Trollvassbu

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  16 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Slik får du tilgang til hytta: Se informasjon om booking under.

Informasjon om booking, se informasjon på vår hjemmeside

 Trollvassbu er den nordøstligste av de fire hyttene på den populære turstien fra Snarbyeidet til Tromsdalen rett øst for Tromsø. Den er et koselig overnattings-alternativ som ligger fint til ved Trolldalen, med utsikt opp mot tinder og fjellsider der snøen ligger lenge. Litt videre sør i Trolldalen hviler Trollvatnet under Rundfjellet og Trollvassnova. Her kan det være lurt å prøve fiskelykken. Men husk fiskekort! Hytta ligger svært lett tilgjengelig fra bilveien mellom Snarby og Oldervik, og er et perfekt utgangspunkt for turen innover og sørvestover mot Tromsø, gjerne på ski.

NB: Hytta har ikke dyner, men er utstyrt med ulltepper. Du må ha med sovepose for overnatting.

I sørenden på hytta er det innredet et ulåst rom for dagsbesøkende: DNT-bua.

Snarbyeidet - Trollvassbu: Ca. 5 km, 1-2 timer.

Stien starter fra parkeringsplassen øverst på Snarbyeidet. Mot sør og inn på tydelig sti langs Oldervikelva. Videre langs Trollvasselva mot sørvest slakt opp over flere små bekkedaler til hytta. Fra samme utgangspunkt går det skiløype i sørvestlig retning over myren og gjennom gate i skogen og inn på fotturruta ca. 800 m nedenfor Trollvassbu. Tildels meget våt trasé som frarådes brukt når det er barmark. 

TILRETTELEGGING FOR HUND:

Det er desverre ikke noen mulighet for å ha hund på denne hytta pr. dato (sept.2019). Tilrettelegging står på planene og vil bli informert om når dette er tilgjengelig. 

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Skoleklasser

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra stor parkeringsplass på Snarbyeidet sti i retning elva, før den dreier oppover langs elva gjennom skog og over flere små bekkedaler.

Oppfordrer til å betale for parkering (kr. 30,-kontant eller vipps), da Oldervik velforening brøyter og vedlikeholder parkeringen.

Adkomst vinter

Fra stor parkeringsplass på Snarbyeidet via myrer og småskog direkte til hytta. . Løype ofte tråkket med tråkkemaskin fra ca. mars måned, se info på https://skisporet.no/setView/63.8575883/12/6.02/norges_grunnkart

Oppfordrer til å betale for parkering( kr. 30,-kontant eller vipps), da Oldervik velforening brøyter.

Annonse

Innsjekkinger

Det er sjekket inn 5 ganger totalt
Du har ingen innsjekkinger
Dine siste innsjekkinger: