Trollfjordhytta

  Legg til huskeliste
  12
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Trollfjordhytta – spektakulær beliggenhet!
  Hytteanlegget ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av Store Trollfjordhytta (bygget 2018) og Lille Trollfjordhytta. Det er også en kombinert sikringsbu og badstu.

  Rett ved hytta finner du Isvasshaugen (merket høyde 504 i kartet) med spektakulær utsikt ned mot Trollfjorden. Her har du forøvrig også mobildekning. Er du glad i kvasse tinder har du og kommet til rett sted. Men husk, her er fjellene såpass spektakulære at du skal vite godt hva du driver med før du gir deg i kast med de.

  Trollfjordhytta er kanskje ett av Norges mest spektakulære vinterturmål for de som oppsøker bratt lende vinterstid. Knapt noe sted nær en turlagshytte finnes så mange uprøvde snørenner og nedkjøringer.

  Rom
  Det er tilsammen 20 sengeplasser på hytteanlegget. I Store Trollfjordhytta er det to store soverom med soveplass til seks på hvert rom. I Lille Trollfjordhytta er det sengeplasser til åtte.
  Se romoversikt Store Trollfjordhytta PDF / Se romoversikt Lille Trollfjordhytta PDF

  Alle gjester må ha med enten ren lakenpose, rent sengetøy eller sovepose. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

  Utstyr
  Hytta er fullt utstyrt med det du trenger av kopper og kar til matlaging, gass, ved, puter og dyner. Det er også stearinlys, tørkeruller og dopapir på hyttene. Ta gjerne med eget tørkehåndkle til oppvasken. Hytta har solcellebelysning. Det er ikke matlager på hytta, og heller ingen søppelordning, så du må ta med alt avfall i retur.
  Det er forbudt å bruke piggsko/brodder inne på hyttene.
  Anlegget har 12V solstrøm og mulighet for lading av mobiltelefoner.

  Drikkevann
  Hentes i bekk på tunet eller i et av vanna ved hyttene. Her henter du også vann til badstua.

  Hund
  Hund kun tillatt i gang/oppholdsrom på Lille Trollfjordhytta. Ikke tillatt med hund i Store Trollfjordhytta. Du forhåndsbestiller plass for hunden din i samme system som du bestiller seng, og hundeier må selvsagt bo i samme hytte som det er tillatt med hund.

  Bestilling og betaling
  Vi har gode erfaringer med forhåndsbestilling og oppfordrer til dette. Da trenger du ikke tenke på betaling i etterkant av besøket, og ved ankomst før kl 19 har du rett til den senga du har bestilt. Kommer du etter kl 19 har du rett på en annen ledig soveplass.
  Man kan fremdeles besøke hytta uten forhåndsbestilling. Da må du vente til etter kl 19 med å velge seng, da den kan være bestilt. Er alle sengene bestilt har du likevel rett til å overnatte på hytta. Har du ikke forhåndsbetalt må du gjøre opp for deg etter hyttebesøket med Vipps, PayPal, bankoverføring eller kontant i kasse på hytta. Alle som bruker hytta skal skrive seg inn i protokoll på hytta.

  Her er nyttige tips om bestilling .

  Kommersielle grupper må kontakte oss på mail: vesteralen@dnt.no før bestilling/besøk.
  Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

  Les også: Ett døgn på Trollfjordhytta

  Se 360 graders presentasjon av hytta her: https://storage.net-fs.com/hosting/7110591/10/

  Nøkkel
  Lille Trollfjordhytta er ulåst, men Store Trollfjordhytta er låst med DNT-hengelås. DNT-nøkkel fås kjøpt for kr 100 mot fremvisning av gyldig medlemskap på butikken i Digermulen, Svolvær Turistinformasjon i Svolvær, Visit Vesterålen på Sortland, og kan lånes på samme steder som har lånt ut nøkkel til Guvåghytta (også DNT-nøkkel)

  Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:
  Sport1 Sortland
  Esso Havna på Sortland
  Cirkle K på Sortland
  XY på Straume i Bø

  Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.

  DNT -medlemskap
  Når du melder deg inn i DNT Vesterålen Turlag støtter du vårt arbeid for å styrke friluftslivet og verne vår felles naturarv, og du hjelper oss med å ta enda bedre vare på våre hytter og ruter.
  Som medlem i Vesterålen Turlag får du gode rabatter på våre hytter og andre medlemsfordeler som rabatt i utvalgte sportsbutikker.

  Aktiviteter
  Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg sjøl. Her har du Vesterålen på sitt aller råeste.
  Bestigning av Wallenheia (587 moh) kan være kinkig nok hvis du velger litt feil mellom bergklipene, men med en smule list går det seg til. Et godt tips kan være å holde noe til venstre oppover ryggen. Vakker utsikt fra toppen av heia østover mot Raftsundet.

  En avstikker til Øvre Austpollvatnet, rundt en times gange fra hytta, kan fort betale seg for den pasjonerte sportsfisker. Her er det fin ørret, i perfekt størrelse for steikepanna på Trollfjordhytta.

  Som en liten luftetur etter ettermiddagskaffen anbefales fem minutters gange rett sørover, med fin utsikt til Trollfjordvatnet og Trolltindan. Vil du forlenge tilbaketuren til hytta, så ta en sving et stykke nedover Trollfjordryggen, langs den sikre vinterruta opp fra Trollfjorden.

  Men skulle du våkne en morgen og føle deg i storform og moden for topptur, da er Blåskavltinden (975 moh) tingen. En krevende tur som gir nærkontakt med det villeste ville i vakre Vesterålen. Ruta finner du inntegnet på flyfoto på side 222 i «På tur i Vesterålen og Lødingen» og side 172 i «På tur i Vesterålen».

  Denne hytta har fått støtte av overskuddet fra spillemidlene til Norsk Tipping.

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Lofoten, Vesterålen og HinnøyaLofoten

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst er å følge "rib'ene" som går daglig mai-september fra Svolvær til Trollfjorden. Avtal med skipper om å bli satt i land og hentet på senere tidspunkt. Kontakt Svolvær Turistinformasjon tlf 76 07 05 75 eller info@visitlofoten.no for info om skyss-mulighetene.

  Et av selskapene som skysser er RiB Lofoten DA. Kontakt RiB Lofoten på post@rib-lofoten.com eller mobil 90 41 64 40 (kun tale ikke SMS) for å undersøke pris og avtale transport for ønsket avgang og avhenting.

  Alternativt kan du padle selv til Trollfjorden eller Austpollen nordøst for hytta, og så ta føttene fatt siste biten. Har du egen småbåt og henger kan du sette den ut i Tennfjorden 5 km før Digermulen i Raftsundet mot å vippse båtforeninga en liten sum for bruk av utkjøringsrampen.
  Det er merket løype fra kaia i Trollfjorden til hytta (1,5 time).

  Adkomst vinter

  Trollfjordhytta er et fantastisk turmål vinterstid, men adkomsten går i terreng som er skredutsatt. Vi anbefaler normalt ikke å benytte den merkede sommerløypa på vinteren, da den går gjennom en dalslukt hvor det årlig går flere store snøskred fra de rundt 800 meter høye Trollfjordtindan. I stedet anbefaler vi å ta seg opp på ryggen mellom sommerløypa og Trollfjordvatnet. På dette kartet finner du det som ansees som tryggeste rute til hytta (blå strek), og som også vises som vinterrute på Norgeskart.no hvor du kan zoome inn og studere detaljer nærmere. Denne traseen går utenom ulykkesstedet som beskrives i ulykkesrapporten nedenfor. Men også her passeres punkter som kan være skredutsatte, og som krever gode vurderinger for å redusere risiko. Her finner du bratthetskart , klassifisering av snøskredterreng (KAST) og snøskredvarsel på varsom.no . Man må være spesielt oppmerksom i dårlig sikt og flatt lys da det er flere mindre terrengfeller som kan være vanskelige å oppdage og trygt forsere langs hele turen til mellom Trollfjorden og Trollfjordhytta. På turlagets fellesturer til Trollfjordhytta vinterstid er det krav om skredsøker, spade og søkestang for alle deltakere. Mer informasjon om adkomst til Trollfjordhytta finner du Ulykkesrapporten fra hendelsen 3. november 2019 like ved Trollfjordhytta der Vesterålen Turlags styre ble rammet av snøskred.

  Løypekartutsnitt vinter

  SjekkUT | Trollfjordhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  12

  SjekkUT-besøk