Kalvedalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst
Bli DNT-medlem

Kalvedalen ble i 2019 utvidet med ny sikringshytte og to hundebur, og hytten er meget godt egnet for helgeturer. Halvparten av det totale antallet senger på hytten kan forhåndbestilles, mens andre halvparten er holdt av til gjester uten reservasjon. Slik sikrer vi at det alltid er plass på hytten. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Utstyr

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute. Flere ruter går til Kalvedalshytta. Skogsbilveien til Øvre Sætravatnet ble i 2019 stengt for biler, og det anbefales å bruke rutene fra Kvingo eller Totlands/Andvika i nord. Det er ble anlagt parkeringsplass ved Nordkvingo i 2020 (informasjonstavle ved stistart).

Ruter til Kalvedalshytta

Kalvedalshytta ligger ved Storavatnet i Eikefetvassdraget, mellom Romarheimsdalen og Masfjorden. Fra Romarheimsdalen må man fra E39 til stistart (ca 4 km) i Stussdalen ved Øvre Setravatnet. Det er noe manglende T-merking i starten men god sti og senere T-merket rute til hytten. En mye brukt rute går fra Nordkvingo i Masfjorden. Her er nå to alternative oppganger, en fra det gamle tunet ved skulehuset ved busstoppet, og en fra parkeringsplass. Her er det god parkeringsplass anlagt i 2020. Ta gjerne buss til Nordkvingo og gå over til Romarheimsdalen (2 dagers tur). For dem som vil gå litt lenger anbefaler vi anbefaler vi turen fra Andvik innerst i Masfjorden, i flott og historisk landskap.

Fjellområdene mellom Romarheimsdalen og Masfjorden er ukjent for mange. Landskapet her er vakkert og litt kupert, det skifter fra små, idylliske vatn, skog og myr til gråfjell som reiser seg 800 meter over havet.

De T-merkede rutene går i lavtliggende kystterreng, og det er derfor snøbart relativt tidlig om våren. Også høstsesongen kan være lang. Hytten ligger vestvendt, og man kan oppleve fine kveldsstemninger. Hytten egner seg både til helgeturer og som base for et par dager med utforsking av området. Like ved hytta er et gammelt stølsmiljø der eldste bygningene stammer fra slutten av 1700-tallet.

På ski kan man gå om Stussdalen når isen er trygg og snøen har fylt opp søkk og ujevnheter. 

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter». 

Fiske 

Ta med fiskestang. Det er fin fisk i de mange store og små vatna i området. Kano for gjester ved hytten.  

Det er tilrettelagt for hund i sikringshytten. To hundebur i vedbod.

Vær og føremeldinger varierer mye. Kart og kompass anbefales, merking kan forsvinne under snø og i tåke. Sjekk aktuelle føremeldinger før turen.

Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Passer for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

E39 til Eikefettunnellen. Ta av like før tunnellen og fortsett på vei 570 til Nordkvingo. Der er to oppganger: En ved ny parkeringsplass like før Nordkvingo, T-merket og infotavle, og en oppgang, T-merket fra busstopp ved gårdstun, skiltet og infotavle. Stien går forbi gammelt skolehus.

Det er parkeringplass et par hundre meter før busstoppet på Nordkvingo. Her er det anlagt ny sti som går bratt opp 100 meter gjennom skog, før den flater ut og følger senere gammel stølsvei som møter stien fra Nordkvingo. Lett å finne.

Fra nord: Som fra vest, men fortsett til Masfjorden og videre på vei 374 forbi Andvika til Nørland. Det er bomveg/parkeringsavgift (40 kr/dag). Videre på T-merket sti. Det går buss til Andvik hver ettermiddag, men relativt sent på dag fordi bussen følger skoletidene. Det går ikke buss inn lørdager.

Fra øst: Det går flere ekspressbusser på E39 gjennom Romarheimsdalen daglig. Fra E39 er det 3,7 km til stistart i Stussdalen. For tiden frarådes turgåere å bruke denne oppgangen .

Eller sjekk våre nettsider under rutetider og transport.

Adkomst vinter

Beste skitrase til Kalvedalen er via Stussdalen. Man må ta buss til Romarheimsdalen, eller finne et sted å sette bilen ved hovedveien.

Til Kalvedalen er det Ingen vintermerking, men fin trase opp skogsveien, forbi Bjørn West-hytta ved Nedre Setervatnet. Videre over Tverrvatnet, holdt godt til venstre når du går i land ved vestre utløp. Over liten kneik til Grunnvasstølen, bruk ev. brua når du fortsetter inn mot Flådalsvatnet. Hold til venstre for å unngå osen når du går utpå. Omtrent midtveis på vatnet tar man til venstre i skar som går ned mot Kalvedalen. En litt bratt skrent like ovenfor Kalvedalsstølene, herfra ca. 300 m til hytta. Denne ruten er enkel å følge og normalt ikke skredutsatt. Turen forutsetter trygge vann. Unngå oser. Bruk kart og kompass. 2-3 timer en vei avhengig av føret.

SjekkUT | Kalvedalshytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
28

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Kalvedalshytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT