Myrsetra

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  10 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Ser du etter en koslig skogshytte i historiske Krokskogen er Mysetra riktig sted å velge. Dette er en autentisk hytte som ligger flott til i skogen med vakker natur alle himmelretninger og fantastiske solforhold.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Myrsetra - sjarmerende gammel seter på Krokskogen med 10 sengeplasser. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i elva. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Hytta er låst med DNT-nøkkel.  

50 meter opp ligger den ubetjente hytta Drømmen med 2 sengeplasser og tilrettelagt som hundehytte.

Bestilling

Minst én av de besøkende må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Bestilte plasser disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. Det må minimum være ett medlem i turfølget.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde

Vann hentes i elva rett nedenfor hytta. I sommersesongen, mens det går beitedyr i området, bør vannet kokes. I en varm sommersesong kan det være svært sparsomt med vann i elva.

Beskrivelse av hytta

Hytta har en etasje og loft med 2 soverom med til sammen 10 soveplasser. Nede er det stue, kjøkken og "melkebu". Hytta er på 47 m2.

Annet

Inngangsdøra kan være vanskelig å få opp, men kjenner du teknikken er det såre enkelt. Det er en gammel låsmodell med slå som er benyttet på denne døra. Den åpnes lett ved å trykke på en liten hendel øverst på håndtaket på utsida slik at slåen på innsida blir skjøvet opp.

Andre hytter Nærmeste DNT-hytte er Presthytta (4 km).  

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013) og Oslo Nordmark Vinter (2013) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (20 11) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Booking
 • Fiske
 • Teltplass
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig
 • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

 • Sykkel

Adkomst sommer

Myrsetra ligger på Krokskogen, som er en del av Oslomarka.

Enkleste adkomst er fra By i Lommedalen (9 km), enten på blåsti eller på stengt bomvei (fin sykkelvei).

Buss: til By/Bykrysset i Lommedalen

Bil: Fra Oslo kjører du til Bærums Værk og Lommedalen og parkerer ved By eller Tobonn. Eller til Sundvollen og Kleivstua (10 km) .

Sykkel: Med sykkel kommer du helt inn til hytta.

Adkomst vinter

Vinterstid er det fin skiløype fra By i Lommedalen som går rett forbi hytta. Det er også fine skiløyper sørover fra Løvlia til hytta. Skiløypene fra Sollihøgda, Kleivstua og Sørkedalen er mer krevende og anbefales bare folk i brukbar form. Deler av løypenettet prepareres bare på vintre med godt skiføre. Fra Kampesetra til Myrsetra er løypene merket, men ikke preparert. Merk også at Trehørningen ved Kampesetra er regulert og at isen derfor kan være usikker eller ha overvann, selv i kalde perioder. 

Planlegg skituren din på Skiforeningen 

Adkomst med offentlig transport

Ja

SjekkUT | Myrsetra

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

26

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Myrsetra ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT