Bøvelstad

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  17 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Bøvelstad er en gammel husmannsplass som ligger i nydelig tilknytning til Børtervann som er et av de største vannene i Østmarka! Hytta har god standard og plass til 17 personer. Hytta tilbyr kano når man bestiller overnatting. Om man ikke ønsker å gå til hytta er det og muligheter for å bruke transportkanoene som ligger ved den ubetjente hytta Øvresaga.

Bestilling 

Hele hytta reserveres ved bestilling (gjelder fram til 01.05.2022).

Bøvelstad er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

Utstyr 

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn (2 stk.) til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Hytta har solcelleanlegg, men vær sparsom ved bruk.

Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

Vannkilde 

Vann fra brønnen MÅ kokes før det drikkes. Det går fint å bruke det til å vaske gulv ol.

Beskrivelse av hytta 

Hytta er ca. 120 m2, fordelt på to plan. 73 m2 nede og 43 m2 oppe. Stort kjøkken med plass til åtte rundt bordet. Stor stue med to meter langt langbord. Soverom nede med plass til seks personer. Sovesal oppe med halve skillevegger. Utedo: Gå forbi vedskjulet og bak låven.

Kanoer 

Barnas Turlag har kjøpt 3 kanoer til bruk for overnattingsgjester på hytta. Det er viktig at kanoene ligger godt fortøyd like ved hytta ved avreise. Husk å henge nøkkelen på plass. Det er også viktig at rednings- og flytevester brukes av alle som er i kanoene. Utvalget redningsvester varierer og det er derfor lurt å ta med egen dersom man har. I tillegg ligger det 2 kanoer ved Øvresaga som kan brukes til transport til Bøvelstad. Husk at de må bringes tilbake etter bruk.

REGLER for bruk av kanoene for frakt til og fra BØVELSTAD 

 1. Dere må ha booket sengeplasser på Bøvelstad for å låne de to kanoene som ligger i hjørnet av tomten. Førstemann-til-mølla-prinsippet gjelder. 
 2. Redningsvester må brukes. 
 3. Hvis du ønsker å låne kano(er) kontakt info.oslo@dnt.no for å få kode til kodelåsen. 
 4. Etter bruk: Rengjør kanoene slik at de er fine til neste bruker. Kanoene må låses og nøkkelen legges tilbake i nøkkelboksen. 

Annet 

Østmarkas Venner skjøtter innmarka på Bøvelstad og fra mai til september går sauer og beiter i området for å holde kulturlandskapet nede. Besøkende oppfordres til å melde fra til DNT Oslo og Omegn dersom man legger merke til skadede dyr, ødelagte gjerder eller annet.

Historie 

Hovedhuset på Bøvelstad antas å være mer enn 160 år gammelt og er verneverdig i seg selv, men først og fremst som en viktig del av et komplett tun. Plassen var bebodd og i drift fram til siste verdenskrig. Det ble drevet jordbruk og husdyrhold, jakt, fangst og fiske, i tillegg til sagbruks- og skogsarbeid for de store skogeierne i området. Innmarka rundt tunet er også rimelig inntakt. Hytta har fått en skikkelig oppgradering siden foreningen inngikk en 40 års leiekontrakt med Oslo Kommune i 2007.

Andre DNT-hytter i Oslomarka 

DNT Oslo og Omegn har 36 ubetjente hytter i Marka.  

Aktuelle kart

Norges-serien fra Nordeca: "10027 Indre Oslofjord" Turkart: Hytta finner du på turkartet Oslo Østmark (2012) 1:25 000, Østmarka (2010) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca, og Oslomarka sommer (2011) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Båt
 • Booking
 • Fiske
 • Bade
 • Teltplass
 • Vedovn

Passer for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Hytta ligger fint til i forhold til rutenettet i Østmarka og den såkalte Flyktningeruta går over tunet. Det er mulig å komme seg til hytta fra mange utfartssteder. Stedet er lett tilgjengelig for folk fra hele Oslo Sør og Øst, Nedre Romerike, Enebakk og Follo.

Bil: Parker på Bysetermåsan. Gå langs Rausjøveien sørover forbi huset og bommen - og følg veien mot Børtervann (forbi Øvresaga). Ta andre sti til venstre på blåmerket sti (nesten nede ved vannet) . Følg denne stien til Bøvelstad. Tilsammen er turen ca. 7,5 km.

Buss: Gå av på busstoppet Fjell (Enebakk). Gå nordøstover mot Bysetermåsan og følg deretter ruten som beskrevet ovenfor.

Alternative ruter fra Kirkebygda, ca. 12 km, Durud ca. 9 km, Flateby (Gjeddevannsveien) 6 km.

Adkomst vinter

Bil: Parker på Bysetermåsan. Følg rødmerket skitrasé forbi Øvresaga, og ned til Børtervann. Når isen er trygg, følg skiløypa over vannet i nordøstlig kurs. Etter passert Hestholmen; ta av nordover og lag din egen løype de siste 700 metrene til hytta.Tilsammen er turen ca. 4,5 km. Ved utrygg is; følg blåmerket sommersti rundt vannet.

Buss: Gå av på busstoppet Durud (Enebakk). Følg rødmerket skitrasé nordøstover mot Børtervann. Følg Børtervann nordover. Ta av fra skiløypa ved nordsiden av Hestholmen, og tråkk egen løype de siste 700 metrene nordover til hytta. Tilsammen ca.6,5 km.

Annonse

SjekkUT | Bøvelstad

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT
26

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Bøvelstad ennå. Ta turen og bli den første!

mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT