Legg til huskeliste
  249
  SjekkUT-besøk

  Annonse
  • 16 sengeplasser
  • Selvbetjent i perioden 10. juni - 30. april

  Vetåbua ligger i Ringebu kommune på fjellet øst for Fåvang og er en av hyttene langs Rondanestien, mellom selvbetjeningshyttene Jammerdalsbu og Djupslia. Anlegget ved Vetåbua består av to hytter og to uthus rundt et trivelig tun.

  Vetåbua er også et av overnattingsstedene på langruta SAGA . Begge hyttene har solcellestrøm med lading av mobil. Vannposten finnes like ved hovedhytta.

  Hundeeiere med hund kan benytte seg av sikringshytta. Det er ikke tillatt med hund i hovedhytta. Proviantlageret er i hovedhytta.

  Hovedhytta og sikringshytta har begge 8 sengeplasser. Hyttene er omtrent like store, og framstår som likeverdige. Forskjellen er at hunder er velkomne i sikringshytta.

  Halvparten av sengene kan forhåndsbestilles. I hovedhytta er rom 1 med fire senger tilgjengelig for booking. I sikringshytta er det fire senger i soveavdelingen lengst øst som er tilgjengelig for booking. Etter kl 19:00 kan alle senger benyttes dersom ingen med forhåndsbestilling har kommet.

  Lakenpose eller eget sengetøy skal alltid brukes ved overnatting.

  Om sommeren er det bilveg helt fram. Om vinteren er det en drøy km å gå fra nærmeste bilveg ved «Trikanten».

  Priser og betaling

  Betal med «DNT Hyttebetaling» eller betalingsskjema.

  Nå er det mulig å betale elektronisk med appen DNT Hyttebetaling på Vetåbua (fra 1. juli). Med denne appen kan du enkelt betale for mat og overnatting på de selvbetjente hyttene, eller bare for proviant, dersom du har forhåndsbestilt oppholdet. Appen er tilgjengelig for IOS og Android. Appen fungerer også på steder uten telefon- og nettverksdekning. Hyttebetalingsappen fungerer med bank- og kredittkort fra andre land.

  Alternativt kan du fylle ut skjema som legges i safe eller kasse på hytta. Da vil du motta faktura etter en stund.

  Priser for overnatting finner du her.

  Aktiviteter

  Fiskemuligheter i Vetåa og i Buduppen.

  Rondanestien nordover fra Vetåbua har i flere år fulgt Allmenningsvegen 3 km før stien fortsetter i terrenget. Nå er det gjenåpnet en sti som er et godt alternativ til bilvegen. Stien følger idylliske Vetåa det første stykket og videre fram til et lite vatn med navn Buduppen (med klopp over bekken), og passerer Måsåbua. Derfra fortsetter stien i fjellbjørkeskog fram til Allmenningsvegen ved Fremre Trolldalsbekken. Der er det noen få meter på vegen for å komme over bekken, før stien fortsetter i terrenget. Det er mest effektivt å gå bilvegen (som har lite biltrafikk), men enda hyggeligere å gå i terrenget. Se info om fangstgroper nær stien lenger nede i teksten.

  Et tips til dere som tar et opphold på Vetåbua sommer og høst: Hvis dere disponerer bil, kan dere kjøre videre på Allmenningsvegen til den stopper 4 km nordøst for Vetåbua. Derfra er det fint å starte på tur til Samfjellet og Eldåhøgda. Parker ved informasjonstavlene som forteller om bruk av fjellet i eldre tid, og følg tydelig sti østover, som tar av ved samlekveene for beitedyra. Det er også fint å sykle på fjellvegene, og gode muligheter for å kombinere sykkel- og fottur.

  Et godt turforslag på vinterføre (særlig mars/april): ta tog til Ringebu og taxi derfra til Øksendalen på Friisvegen. Gå Trolløypa ca 19 km sørover til Vetåbua og ta første overnatting der. Videre kan turen gå til Djupslia (eller enda lenger, når vær og føre tilsier det). God tur!

  Villrein:

  Visste du at det like ved Vetåbua finnes rester av et stort fangstanlegg for villrein? Flere av fangstgropene kan ses nær den T-merkede Rondanestien nord for Vetåbua. Informasjonsplakater er montert på uthusveggen på Vetåbua. Se egen artikkel om fangstanlegget ved Vetåbua.

  Vetåbua ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lese mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Les mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel .

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Teltplass
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Barnevogn
  Annonse
  Lillehammer-Rondane

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Ta av fra E6 sør for Fåvang kirke, og følg skilting mot Goppollen. Kjør videre på Goppolvegen (elektronisk bom) forbi Mykkelseter og Gullhaugen, og ta til venstre på Åmotvegen til Tannsbakken. Ta til høyre på Allmenningsvegen (som også er bomveg). Om sommeren er det bilveg helt fram til Vetåbua. Fint å sykle på fjellvegene.

  Adkomst vinter

  Bilveg (bom) helt fram til Trikanten hyttefelt, ca 1 km fra hytta. Ta av fra E6 sør for Fåvang kirke, skiltet mot Goppollen, opp forbi Gullhaugen og Åmotsætra. 

  Alternativt kan en parkere ved Teigekrysset på Goppollvegen og gå 7 km på ski langs Trolløypa nordover derfra.

  Nordfra er det fint å gå Trolløypa 19 km fra Øksendalen ved Friisvegen (taxi fra Ringebu).

  SjekkUT | Vetåbua

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  249

  SjekkUT-besøk