Lyngbua

Lyngbua

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Ubetjent
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden 1. jan. - 30. april ()

Ved fjellvannet Lyngen, 12-13 km øst for Djupsli på Rondanestien har DNT Lillehammer den ubetjente Lyngbua. Den har fem sengeplasser, og er uten proviant.

Til bua hører også et eget båthus med båt.

Hytta består av bare ett rom med fem sengeplasser. Den egner seg nok best til sommerbruk, men også på seinvinteren er det flott å dra på tur inn hit. Lyngbua er fra 1935 og er restaurert flere ganger siden. I 1989 fikk DNT Lillehammer tilbud om å kjøpe Andersonbua, som den da het, samt båt og båtnaust. Foreninga slo til, og etter et par sesonger med dugnadsinnsats ble den offisielt tatt i bruk i 1992 og omdøpt til Lyngbua. Fra hytta og ned til naustet ved vannet er det bare 50 meter. Båten er til fri bruk for overnattingsgjester. Lyngen er et populært fiskevann, og i elva Lyngåa kan du fiske i fine kulper og loner.

Det er drøyt ti kilometer å gå inn hit fra parkeringsplassen ved Ner-Åsta. Fotturister kommer også til Lyngbua fra Djupslia. Til fots kan man også komme sørfra langs Rondanestien (se nedenfor om avstand til neste overnattingssted i sør, Øyungshytta). Den T-merkede Rondanestien krysser Birkebeinervegen ved Nyskolla.

Fra Lyngbua ser vi opp på Lyngkampens markante profil. For å komme til Lyngkampen går vi omkring en kilometer vestover langs Rondanestien, og tar så av på umerket sti rett nordover mot Steinhytta, ei åpen hytte som eies av Øyer fjellstyre. Herfra er det knappe to kilometer opp til toppen av Lyngkampen (1187 moh.). Fra toppen er det vid utsikt utover Øyerfjellet. Lyngbua er stengt fra 1. mai til 10. juni av hensyn til villreinen. Er du riktig heldig, kan du få øye på villrein. Da er det viktig å vise hensyn og holde god avstand.

Vær oppmerksom på at Godlidalshytta er stengt, og at nærmeste DNT-hytte langs Rondanestien i sør er den nye Øyungshytta, som Hamar og Hedmarkens Turistforening åpnet 8. juli 2018. Den ligger flott til et stykke sør for Godlidalshytta, noe som betyr at en allerede lang dagsmarsj sørover fra Lyngbua er blitt enda lenger.

Fasiliteter

 • Båt
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil er det samme veg som til Djupslia: Ta av fra E6 ved Øyer Nord, og følg skilting mot Øyerfjellet. Kjør via Korsbakken (bom), Steinsetra og Nysetra, og ta av mot Ner-Åsta, hvor det er fint å parkere. Fra Ner-Åsta er det ca 10-11 km til Lyngbua langs Rondanestien.

Adkomst vinter

Om vinteren er det parkering på Steinsetra i Øyerfjellet. Derfra er det merket og preparert løype til Djupslia/Ner-Åsta. Ingen vintermerking mellom Ner-Åsta og Lyngbua, så her må du finne vegen selv med kart og kompass.

Papirkart

Kartblad: 067 Lillehammer