Legg til huskeliste
    45
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Bøvelstad er en gammel husmannsplass som ligger i nydelig til - nær Børtervann som er et av de største vannene i Østmarka. Hytta har god standard og plass til 17 personer. Hytta tilbyr kano når man bestiller overnatting. Om man ikke ønsker å gå til hytta er det muligheter for å bruke transportkanoene som ligger ved den ubetjente hytta

    Annonse
    OslomarkaØstmarka

    Adkomst sommer

    Hytta ligger fint til i forhold til rutenettet i Østmarka og den såkalte Flyktningeruta går over tunet. Det er mulig å komme seg til hytta fra mange utfartssteder. Stedet er lett tilgjengelig for folk fra hele Oslo Sør og Øst, Nedre Romerike, Enebakk og Follo.

    Bil: Parker på Bysetermåsan. Gå langs Rausjøveien sørover forbi huset og bommen - og følg veien mot Børtervann (forbi Øvresaga). Ta andre sti til venstre på blåmerket sti (nesten nede ved vannet) . Følg denne stien til Bøvelstad. Tilsammen er turen ca. 7,5 km.

    Buss: Gå av på busstoppet Fjell (Enebakk). Gå nordøstover mot Bysetermåsan og følg deretter ruten som beskrevet ovenfor.

    Alternative ruter fra Kirkebygda, ca. 12 km, Durud ca. 9 km, Flateby (Gjeddevannsveien) 6 km.

    Adkomst vinter

    Bil: Parker på Bysetermåsan. Følg rødmerket skitrasé forbi Øvresaga, og ned til Børtervann. Når isen er trygg, følg skiløypa over vannet i nordøstlig kurs. Etter passert Hestholmen; ta av nordover og lag din egen løype de siste 700 metrene til hytta. Tilsammen er turen ca. 4,5 km. OBS! Ved utrygg is; følg blåmerket sommersti rundt vannet. Til sammen 7,5 km.

    Buss: Gå av på busstoppet Durud (Enebakk). Følg rødmerket skitrasé nordøstover mot Børtervann. Følg Børtervann nordover. Ta av fra skiløypa ved nordsiden av Hestholmen, og tråkk egen løype de siste 700 metrene nordover til hytta. Tilsammen ca.6,5 km.

    SjekkUT | Bøvelstad

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    45

    SjekkUT-besøk