Stenfjellhytta serveringshytte

  Legg til huskeliste
  244
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Åpningstider vintersesongen 2023/24 

  På Stenfjellet i Hamar finner du denne hytta som er åpen for servering i helgene og feriene gjennom vintersesongen. Det er en fantastisk utsikt fra Stenfjellhytta! Inne på veggen henger et bilde hvor det er inntegnet alle toppene man ser vestover. Bildet er laget av Ivar Helleberg. Ved gode forhold kan man faktisk se topper i Jotunheimen fra Stenfjellhytta! 

  SE VIDEO HER 

  BELIGGENHET: Stenfjellhytta ligger langs lysløypa fra Gåsbu, sørøst for Måsætra og St. Olav i Hamar kommune..

  MENY: Menyen består av vafler, wienerbrød, brus, kaffe, te, solbærtoddy, havresuppe og sjokolade. Mange har matpausen sin her på skiturer. Enten man går fra Gåsbu via Lageråkvisla eller Budor via Målia er dette et fint turmål! Om man ønsker å gå lenger, er skiløypene nordover uendelige, og Brumund, Gitvola m.m er fine turmål den veien! Stenfjellhytta har egen Facebook-side der informasjon om eventuelle økte åpningstider, bilder, stemning mm legges ut. Det er mulighet for å betale med bankkort.

  SERVERINGSDRIFT: Vertskap på Stenfjellhytta sesongen 2022 er Hamar skiklubb og Hamar orienteringsklubb. Kontaktperson: Erik Grøndalen, tlf 915 16 003, e-post: erikgr@online.no 

  På Stenfjellhytta er det foreløpig ikke overnattingsmuligheter for besøkende. Hamar og Hedemarken Turistforenings værstasjon er plassert ved Stenfjellhytta. Se mer informasjon, bilder og værdata .

  Kontaktinformasjon til hyttetilsyn 

  HISTORIE: I 50-års jubileumsberetningen i 1980 skriver Brede Stubstad: «I 1965 lanserte styreformannen (Brede Stubstad) tanken om ytterligere ei hytte, reist på Stenfjellet, ca 3 km fra Lageråkvisla. Hytta skulle være et nytt alternativ for familier med barn. Forslaget fikk ikke spontan tilslutning. Mange protesterte og sa at nå måtte sannelig Målia stå for tur. Så vel Sverre Knutsen – ideens egentlige opphavsmann, som formannen, måtte tåle adskillig kritikk for slik Galematias. Men gradvis slo ideen gjennom, reaksjonene fra publikum tydet på at hytta ville dekke et behov. Årsmøtet i 1966 vedtok bygging av Stenfjellhytta, og det ble satt i gang et omfattende arbeid med å skaffe tilstrekkelig med penger. Hamar og Vang kommuner støttet prosjektet økonomisk, bankene stilte seg velvillige til lån og det ble startet innsamling. Arkitekt Chr. W. Lindemann tegnet nok en gang en prektig hytte – denne gang 140 kvm. Og nye dugnadsinnsatser ble krevd av medlemmene».

  Innvielsen av hytta skjedde 27.januar 1968. Hytta har gjennomgått små endringer siden 1968. Det er først og fremst kjøkkenet som er bygd om for selvbetjening og for å utnytte at hytta fikk strøm i 1980 (ved anlegget av lysløypa).

  Fasiliteter

  • Kortbetaling
  • Servering
  • Mobildekning
  • Vann

  Passer for

  • Barnevogn
  Annonse
  Hedmarken og Hedmarksvidda

  Adkomst mulig med

  • Bil om sommeren
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Innkjøring via Gåsbu og avkjørsel fra fjellvegen ved Måsætra (ca 8 km fra Gåsbu).

  Adkomst til fots: Blåmerket sti fra Gåsbu (ca. 6 km)

  Adkomst vinter

  Skiløype fra Gåsbu, eller fra Måsætra/St.Olav langs fjellvegen. Se oppdatert informasjon om kjøring av skiløyper på www.skisporet.no

  SjekkUT | Stenfjellhytta serveringshytte

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  244

  SjekkUT-besøk