Høgabu

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Høgabu er en av Bergen og Hordaland Turlags eldste hytter, bygget i 1937. Hytta ligger i T-merket løype og er en ypperlig hytte året rundt. Høgabu ligger fint til i Bergsdalen med flott utsyn mot Trollaskardet mot sørøst og Bukkafjellet bak. Hytta har senger i både hovedhytten og sikringsbu. Det er tilrettelagt for hund i sikringshytta der eier kan sove sammen med hunden.  Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten.

Blant mange adkomstmuligheter er turen fra Lid i Bergsdalen til Høgabu den raskeste, to-tre timer fra veien på god sti. Dette er en tur på 5 kilometer og 500 høydemeter som egner seg for de fleste.  

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Utstyr

Hytta er utstyrt med det en trenger for matlaging og opphold deriblandt kjøkkenutstyr, dekketøy og proviant. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og rydding inne og ute. Husk lakenpose eller sovepose. Slik bruker du DNT's selvbetjente hytter 

Dagsturer

Bergsbukken og Liabukken er nærligende topper som er fine turmål med vidt utsyn. Opp- og nedstigning anbefales fra Trollaskaret. En annen mulighet er å ta rundturen om Gulltjørni og langs militærvegen. Dette er en tur som hele veien følger T-merking og som gir en god oversikt over fjellområdet.

Hytte-til-hytte alternativ 

Turen fra Høgabu til Gullhorgabu anbefales for de som ønsker å forlenge turen. Gullhorgabu er et knutepunkt for flere turruter og knytter hele området sammen i et T-merket rutenett med store variasjonsmuligheter.

Fiske

I Bergsdalen gjelder et felles fiskekort for hele området som ligger i Vaksdal kommune. Det kan kjøpes av Per Småbrekke, tlf. 56598968 eller av Dag Brekke, tlf. 97634681.

Storlitjørna ved Høgabu er et ypperlig fiskevann. Dersom du tar turen nordøstover er det en time til Skarvavatnet og videre en halvtime til Oddmundalsvatnet som begge er gode fiskevann. I dette området venter storfisk på opp til 1-2 kilo på den heldige. ​ 

Betaling skjer på hytta. Vi anbefaler å laste ned appen DNT Hyttebetaling på mobilen før du skal på tur. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene via smarttelefonen i stedet for skjema for fakturabetaling. Om du ikke har mobildekning legger du inn dine kjøp offline og betaler via appen når du får dekning. Husk å skrive deg inn i protokollen som vanlig. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen 

Lurer du på noe angående hytta eller trenger hjelp til turplanlegging? Ta kontakt med Tursenteret vårt i Marken. Tlf. 55 33 58 10, e-post: bht@dnt.no

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

  • Booking
  • Fiske
  • Bade
  • Vedovn

Passer for

  • Hund
  • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Den letteste turen til hytta går opp fra Lid i Bergsdalen (to timers kjøring fra Bergen). Se rutebeskrivelse

Turlaget leier 4 stk parkeringsplasser på Bergsdalstunet til gjester som skal besøke Høgabu. Er det fullt der er det flere parkeringer ved samfunnshuset ca 500 meter lenger oppover veien.

Vi anbefaler å reise kollektivt!
Det er mulig å komme seg med buss og tog til Lid i Bergsdalen.
Sjekk våre nettsider om transport og rutetider.

Her finner du startpunktet for turen fra Lid i Bergsdalen i Google Maps.

Adkomst vinter

Den letteste turen til hytta går opp fra Lid i Bergsdalen (to timers kjøring fra Bergen). Se rutebeskrivelse

Ruten fra Lid i Bergsdalen til Høgabu, kvistes til skolenes vinterferie, i slutten av februar.

SjekkUT | Høgabu

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
95

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Høgabu ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT