Skarvassbu

    Legg til huskeliste
    7
    SjekkUT-besøk

    Annonse
    • 11 sengeplasser
    • Åpen hele året

    NB! Minst én person i turfølget SKAL være medlem for å kunne bruke Troms Turlags hytter. Det er kun medlemmer som kan kjøpe DNT-nøkkel.

    Plassert i nydelig og lett tilgjengelig høyfjellsterreng finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. "Gamle Skarvassbu" (1959) har oppholdsrom med 4 køyeplasser, mens "Nye Skarvassbu" (1988) har to soverom med til sammen 7 køyeplasser. Nye Skarvassbu er betydelig oppgradert vinteren 2020.

    Hytta ligger kort vei fra Tromsø og er den vestligste av de fire turisthyttene i nærområdet. Fortsetter man nordover, kan man komme til Blåkollkoia via Tønsvikdalen og videre østover ligger Nonsbu og Trollvassbu. Hyttene gir unike muligheter til flere fjellovernattinger rett ved byen. Lokalfavoritten Tromsdalstind (1238 moh.) ligger også umiddelbar nærhet og er vel verdt et besøk.

    Beliggenhet

    Tromsdalen - Skarvassbu: 11 km, 3-4 timer.

    Fra Tromsdalen kirke på Turistveien til snuplassen i enden av veien. Videre på kjerrevei opp Tromsdalen/Romssavággi til stien tar av østover ved Signarhytta og over elva på helårsbru. Opp gjennom skogen til stiskillet til Tromsdalstinden/Sálašoaivi oppe på snaufjellet. Videre mot øst inn Storskaret/Stuoračahca. 1 km langs kraftlinja. Så mot nordøst langs østsida av Skarsfjellet/Stouračazačohkka til Skarvassbu.

    Kroken - Skarvassbu: 8 km, 2-3 timer.

    Start fra bussholdeplassen og opp på vei over elva til sørsida, eller fra parkeringssplassen ved Tromsø Alpinpark sør for Krokelva/Biežavákkejohka (en snau km kortere herfra). Stien starter ved trykkbassenget oppi bakken. Videre opp Krokelvdalen/Biežavággi. Over bekkene sør for Krokvatnet og opp i ur mot vann 500 og så østover opp gjennom skaret og bratt ned til Storskarvatnan/Čazajávrrit og hytta. 

    Rom

    Skarvassbu har 11 sengeplasser fordelt på Store Skarvassbu og Lille Skarvassbu.
    Store skarvassbu har 7 sengeplasser foredelt på 2 soverom(4+3 inkl familiekøye).
    Lille Skarvassbu har 4 sengeplasser i fellesrom.

    Utedo.

    Utstyr

    Alle Troms turlags hytter har vedovn for oppvarming, gassbluss for matlaging, kjøkkenutstyr. 

    Alle hyttene, unntatt de bynære hyttene, har dyner og puter. Ta med sovepose.

    Vann

    Drikkevann hentes i elva eller vannet.

    Vinterstid er det og mulig å finne vann i elva.

    Hund

    Det er mulig å ha hund i ytterganen. Det er ikke hundebur på hytta.

    Det er ikke tillatt med hund i oppholdsrom og soverom.

    Bestilling og betaling

    Se bestillingslenke på høyre side.

    Betaling kan og gjøres med Vipps, Paypal, kontant, betalingsskjema DNT betalingsapp (Hyttebetaling), bankoverføring og på turlagskontoret.

    Les mer om hyttebestilling på våre nettsider. 

    Kommersiell bruk av Troms Turlags hytter

    Alle næringsdrivende og kommersielle aktører som tar med seg gjester og grupper til Troms Turlag sine hytter må ta kontakt med turlagskontoret i god tid før hver tur og avtale dette. Det er egne priser for kommersielle, informasjon om priser kan leses her. Prisene er uavhengig av om personene er medlemmer eller ikke. Èn i gruppen må ha gyldig DNT medlemsskap. Kun medlemmer kan få tilgang til nøkkel. ​​​​​​​Alle gjestene i gruppen skal skrives inn i besøksprotokollen.

    NB! Hyttene skal ikke benyttes av næringsdrivende og kommersielle aktører i helgene, vinter - og påskeferie, helligdager (Kr. Himmelfartsdag, pinse), samt 1. og 17. mai.

    DNT-medlemsskap

    Som medlem får du medlemspris på DNTs 550 hytter, tilbud om turer og kurs over hele landet, medlemsbladet Fjell og Vidde, og en rekke gode medlemsrabatter på turutstyr, reise, overnatting, forsikring ogkonserter. Barn og ungdom har ekstra gode rabattordninger på overnatting. Medlemskapet er også et viktig bidrag til over 22 000 km med merket stisom skaper turopplevelser for hele landet. Bli medlem her.

    Aktiviteter

    Annet

    Mobildekning
    Det er dårlig og varierende mobildekning ved hytta, men noen hundre meter sørøstover, i skråningen mot Langlitinden, er det god dekning.

    Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

    Fasiliteter

    • Fiske
    • Vedovn
    Annonse
    Ytre Troms

    Adkomst sommer

    Raskeste adkomst er fra Kroken. Buss fra Tromsø busstasjon på Prostneset. Se informasjon på: www.tromskortet.no Evt. parkering ved Tromsø Alpinpark. Stien starter ved trykkbassenget litt opp i bakken.

    Evt. fra Tromsdalen. Turistveien følges til enden, men fortsett på kjerreveien innover dalen. Stien starter fra denne, i de slake oppoverbakkene et stykke etter Dalheim. Det kan være vanskelig å finne parkeringsplass, om det er mange biler.

    Adkomst vinter

    Om du vil gå fra Tønsvik, kan du fra ca. mars til etter påske ta buss lørdager og søndager: https://fylkestrafikk.no/ 

    Fra ca. mars måned er det her ofte kjørt opp skiløype med tråkkemaskin. Se informasjon på https://skisporet.no/setView/63.8575883/12/6.02/norges_grunnkart

    SjekkUT | Skarvassbu

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    7

    SjekkUT-besøk