Fjellvang

Annonse

Om hytta

Bli DNT-medlem

Fjellvang er en hjemmekoslig hytte som ligger i nær tilknytning til Sinober kafe og DNT hyttene Nydalshytta og Røverhula. Hytta har innlagt strøm og er et flott utgangspunkt for samlinger av ulike slag.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Fjellvang - lett tilgjengelig hytte i Lillomarka. Hytta har 14 sengeplasser på sovesal. Hytta har strøm. Standard utrustet for selvhushold med elektrisk komfyr og vedfyring. Sengene har dyner og puter; ta med ren lakenpose eller sengetøy. Vann hentes i utekran ved Nydalshytta. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel. Forhåndsbooking av hytta.

Hunder har ikke tilgang på hytta, men like ved siden av ligger Røverhula med 2 sengeplasser på hems. Der kan du ha med hund. Enda litt lenger sør ligger Nydalshytta - åpen for skoleklasser og andre grupper. Les mer om Nydalshytta her OBS! Hytteregler ift. Sinober må bekreftes at de er lest før avreise - les reglene her

Bestilling

Minst én av de besøkende må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkel. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter skal brukes til friluftsliv, det er ikke anledning til å ha fest på hytta.

Utstyr

Hytta har strøm og er utstyrt med elektrisk komfyr til matlaging, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men bruk av lakenpose eller eget sengetøy er påbudt. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys (ikke telys) og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra.

Søppel 

Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.  

Salg av salt/pepper/kaffe osv. 

På hytta står bokser med te, kaffe, sjokodrikk osv. - se utvalg og priser her.

Vannkilde 

Vann hentes i utekranen på annekset ved Nydalshytta, sør for Fjellvang. Vannet må kokes før det drikkes. Vann kan også hentes i brønnen. Dette må også kokes før det drikkes.

Beskrivelse  

Hytta er på 70 m2 fordelt på to etasjer, med stue og kjøkken i 1.etg. og en sovesal med 14 sengeplasser i 2. etg.

Historie  

Fjellvang sto ferdig i 1918 og har tidligere vært i Foreningen Fjellvangs eie. Den 4. mai 2002 vedtok Foreningen Fjellvang på ekstraordinær generalforsamling å overføre hytta Fjellvang med tilhørende eiendommer Fjellvang og Frydenlund vederlagsfritt til DNT. Med hjelp fra Olav Thon ble hytta satt i stand og åpningen var 22. mai 2005.

Andre hytter DNT Oslo og Omegn har 31 ubetjente hytter i Marka. Nærmeste DNT-hytte er Tømtehyttene Store og Lille (10 km).  

Andre DNT-hytter i Marka 

Kart 

Husk alltid kart og kompass på tur. Hytta finner du på turkartet Oslo Nordmark sommer og vinter 1:50 000.

Skoleklasser og lignende grupper 

Fjellvang egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på enkelt kjøkken og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene. Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang.

Fasiliteter

 • 220v
 • Booking
 • Strømovn
 • Steikeovn
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Skoleklasser
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).

Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.

Informasjon fra NSB om bestilling av plass til sykler på Gjøvikbanen

Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.

Fra utfartsparkeringa ved Steinset er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti.

Adkomst vinter

På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.

Adkomst med offentlig transport

Ja

SjekkUT | Fjellvang

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

132

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Fjellvang ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT