Hadlaskard

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  48 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

10.12.21: Nye smitteverntiltak gjør at vi må redusere overnattingskapasiteten på turlagshyttene våre. Det betyr at alle må forhåndsbestille seng. Drop-in og dagsbesøk er heller ikke tillat. Les mer her.

Obs! På grunn av kalvingstida til villreinen på Hardangervidda holdes Stavali og Hadlaskard stengt fra 1. mai til 10. juni 2022.

Hadlaskard ligger øverst i Veigdalen, på en voll ved elven, sammen med gamle støler og stølstufter. Den har lange tradisjoner som overnattingssted. Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten. 

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Knutepunkt på Vidda

Det går mange ruter til Hadlaskard. Stedet er et viktig knutepunkt i rutenettet på Hardangervidda. Blant de meste kjente betjente hyttene i området er Sandhaug og Litlos, som begge ligger en grei dagsmarsj unna. Blant selvbetjente hytter er Torehytten kjent for sin nære beliggenhet til Hårteigen, mens Bergen og Hordaland Turlags hytte Stavali (delvis betjent om sommeren) er overnattingsstedet på stiene mot Hardangerfjorden (Sørfjorden).

En av de fineste innfallsportene til Hadlaskard er Veigdalen fra Hjølmo. Stien går gjennom vakkert og spennende kulturlandskap med gamle støler langs den flotte elven Veig, som bukter seg igjennom landskapet. Vil man bruke offentlig transport, kan man starte turen på Garen ved R7 og følge T-merket sti derfra. Vivelid og Hedlo er to privateide fjellhytter hvor man får DNT-rabatt.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen. 

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Til Hadlaskard med barn

Kjør til Hjølmo og ta en natt på Vivelid, (ca en time fra parkering) eller gå til Hedlo (ca 4 timer) mellom Hjølmo og Hadlaskard. Det er fint å være på Hadlaskard et par dager og fiske og gå turer i området.

…"Turen videre er ledsaget av nye fossestryk. Rjotomyrene byr på noen av de vakreste viddeopplevelser, med den meandrerende elven og dens kroksjøer. Myrull, vier og skrikene fra de mange fugleungene som prøver å oppdage verden på egenhånd, holder liv i tanker og samtaler. En fjellkropp må forseres vi kan se etter hytten på Hadlaskard”. ”Her må vi simpelthen bare bli noen dager: Her er for mange steiner å vende, småkryp å oppdage, fisk å fange, turer å gå, til at vi kan halse videre som om vi hadde futen i hælene”." …

Dette er en fin beskrivelse av et møte med Hadlaskard for en far med barn på tur på Hardangervidda Vest. 

Utstyr

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Hytten har ikke strøm. I sesongen er der hyttevert som bl.a. baker brød for salg. Det er 3 hundebur i kjelleren på hovedhytten.

Slik booker du sengeplass på turlagshytter

Hadlaskard ble restaurert av Bergen og Hordaland Turlag på slutten av 1980-tallet. I Eidfjord bør man besøke Hardangervidda Natursenter.

Fiske på Vestvidda

Det er godt med fisk i de fleste vann og elver på Hardangervidda. Fiskekort får du kjøpt på hyttene.

Området har alt en turgåer kan ønske seg av kvaliteter, med den høyreiste attraksjonen Hårteigen innen rekkevidde på en dagstur. En annen attraksjon er de meget godt bevarte stølene Heimste Hadlaskard, som ligger langs stien fra Hjølmo, et par km fra hytten.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Det er ikke mobildekning på hytta, men mulig å få inn meldinger. 

Fasiliteter

 • 12v
 • Booking
 • Fiske
 • Servering
 • Steikeovn
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Buss og tog:

Alt. 1: Tog til Voss, buss til Øvre Eidfjord, Garden ved R7 over Hardangervidda. Fra Øvre Eidfjord: Taxi til stistart på Hjølmo. Buss via Haukeli til Odda, buss til Eidfjord.

Alt. 2: Tog til Haugastøl og buss til Garen.

Privatbil:

Til Eidfjord i Hardanger til Dyranut, ca 6 timer til Hadlaskard.

Alt. 2 fra Eidfjord opp gammel vei til Hjølmo, der er parkering ved stistart. Ca 6 timer på god T-merket sti til Hadlaskard. Utgangspunkt Hjølmo er egnet for rundtur, mens Dyranut har offentlig kommunikasjon.

Til fots:

Via øvrige turisthytter i området.

Sjekk også våre nettsider om ruter og transport

Annonse

SjekkUT | Hadlaskard

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
42

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Hadlaskard ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT