Presthytta

Annonse

Om hytta

 • Område
 • Sengeplasser
  4 sengeplasser
 • Åpningstider
  Hele året
 • Nøkkel
  DNT-nøkkel
Bli DNT-medlem

Presthytta er en koselig, solrik og liten tømmerkoia på Krokskogen. Hytta ligger midt på Krokskogen, her overnatter du virkelig dypt inne i Marka omringet av mektig barskog. Dette er hytta for deg som ønsker en av avslappende og rolig helg i skogen.

Beskjed fra DNT Oslo og Omegn 16. juni:

Vi har blitt gjort oppmerksom på det er et ormebol på den vestre siden av grunnmuren, ved benken. Vær varsom rundt området og husk at Hoggorm fredet.

Hytta må forhåndsbestilles.

 • Hele hytta reserveres ved bestilling.
 • Hytta kan nå bookes pr døgn og det vil være fastpris for hele hytta.
 • Alle gjester må ta med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengetøy (sovepose er ikke tillatt).
 • Spay klorin på overflatene der folk tar med hendene sine - før du tar hytta i bruk og før du drar. Luft godt ut samtidig! Bruk gjerne varmt vann og grønnsåpe som erstatning for klorin.
 • Ta med deg rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
 • Ta med deg egne søppelposer og ta med deg søppelet ditt hjem.
 • Du som gjest er ansvarlig for å følge anvisningene på hytta, for å sikre godt renhold og hygiene mens dere bor på hytta

OBS! Dropin og dagsbesøk på selv- og ubetjente hytter er ikke tillatt.

Presthytta - liten tømmerkoie på Krokskogen med 4 sengeplasser. Standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring. Ikke strøm. Sengene har dyner og puter; ta med egen lakenpose eller sovepose. Vann hentes i bekken. Ikke tillatt med hund inne på hytta. Låst med DNTs standardnøkkel.

Ubetjent hytte

Presthytta er ubetjent, som leies ut seng for seng. Hver enkelt må selv sørge for nøkkel, mat, sengetøy og rengjøring. Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

Bestilling

Kun medlemmer av Turistforeningen kan bestille sengeplasser og deponere på DNT standardnøkkel. Husk å ha medlemsnummer klart når du skal bestille. Bestilte plasser disponeres fra kl 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. De som forhåndsbestiller har fortrinnsrett til sengeplassene på hytta.  

Utstyr

Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sovepose. Om dere ønsker å grille, husk å ta med grillkull/briketter og evt. tennvæske. En grill er satt opp slik at dere kan steke maten utendørs.

Vannkilde

Vann hentes i bekken bak hytta. I en varm sommersesong kan det være svært sparsomt med vann i området. Da vil også tilgangen på drikkevann bli redusert. Om vinteren er bekkeløpet ofte åpent, men i svært kalde perioder kan det hende du må smelte snø.

Beskrivelse av hytta Hytta er på 30 m2 med kombinert kjøkken/soverom med 4 sengeplasser og en liten stue.

Området og løypene Skiløypene fra Sollihøgda, Kleivstua og Sørkedalen er krevende og må kun benyttes av folk som er trent og godt kjent. Deler av løypenettet prepareres bare på vintre med godt skiføre. Fra Kampesetra til Myrsetra er løypene kun merket og ikke preparert. Merk også at Trehørningen ved Kampesetra er regulert og at isen derfor kan være usikker, selv i kalde perioder.

Presthytta har naturreservatet Merratjern-Søndagsbrenna som nærmeste nabo.

Andre hytter

Nærmeste DNT-hytte er Myrsetra (4km).  

Aktuelle kart: Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013) og Oslo Nordmark Vinter (2013) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (20 11) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

Fasiliteter

 • Booking
 • Vedovn

Tilpasset for

 • Barnevennlig

Slik kommer du deg dit

Adkomst sommer

Presthytta ligger langt inn på Krokskogen, som er en del av Oslomarka.

Enkleste adkost til hytta er fra By i Lommedalen (14 km). Fra Oslo kjører du til Bærums Værk og Lommedalen og parkerer ved By eller Tobonn.

Buss: By (Bykrysset) i Lommedalen (14 km)

Sykkel: Med sykkel kommer du greit fra By til Monsebråtan, deretter er det best å sette igjen sykkelen og følge blåstien opp til hytta. Alternativt kan sykkelen trilles opp traktorstien vest for hytta og trilles eller bæres gjennom skogen nordfra inn til hytta.

Bil: By i Lommedalen (15 km ), Tobonn via Kampesetra (11 km), Kleivstua (9 km)

Adkomst vinter

Oversiktskart

GPXStort kart

Høydeprofil Husk kart og kompass - og hodelykt.

Buss: By (Bykrysset) i Lommedalen (15 km)

SjekkUT | Presthytta

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

18

SjekkUT-besøk

Gjestebok (0)

Ingen har skrevet i gjesteboka for Presthytta ennå. Ta turen og bli den første!

Annonse
mobil med SjekkUT appen åpen
person ute i naturen

SjekkUT

Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

Les mer om SjekkUT