Drømmen

Om hytta

Medlemsnummer gir korrekt pris ved booking. Drømmen - gammel seterkoie i Krokskogen 10 km nord for Lommedalen med 2 sengeplasser og plass for hund.
Samme gårdstun som Myrsetra. Kun utleie av hele hytta, bestilles på forhånd. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i elva. Låst med DNTs standardnøkkel. Les mer om Drømmen på UT.no ved å trykke på denne teksten.

Ubetjent hytte - tillatt med hund
Drømmen er ubetjent. Du må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom. Dette er den andre DNT-hytta i Oslomarka hvor besøkende får anledning til å ha med seg hunden sin inn.

Booking
Kun medlemmer av Turistforeningen får tilgang til DNT-standardnøkkel, og har tilgang til å booke denne hytta. Husk å krysse av for medlem ved booking. Hytta er låst med DNT-standardnøkkel og kan brukes hele året. Hytta forhåndsbestilles på nettet og leies ut som en enhet. Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen.

Bestill plass på hytta

Utstyr
Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys, men ta gjerne med litt ekstra. Køyesenga har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Hver enkelt må selv sørge for rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Vannkilde
Vann hentes i elva rett nedenfor Myrsetra. I sommersesongen, mens det går beitedyr i området, bør vannet kokes. I en varm sommersesong kan det være svært sparsomt med vann i elva.

Beskrivelse av hytta
Koia er på en flate, ett rom med 2 soveplasser i køyeseng. Hytta er på ca. 12 m2. Hundebur til hunden.

Annet
Utedoen og vedskjulet deles med besøkende på Myrsetra. Ekstra gassflaske finnes i uthuset ved Myrsetra.

Andre hytter
Nærmeste DNT-hytte er Presthytta (4km).

Andre DNT-hytter i Marka


Aktuelle kart:
Norges-serien fra Nordeca: 10034 Oslo Nordmark
Turkart: Oslo Nordmark sommer (2013) og vinter (2013) 1:50 000 fra Nordeca, Oslomarka sommer (2014) og Oslomarka vinter (2014) 1:50 000 fra Cappelen Damm

Fasiliteter

  • Utleie
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund
  • Barnevennlig
  • Barnevogn

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelighet

  • Sykkel

Adkomst sommer

Sommer:
Drømmen/Myrseter ligger på Krokskogen, som er en del av Oslomarka.

Enkleste adkomst er fra By i Lommedalen (9 km), enten på blåmerket sti eller på stengt bomvei (fin sykkelvei).

Buss: By/Bykrysset i Lommedalen (9 km)

Fra Oslo kjører du til Bærums Værk og Lommedalen og parkerer ved By eller Tobonn.

Bil: By i Lommedalen (9 km), Kleivstua (10 km)

Adkomst vinter

Vinter:
Vinterstid er det fin skiløype fra By i Lommedalen som går rett forbi hytta. Det er også fine skiløyper sørover fra Løvlia til hytta. Skiløypene fra Sollihøgda, Kleivstua og Sørkedalen er mer krevende og anbefales bare folk i brukbar form. Deler av løypenettet prepareres bare på vintre med godt skiføre. Fra Kampesetra til Drømmen/Myrseter er løypene merket, men ikke preparert.

Merk også at Trehørningen ved Kampesetra er regulert og at isen derfor kan være usikker eller ha overvann, selv i kalde perioder.

Papirkart

Kartblad: 045 Oslo Nordmark