Trollfjordhytta

Annonse

Om hytta

DNT og Vesterålen Turlag skal over på et annet hyttebookingsystem. Booking av overnatting på våre hytter for 2020 er inntil videre ikke mulig. Det vil bli gitt ny beskjed når booking fra 01.01.2020 åpnes opp.

Hytteanlegget ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av Store Trollfjordhytta (bygget 2018) med 12 sengeplasser. Lille Trollfjordhytta har 8 senger.
Det er også en kombinert sikringsbu og badstu. Hund kun tillatt i gang/oppholdsrom på Lille Trollfjordhytta. Ikke tillatt med hund i Store Trollfjordhytta.

Se romoversikt Store Trollfjordhytta PDF / Se romoversikt Lille Trollfjordhytta PDF

Blokkering av hytter: Dersom hytta/rom/seng er markert svart og dermed er stengt for booking, så kan dugnad, besøk av skoleklasser eller fellestur være årsaken. Gjester som ønsker mer informasjon kan kontakte Vesterålen Turlag på mail.

Anlegget har 12V solstrøm og mulighet for lading av mobiltelefoner. Turen opp til hytta fra Austpollen eller fra brygga innerst i Trollfjorden er en stor opplevelse i seg sjøl. Her har du Vesterålen på sitt aller råeste.

Les også: Ett døgn på Trollfjordhytta

Rett ved hytta finner du Isvasshaugen (merket høyde 504 i kartet) med spektakulær utsikt ned mot Trollfjorden. Her har du forøvrig også mobildekning. Er du glad i kvasse tinder har du og kommet til rett sted. Men husk, her er fjellene såpass spektakulære at du skal vite godt hva du driver med før du gir deg i kast med de.

Trollfjordhytta er kanskje ett av Norges mest spektakulære vinterturmål for de som oppsøker bratt lende vinterstid. Knapt noe sted nær en turlagshytte finnes så mange uprøvde snørenner og nedkjøringer. Har du med deg hund kan den være i Lille Trollfjordhytta.

Nøkkel

Lille Trollfjordhytta er ulåst, men Store Trollfjordhytta er låst med DNT-hengelås. DNT-nøkkel fås kjøpt for kr 100 mot fremvisning av gyldig medlemskap på butikken i Digermulen, Destination Lofoten i Svolvær, Visit Vesterålen på Sortland, og kan lånes på samme steder som har lånt ut nøkkel til Guvåghytta (også DNT-nøkkel)

Du kan låne nøkkelen mot et depositum på 100 kroner på følgende steder:

Du kan også kjøpe nøkkelen i DNTs nettbutikk.

Fasiliteter

  • 12v
  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn

Tilpasset for

  • Hund

Slik kommer du deg dit

Tilgjengelig med

  • Båttransport

Adkomst sommer

Enkleste adkomst er å følge turistbåtene som går daglig mai-september fra Svolvær til Trollfjorden. Avtal med skipper om å bli satt i land og hentet på senere tidspunkt. Merket løype fra kaia i Trollfjorden til hytta (1,5 time). Kontakt Destination Lofoten tlf 760 69 800 eller lofoten@lofoten.info for info om de ulike turistbåtene.

Det er også mulig å ordne seg privat skyss til Trollfjorden med mindre båter i Raftsundet og Digermulen-området.

Alternativt kan du padle selv til Trollfjorden eller Austpollen nordøst for hytta, og så ta føttene fatt siste biten.

Adkomst vinter

Sommerløypa fra Trollfjorden er skredutsatt, og kan kun brukes når snøforholdene er trygge. Imidlertid unngår man de mest utrygge passasjene ved å gå på ryggen mellom sommerløypa og Trollfjordvannet og videre frem til hytta. Se også i turboka: "På tur i Vesterålen og Lødingen" (2015) for inntegnet vinterrute.

Papirkart

Kartblad: 153 Stamsund - Svolvær og 154 Raftsundet

Annonse