Lyngbua

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  5 sengeplasser
 • Åpningstider
  Ubetjent i perioden 15. juni - 1. mai
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Hele hytta må bestilles som en enhet, og det kan gjerne være flere i hytta om de er i samme turfølge.  På Lyngbua er det altså ikke mulig å bestille enkeltseng eller droppe inn uanmeldt.

Ved fjellvannet Lyngen, 12-13 km øst for Djupsli på Rondanestien har DNT Lillehammer den ubetjente Lyngbua. Den har fem sengeplasser, og er uten proviant.

Til bua hører også et eget båthus med båt.

Hytta består av bare ett rom med fem sengeplasser. MERK at Lyngbua er ei lita bu. Hele hytta må leies av dem som ønsker å overnatte, uavhengig av antall personer i gruppa. Bua har tre senger med sengetøy. I tillegg er det to soveplasser på benk, der det er nødvendig å ha med egen sovepose. 

Lyngbua egner seg nok best til sommerbruk, men også på seinvinteren er det flott å dra på tur inn hit. Lyngbua er fra 1935 og er restaurert flere ganger siden. I 1989 fikk DNT Lillehammer tilbud om å kjøpe Andersonbua, som den da het, samt båt og båtnaust. Foreninga slo til, og etter et par sesonger med dugnadsinnsats ble den offisielt tatt i bruk i 1992 og omdøpt til Lyngbua. Fra hytta og ned til naustet ved vannet er det bare 50 meter. Båten er til fri bruk for overnattingsgjester. Lyngen er et populært fiskevann, og i elva Lyngåa kan du fiske i fine kulper og loner.

Det er drøyt ti kilometer å gå inn hit fra parkeringsplassen ved Ner-Åsta. Fotturister kommer også til Lyngbua fra Djupslia. Til fots kan man også komme sørfra langs Rondanestien (se nedenfor om avstand til neste overnattingssted i sør, Øyungshytta). Den T-merkede Rondanestien krysser Birkebeinervegen ved Nyskolla.

Fra Lyngbua ser vi opp på Lyngkampens markante profil. For å komme til Lyngkampen går vi omkring en kilometer vestover langs Rondanestien, og tar så av på umerket sti rett nordover mot Steinhytta, ei åpen hytte som eies av Øyer fjellstyre. Herfra er det knappe to kilometer opp til toppen av Lyngkampen (1187 moh.). Fra toppen er det vid utsikt utover Øyerfjellet. Lyngbua er stengt fra 1. mai til 10. juni av hensyn til villreinen. Er du riktig heldig, kan du få øye på villrein. Da er det viktig å vise hensyn og holde god avstand.

Vær oppmerksom på at Godlidalshytta er stengt, og at nærmeste DNT-hytte langs Rondanestien i sør er den nye Øyungshytta, som Hamar og Hedmarkens Turistforening åpnet 8. juli 2018. Den ligger flott til et stykke sør for Godlidalshytta, noe som betyr at en allerede lang dagsmarsj sørover fra Lyngbua er blitt enda lenger.

Villrein: Hytta ligger i et av Norges 24 villreinområder. Her kan du lære mer om hvordan du skal ta hensyn til villreinen når du ferdes i fjellet. Hvis du vil vite mer om villreinens bruk av fjellet og hvordan DNT arbeider med villrein og ferdsel, finner du det på dnt.no/villrein

Fasiliteter

 • Båt
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Med bil er det samme veg som til Djupslia: Ta av fra E6 ved Øyer Nord, og følg skilting mot Øyerfjellet. Kjør via Korsbakken (bom), Steinsetra og Nysetra, og ta av mot Ner-Åsta, hvor det er fint å parkere. Fra Ner-Åsta er det ca 10-11 km til Lyngbua langs Rondanestien.

Adkomst vinter

Om vinteren er det parkering på Steinsetra i Øyerfjellet. Derfra er det merket og preparert løype til Djupslia/Ner-Åsta. Ingen vintermerking mellom Ner-Åsta og Lyngbua, så her må du finne vegen selv med kart og kompass.
Annonse

SjekkUT | Lyngbua

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
8

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Lyngbua ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT