Legg til huskeliste
    52
    SjekkUT-besøk

    Annonse

    Presthytta er en koselig, solrik og liten tømmerkoia på Krokskogen. Hytta ligger midt på Krokskogen, her overnatter du virkelig dypt inne i Marka omringet av mektig barskog. Dette er hytta for deg som ønsker en av avslappende og rolig helg i skogen.

    Bestilling

    Hele hytta reserveres ved bestilling.

    Presthytta er ubetjent og åpnes med DNTs standardnøkkel. Alle kan bruke hytta, men kun medlemmer av DNT får tilgang til nøkkelen og du må forhåndsbestille plass på hytta. Den som er ansvarlig for bestillingen må være minst 18 år.

    Hytta disponeres fra kl. 14 ankomstdagen til kl. 14 avreisedagen. Turistforeningens hytter brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på hytta. Hunder kan dessverre ikke være med inn i hytta.

    Utstyr

    Hytta er utstyrt med gassbluss til koking av mat, vedovn til oppvarming og ellers basisutstyr for matlaging og oppvask. Ikke strøm. Veden på hytta skal kun benyttes til fyring i vedovnene, ikke til bål ute. All mat må du selv ta med. Hytta har stearinlys og dopapir, men ta gjerne med litt ekstra. Sengene har dyner, puter og tepper, men alle må bruke egen lakenpose eller sengetøy. Om dere ønsker å grille, husk å ta med grillkull/briketter og evt. tennvæske. En grill er satt opp slik at dere kan steke maten utendørs.

    Hovedregelen er at du skal forlate hytta i den stand du selv ønsker å finne den, og gjerne litt bedre enn da du kom.

    Vannkilde

    Vann hentes i bekken bak hytta. I en varm sommersesong kan det være svært sparsomt med vann i området. Da vil også tilgangen på drikkevann bli redusert. Om vinteren er bekkeløpet ofte åpent, men i svært kalde perioder kan det hende du må smelte snø.

    Beskrivelse av hytta 

    Hytta er på 30 m2 med kombinert kjøkken/soverom med 4 sengeplasser og en liten stue.

    Området og løypene 

    Skiløypene fra Sollihøgda, Kleivstua og Sørkedalen er krevende og må kun benyttes av folk som er trent og godt kjent. Deler av løypenettet prepareres bare på vintre med godt skiføre. Fra Kampesetra til Myrsetra er løypene kun merket og ikke preparert. Merk også at Trehørningen ved Kampesetra er regulert og at isen derfor kan være usikker, selv i kalde perioder.

    Presthytta har naturreservatet Merratjern-Søndagsbrenna som nærmeste nabo.

    Andre hytter

    Nærmeste DNT-hytte er Myrsetra (4km).  

    Aktuelle kart 

    Norges-serien fra Nordeca: "Oslo Nordmark 10034" Turkartserien: Oslo Nordmark Sommer (2013) og Oslo Nordmark Vinter (2013) 1:50 000 og Oslomarka (2008) 1:100 000 fra Nordeca og Oslomarka sommer (20 11) og vinter (2011) 1:50 000 fra Cappelen Damm. Les mer og kjøp kart på dntbutikken.no

    Fasiliteter

    • Booking
    • Vedovn

    Passer for

    • Barnevennlig
    Annonse
    OslomarkaKrokskogen

    Adkomst sommer

    Buss: By (Bykrysset) i Lommedalen (14 km)

    Sykkel: Med sykkel kommer du greit fra By til Monsebråtan, deretter er det best å sette igjen sykkelen og følge blåstien opp til hytta. Alternativt kan sykkelen trilles opp traktorstien vest for hytta og trilles eller bæres gjennom skogen nordfra inn til hytta.

    Bil: By i Lommedalen (15 km ), Tobonn via Kampesetra (11 km), Kleivstua (9 km)

    Adkomst vinter

    Adkomst vinter - klikk her og du får en grei beskrivelse 

    Husk kart og kompass, og hodelykt.

    SjekkUT | Presthytta

    Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

    Les mer om SjekkUT
    52

    SjekkUT-besøk