Ravnsjøhytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  13 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Spesialnøkkel

Ravnsjøhytta er nå åpen for reservasjon av senger. Det er nå noe begrenset kapasitet da vi må tilrettelegge for smittevern. Det er ingen mulighet for å besøke hytta uten forhåndsreservering.

Ravnsjøhytta ligger vakkert til ved Ravnsjø i Svinndal, på en kolle 30 meter fra vannet med fin utsikt over innsjøen. Her er det flotte turmuligheter sommer som vinter. På snørike vintere er det mulig å gå på sammenhengende løypenett fra Follo i nord via Skihytta i Mossemarka, gjennom Våler, over Nordre Vansjø, Sæbyvannet, Ravnsjøen og til Trøsken i Sarpsborg.

Adkomst via fv. 120 fra Mosseporten. Etter Rødsundbrua, fortsett på fv. 115 til Svinndal. Ta deretter av til høyre skiltet til Origosenteret, like før kirken. Parkering ved bommen, ca. 1,5 km. gange til Ravnsjøhytta. Adkomst også fra fv. 282 med mulighet for parkering. Deretter følg merket sti mot Ravnsjø.

VIKTIG INFO:

Hytta har nå, i denne perioden med koronasmitte, kun 8 sengeplasser som kan reserveres og benyttes. 7 av sengene er inne på hytta, 1 seng er i hunderommet ute. Det er ingen anledning til å bruke hytta uten reservasjon. Hverken på dagsbesøk eller for overnatting. Dette for at man skal kunne ha et godt smittevern med registrering av besøkende og overholde 1. meters regelen.

Lås: Dette er en ubetjent hytte, låst med kodelås. Egen nøkkel til Luddestua med hundebur inne finnes inne i Ravnsjøhytta

Rengjøring: DNT har utarbeidet en instruks for smittevern på hyttene. I år er det ekstra viktig at hver gjest tar ansvar, følger reglene på hytta, og vasker godt etter seg.

Robåter og kanoer: Det finnes mulighet for å låne kano og robåt Disse er innelåst i et naus og kun til benyttelse for de som leier seng og bor på hytta. Det vil være egne restriksjoner for desinfisering og renhold. Såpe, klorin, kluter og bøtter står fremme for rengjøring før og etter bruk. Båtene låses inn i naustet etter bruk.

Elektrisitet til belysning, koking og varme. (Peis med vedfyring). Hytta har drikkevann (borevann). Håndpumpa står få meter fra hytteveggen på nordsiden.

Ravnsjøhytta har hytteettersyn og oppfølging.

Fasiliteter

 • Mobildekning

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Rv. 115 til Svinndal kirke. Deretter på Fjellveien sørover til bom (Klengstua). Parkering for 8 biler her. Herfra er det 1,5 km skogsvei fram til hytta.

Adkomst vinter

Samme som sommer

Papirkart

Kartblad: 024 Ytre Oslofjord

Annonse

Eier

DNT Vansjø
Værvarsel ikke tilgjengelig