Kalvedalshytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Betjeningsgrad
  Selvbetjent
 • Sengeplasser
  24 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  Ulåst

NB! Av smittevernhensyn Covid-19 er Kalvedalshytta stengt inntil videre. Kalvedalshytta is closed to help prevent Covid-19 infection.

Kalvedalshytta er meget godt egnet for helgeturer. Like ved hytta er et gammelt stølsmiljø der eldste bygningene stammer fra slutten av 1700-tallet. Flere ruter går tli Kalvedalshytta, i tillegg til inngangen fra Stussdalen. Skogsbilveien til parkeringen ved Øvre Sætravatnet er stengt, og man må gå ca 3,7 km på fin vei fra Romarheimsdalen, hvor der er noe parkering. Andre ruter går fra Kvingo i vest eller Totland/Andvika i nord. Fra Kvingo er det skiltet også fra Kvingedalsvatnet, der det er parkering.

Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen. Da kan du enkelt betale både for overnatting og mat på hyttene.

Kalvedalen ble i 2019 utvidet med ny sikringshytte med 18 sengeplasser og to hundebur.

Kalvedalshytta ligger ved Storavatnet i Eikefetvassdraget, mellom Romarheimsdalen og Masfjorden. Med den ny sikringshytta er det overnattingsplass til 24 personer, fordelt på 2 soverom (totalt 6 sengeplasser) og 2 hemser med madrasser i hovedhytten, og 10 senger på loft og 2 soverom i sikringshytten. I tillegg finnes det flere madrasser.

Fra stistart i Stussdalen ved Øvre Setravatnet, er det T-merket rute til hytten, og videre til Andvik og Kvingo i Masfjorden. En mye brukt rute går fra Nord-Kvingo og Kvingedalsvatnet i Masfjorden. Pga. lite parkering i Nord-Kvingo anbefales det å kjøre til Kvingedalsvatnet, og gå derfra langs skiltet (ikke T-merket) sti, som relativt snart møter T-merkingen. For dem som vil ha litt større utfordringer og lengre turer, anbefaler vi turen fra Andvik innerst i Masfjorden, i flott og historisk landskap.

Fjellområdene mellom Romarheimsdalen og Masfjorden er ukjent for mange. Landskapet her er vakkert og litt kupert, det skifter fra små, idylliske vatn, skog og myr til gråfjell som reiser seg 800 meter over havet.

Da det i 2001 ble bygget Turlagshytte her, ble disse kystfjellene tilgjengelig for flere. De t-merkede rutene går i lavtliggende kystterreng, og det er derfor snøbart relativt tidlig om våren. Også høstsesongen kan være lang. Hytten ligger vestvendt, og man kan oppleve fine kveldsstemninger. Hytten egner seg både til helgeturer og som base for et par dager med utforsking av området.

På ski kan man gå om Stussdalen når isen er trygg og snøen har fylt opp søkk og ujevnheter.

Utstyr

Hytten er utstyrt med det du trenger for matlaging og opphold: kjøkkenutstyr, dekketøy, sengeklær og proviant. Av proviant finner du middagshermetikk, suppeposer, havregryn, sukker, kaffe, te, knekkebrød, margarin, pålegg og desserthermetikk. Gjestene ordner selv med matlaging, vannhenting, oppvask, vask av gulv, og ellers rydding av hytten inne og ute.

Se filmen «Slik bruker du DNTs selvbetjente hytter».

Fiske

Ta gjerne med fiskestang. Det er fin fisk i de mange store og små vatna i området.

Hund

Det er tilrettelagt for hund i sikringshytten. To hundebur i vedbod.

Fasiliteter

 • 12v
 • Båt
 • Booking
 • Kano
 • Fiske
 • Bade
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Hund
 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Fra vest: E39 til Eikefettunnellen. Ta av like før tunnellen og fortsett på vei 570 til Kvingedalen og Kvingedalsvatnet like forbi Nordkvingo, parkering ved kraftverket ved veis ende (nede ved vatnet).

Fra nord: Som fra vest, men fortsett til Masfjorden og videre på vei 374 forbi Andvika til Nørland. Det er bomveg og parkeringsavgift (40 kr/dag) ved den mest brukte parkeringsplassen her. Videre på T-merka sti. Det går buss til Andvik hver ettermiddag, men relativt sent på dag fordi bussen følger skoletidene. Det går ikke buss inn lørdager.

Fra øst: Det går flere ekspressbusser på E39 gjennom Romarheimsdalen daglig. Fra E39 er det 3,7 km til stistart i Stussdalen. Noe parkering ved avkjørsel til Stussdal.

Kontakt ev. Rutetelefonen 177.

Eller sjekk våre nettsider under rutetider og transport.

Adkomst vinter

Pr august 2019 og inntil videre er denne adkomsten IKKE AKTUELL med mindre man går nede fra Romarheimsvegen

Fra øst: som om sommeren. Det er brøytet parkeringsplass (avgift) 200 m forbi øverste huset i Stussdalen. Ingen vintermerking, men fin trase opp skogsveien, forbi Bjørn West-hytta ved Nedre Setervatnet. Videre over Tverrvatnet, holdt godt til venstre når du går i land ved vestre utløp. Over liten kneik til Grunnvasstølen, bruk ev. brua når du fortsetter inn mot Flådalsvatnet. Hold til venstre for å unngå osen når du går utpå. Omtrent midtveis på vatnet tar man til venstre i skar som går ned mot Kalvedalen. En litt bratt skrent like ovenfor Kalvedalsstølene, herfra ca. 300 m til hytta. Denne ruten er enkel å følge og normalt ikke skredutsatt. Men turen forutsetter trygge vann. Unngå oser. Det kan være noe overvann på vatna når man lager spor. I verste fall gir det litt ising under skiene (underlaget bærer godt). Bruk kart og kompass. 2 1/2 – 5 timer avhengig av føret.

Varsel

Værvarsel for Kalvedalen. Vis på YR.no
Lør (04.04)Kraftig snø-1º1 mm
Lett bris (3.8m/s) Øst-sørøst
Søn (05.04)Skyet4º0 mm
Laber bris (6.5m/s) Sør-sørøst
Man (06.04)Delvis skyet9º0 mm
Laber bris (7.6m/s) Sørøst
Tir (07.04)Delvis skyet6º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Sør-sørvest
Ons (08.04)Kraftig regn5º6 mm
Laber bris (6.9m/s) Sør
Tor (09.04)Skyet5º0 mm
Svak vind (2.1m/s) Vest-sørvest
Fre (10.04)Regn6º3 mm
Lett bris (4.5m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Papirkart

Kartblad: 049 Masfjorden

Annonse
Værvarsel for Kalvedalen. Vis på YR.no
Lør (04.04)Kraftig snø-1º1 mm
Lett bris (3.8m/s) Øst-sørøst
Søn (05.04)Skyet4º0 mm
Laber bris (6.5m/s) Sør-sørøst
Man (06.04)Delvis skyet9º0 mm
Laber bris (7.6m/s) Sørøst
Tir (07.04)Delvis skyet6º0 mm
Lett bris (4.1m/s) Sør-sørvest
Ons (08.04)Kraftig regn5º6 mm
Laber bris (6.9m/s) Sør
Tor (09.04)Skyet5º0 mm
Svak vind (2.1m/s) Vest-sørvest
Fre (10.04)Regn6º3 mm
Lett bris (4.5m/s) Sørøst
*Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt