Storgrytdalseter

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  15 sengeplasser
 • Åpningstider
  Selvbetjent i perioden 15. feb. - 24. sep.
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel

Tiltak for begrensning av koronasmitte

Kommunene i Nord-Østerdalen har definert området som koronafri sone, og DNT Oslo og Omegn henstiller om at våre medlemmer respekterer dette og ikke benytter hytta.

Seteranlegget med til sammen 2 hus med overnattingsplass, ett hus med tilrettelegging for hund - samt fjøs, låve og uthus - er blitt restaurert våren 2016 og det gamle seterhuset er nå klar til å ta i mot gjester og har 9 sengeplasser. Totalt er det nå 15 sengeplaser på Storgrytdalseter.

Storgrytdalseter er en seteridyll av de sjeldne, der den ligger på en gammel voll med en elva som renner forbi like bak hytta. Etter å ha funnet roen her, kan du legge turen videre til eksempelvis Korsberghytta. Terrenget i området er lettgått, så om du legger opp korte etapper egner det seg god for barn. På turen fra Storgrytdalseter til Korsberghytta vil du oppleve å gå fra et grønt og frodig seterlandskap og opp til et typisk karrig høyfjellslandskap.

NB! Grunnet elgjakt stenger hytta for besøk 15. september hvert år.

Utstyr: Hytta har det du trenger av utstyr for matlaging og et hyggelig opphold, som fullt kjøkkenutstyr, dekketøy og sengeklær. I tillegg vil du finne et godt utvalg av mat på proviantrommet. Det er ikke strøm på hytta, men gass, vedfyring og stearinlys som lyskilde. Vann hentes i nærmeste bekk/vann. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytta inne og ute. Lakenpose eller sovepose skal alltid brukes ved overnatting. Oppslag med hytteregler og priser finner du på hytta.

Betaling: NYHET! Betal hytteoppholdet med mobilen. Med den nye appen "DNT Hyttebetaling" kan du enkelt betale for overnatting og mat på de selvbetjente hyttene. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.

Betalingen skjer også ved å fylle ut en betalingsblankett som du vil finne på hytta. Ved avreise legger du den ferdig utfylt betalingsblanketten i safen og tar med deg kopien. Til orientering er det fra 01.01. 2015 ikke lenger mulig å betale med kontanter på selvbetjeningshyttene.

Hund: Det er et eget lite hus tilrettelagt med to hundebur og senger til to personer. Huset har vedovn.

Aktuelle kart:
Norge Serien "Atndalen 10066"
Turkart ; Sollia (2011) 1:50 000 og Rondane (2008) 1:100 000 fra Nordeca (tidl. Ugland) og Rondane (2013) 1:100 000/1:50000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss fra Ringebu til Atnasjø kafe om sommeren. 3 1/2 time å gå inn til hytta herfra på merket sommersti.

Fra Østerdalen kan man kjøre bil inn til Kvislåseter og gå herfra via Korsberghytta til Storgrytdalseter. 4 timer på merket sommersti.

Adkomst vinter

Vinteråpen vei Alvdal til Dølbekkseter, ca. 20 km å gå på ski langs merket/kvistet rute via Korsberghytta til Storgrytdalseter.

Papirkart

Kartblad: 080 Koppang

Annonse
Værvarsel ikke tilgjengelig