Myrsetra

Om hytta

Myrsetra - sjarmerende gammel seter på Krokskogen med 10 sengeplasser. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i elva. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Hytta er låst med DNT-nøkkel. Forhåndsbooking av sengeplass. 50 meter unna ligger Drømmen med 2 sengeplasser - hundehytte. Les mer om Myrsetra på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Bestilling

Minst én av de besøkende må være medlem av Turistforeningen for å få tilgang til DNT-standardnøkkel. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta. Ingen kan likevel bortvises. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Alle kan bruke hyttene, men kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til nøkkel. Det må minimum være ett medlem i turfølget.

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde

Vann hentes i elva rett nedenfor hytta. I sommersesongen, mens det går beitedyr i området, bør vannet kokes. I en varm sommersesong kan det være svært sparsomt med vann i elva.

Beskrivelse av hytta

Hytta har en etasje og loft med 2 soverom med til sammen 10 soveplasser. Nede er det stue, kjøkken og "melkebu". Hytta er på 47 m2.

Annet

Inngangsdøra kan være vanskelig å få opp, men kjenner du teknikken er det såre enkelt. Det er en gammel låsmodell med slå som er benyttet på denne døra. Den åpnes lett ved å trykke på en liten hendel øverst på håndtaket på utsida slik at slåen på innsida blir skjøvet opp.

Andre hytter
Nærmeste DNT-hytte er Presthytta (4 km).

Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034"
Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013) og Oslo Nordmark Vinter (2013) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (20 11) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

  • Fiske
  • Teltplass
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Barnevennlig
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

  • Sykkel

Adkomst sommer

Myrsetra ligger på Krokskogen, som er en del av Oslomarka.

Enkleste adkomst er fra By i Lommedalen (9 km), enten på blåsti eller på stengt bomvei (fin sykkelvei).

Buss: til By/Bykrysset i Lommedalen

Bil: Fra Oslo kjører du til Bærums Værk og Lommedalen og parkerer ved By eller Tobonn. Eller til Sundvollen og Kleivstua (10 km) .

Sykkel: Med sykkel kommer du helt inn til hytta.

Adkomst vinter


Vinterstid er det fin skiløype fra By i Lommedalen som går rett forbi hytta. Det er også fine skiløyper sørover fra Løvlia til hytta. Skiløypene fra Sollihøgda, Kleivstua og Sørkedalen er mer krevende og anbefales bare folk i brukbar form. Deler av løypenettet prepareres bare på vintre med godt skiføre. Fra Kampesetra til Myrsetra er løypene merket, men ikke preparert. Merk også at Trehørningen ved Kampesetra er regulert og at isen derfor kan være usikker eller ha overvann, selv i kalde perioder.

Papirkart

Kartblad: 045 Oslo Nordmark