Legg til huskeliste
  212
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  NB: Dagsarrangement Nittedal turlag topp 7 lørdag 15. juni. Det er mulig å bo på hytta, men uteplass og toalett blir brukt på dagtid.

  Fjellvang er en lett tilgjengelig og hjemmekoslig hytte som ligger i nær tilknytning til Sinober Sportsstue og DNT hyttene Nydalshytta, Nydalsbua og Røverhula i Lillomarka. Hytta har innlagt strøm og er et flott utgangspunkt for samlinger av ulike slag.

  Bestilling

  Fjellvang er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

  Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta. Like ved siden av ligger Røverhula (2 sengeplasser) der det er lov å ha med hund. 

   OBS! Hytteregler ift. Sinober må bekreftes at de er lest før avreise - les reglene her 

  Utstyr

  Hytta har strøm og er utstyrt med elektrisk komfyr til matlaging, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Alle de ubetjente markahyttene har dyner og puter, men bruk av lakenpose eller eget sengetøy er påbudt. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Telys brukes ikke pga. brannfare. Hytta er ikke utstyrt med kjøleskap.

  Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. 

  Søppel 

  Det er viktig at all søppel tas med hjem igjen. Matrester, plast, flasker og restavfall kan ikke legges igjen på Sinober.  

  Vannkilde 

  Vann hentes i utekranen på annekset ved Nydalshytta, sør for Fjellvang. Vannet må kokes før det drikkes. Vann kan også hentes i brønnen. Dette må også kokes før det drikkes.

  Beskrivelse  

  Hytta er på 70 m2 fordelt på to etasjer, med stue og kjøkken i 1.etg. og en sovesal med 14 sengeplasser i 2. etg.

  Historie  

  Fjellvang sto ferdig i 1918 og har tidligere vært i Foreningen Fjellvangs eie. Den 4. mai 2002 vedtok Foreningen Fjellvang på ekstraordinær generalforsamling å overføre hytta Fjellvang med tilhørende eiendommer Fjellvang og Frydenlund vederlagsfritt til DNT. Med hjelp fra Olav Thon ble hytta satt i stand og åpningen var 22. mai 2005.

  Andre hytter 

  DNT Oslo og Omegn har 39 ubetjente hytter i Marka. Nærmeste DNT-hytte er Tømtehyttene Store og Lille (10 km).  

  Andre DNT-hytter i Marka 

  Skoleklasser og lignende grupper 

  Fjellvang egner seg godt for skoleklasser som vil på tur til en ubetjent hytte i Marka.

  For besøk med skoleklasse må hele hytten bestilles hos DNT Oslo og Omegn.

  De ubetjente hyttene er populære og lærerike turmål for mange ungdommer. For mange ungdommer er det lærerikt å hente vann ute i bekken/brønnen, fyre opp i ovnen, lage mat på enkelt kjøkken og vaske opp for hånd. På hytta finnes alt nødvendig utstyr for dette. På hyttene finner dere også naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det er oppslått et turkart på hytta som viser turmulighetene i området rundt hytta. Hvis noen elever vil overnatte ute finnes det pressenninger til gapahuk og liggeunderlag. Pedagogisk materiell som bestemmelsesduker, natursti, orienteringsopplegg og noe enkelt friluftslivsutstyr som lavvoer og primuser kan lånes på vårt kontor.

  Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene. Lærere/ledere må sette seg inn i regelverket for bruk av hyttene. Ved ankomst til hytta er det lurt med en repetisjon av hyttereglene for elevene. Fordel gjerne arbeidsoppgaver som matlaging, vannbæring, vedbæring og vasking ved ankomst. Husk at det er læreren/lederens oppgave at hytte forlates i henhold til regelverket som blant annet betyr at den skal vaskes før avreise. Sjekk at alle vinduer er lukket og døra er låst med standardlås.

  Aktuelle kart

  Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkart: "Oslo Nordmark 1:50 000" sommer eller vinter fra Nordeca, "Turkart Lillomarka" 1:25 000 sommer/vinter fra Lillomarka Orienteringslag, "Oslomarka 1:50 000" sommer eller vinter fra Cappelen og Oslomarka 1:100 000 fra Nordeca. Kikut (2010) 1:25 000 fra Nordeca dekker også området øst for Sinober og Fjellvang.

  Fasiliteter

  • 220v
  • Booking
  • Strømovn
  • Steikeovn
  • Vedovn

  Passer for

  • Barnevennlig
  • Skoleklasser
  • Barnevogn
  Annonse
  OslomarkaNordmarkaLillomarka og Gjelleråsen

  Adkomst mulig med

  • Kollektivtransport
  • Sykkel

  Adkomst sommer

  Raskeste atkomst er på blåmerket sti fra Snippen togstasjon (Gjøvikbanen). Først følger du kjerrevei mot nord under toglinja, gjennom tunnelen, deretter mot sør opp bakken og ta så brått til venstre/mot øst. (Hvis ikke havner du i skiløypa).

  Fin avstikker til Barlindåsen på umerket sti, vid utsikt. Videre mot øst over åsen til Fjellvang og Sinober.
   

   Det er også fint å gå inn både fra Movatn, Solemskogen, Grefsen, Årvoll, Grorud, Nittedal og Sandermosen.

  Fra utfartsparkeringa ved Steinset er det knapt 2,5 km inn på stengt bomvei og drøyt 100 m på sti.

  Adkomst vinter

  På ski fra Movatn stasjon. Gå nordover, over/forbi Nordre Movatn, ta løype mot sørøst - følg skilt mot Fjellvang/Nydalshytta/Sinober.

  SjekkUT | Fjellvang

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  212

  SjekkUT-besøk