samfjellet og Eldåhøgda. Parker ved informasjonstavlene som forteller om bruk av fjellet i eldre tid, og følg tydelig sti som tar av ved samlekveene for beitedyra.

Et godt turforslag på vinterføre (særlig mars/april): ta tog til Ringebu og taxi derfra til Øksendalen på Friisvegen. Gå Trolløypa ca 19 km sørover til Vetåbua og ta første overnatting der. Videre kan turen gå til Djupslia (eller enda lenger, når vær og føre tilsier det). God tur!

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Adkomst mulig med

 • Bil om sommeren
 • Sykkel

Adkomst sommer

Ta av fra E6 ved Fåvang kirke, og følg skilting mot Goppollen. Ved Mykkelseter er det bom. Kjør videre på Goppolvegen forbi Gullhaugen, og ta til venstre på Åmotvegen til Tannsbakken. Ta til høyre på Allmenningsvegen (som også er bomveg). Om sommeren er det bilveg helt fram til Vetåbua. Fint å sykle på fjellvegene.

Adkomst vinter

Bilveg (bom) helt fram til Trekanten hyttefelt, 1,3 km fra hytta. Ta av fra E6 ved Fåvang kirke, skiltet mot Gopollen, opp forbi Gullhaugen og Åmotsætra. Alternativt kan en parkere ved Teigekrysset og gå 7 km på ski langs Trolløypa nordover derfra.

Nordfra er det fint å gå Trolløypa 19 km fra Øksendalen ved Friisvegen (taxi fra Ringebu).

Annonse

SjekkUT | Vetåbua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
140

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Vetåbua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT