Nonsbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  6 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon om booking under.

Informasjon om booking, se informasjon på vår hjemmeside .

Nonsbu er en liten og intim overnattingshytte som inngår i det bynære hyttenettet som Troms Turlag tilbyr både fastboende og gjestende friluftsentusiaster. Den ligger åpent plassert på et flatt område i øvre delen av Skittenelvdalen og er lett tilgjengelig både sommer og vinter.

Østover kan man følge merket rute mot Trollvassbu, vest mot Blåkollkoia eller sør mot Skarvassbu.

Hytta består av to deler, og har seks køyeplasser: 2 i den ene delen, og 4 i den andre. Nonsbu ble bygget i 1961, og ble med sin sjarmerende atmosfære et populært knutepunkt for både overnattingsgjester og dagsbesøkende.

NB: Hytta er ikke utstyrt med dyner, bare ulltepper. Her bør du ha med egen sovepose for å overnatte.

Mobildekningen på hytta er nokså ustabil. Det virker som om været har en del å si. Man kan få dekning i vinduskarmen i den gamle delen og noen ganger i uthuset.. Men også tidvis mobildekning for sms i vinduet i nye delen av hytta. Generelt kun sporadisk tilstrekkelig dekning for samtaler, anbefaler å sende sms.

Tønsvik - Nonsbu: 7,5 km, ca 2,5 timer.

Fra busstoppet på skogsvei inn Tønsvikdalen. I veidelet etter ca. 2 km tas til venstre og opp langs sørvestsida av Holmevasselva i vekslende stigning. Over en liten rygg før elva vades, eller over elva på brua litt høyere opp enn vadestedet. Videre opp øst for elva. Stien går slakt oppover, og du kommer over skoggrensa. Forbi Holmevatnan og ned til Nonsbu.

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er ikke hundebur på hytta, men det er lov å ha hund i yttergangen. 

Fasiliteter

 • Fiske
 • Mobildekning
 • Vedovn

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Raskeste adkomst er rute tro44 fra parkeringen i Tønsvika. Det går buss fra Tromsø busstasjon på Prostneset. For informasjon se www.tromskortet.no Parkering på nordsiden av brua over Tønsvikelva. Derfra på vei/merket sti til hytta.

Adkomst vinter

Samme trasé som om sommeren.

Fra ca. mars til etter påske kan du ta skibussen, som går helt til Snarbyeidet lørdager og søndager: https://bit.ly/Skibussen2021

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 4 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: