Trollfjordhytta

  Legg til huskeliste
  7
  SjekkUT-besøk

  Annonse

  Trollfjordhytta – spektakulær beliggenhet!
  Hytteanlegget ligger flott til ovenfor den berømte Trollfjorden på Austvågøy. Den består av Store Trollfjordhytta (bygget 2018) og Lille Trollfjordhytta. Det er også en kombinert sikringsbu og badstu.   

  Rett ved hytta finner du Isvasshaugen (merket høyde 504 i kartet) med spektakulær utsik...

  Fasiliteter

  • 12v
  • Booking
  • Fiske
  • Badstu
  • Vedovn

  Passer for

  • Hund
  Annonse
  Lofoten, Vesterålen og HinnøyaLofoten

  Adkomst sommer

  Enkleste adkomst er å følge turistbåtene som går daglig mai-september fra Svolvær til Trollfjorden. Avtal med skipper om å bli satt i land og hentet på senere tidspunkt. Merket løype fra kaia i Trollfjorden til hytta (1,5 time). Kontakt Svolvær Turistinformasjon tlf 76 07 05 75 eller info@visitlofoten.no for info om de ulike turistbåtene.

  Det er også mulig å få båttransport fra Svolvær til Trollfjorden med RiB Lofoten DA. Normalt vil det koste ca 800 kr pr person for hver vei, men ved ledig kapasitet kan man være heldig å få transport begge veier for prisen av en tur. Kontakt RiB Lofoten på post@rib-lofoten.com eller mobil 90 41 64 40 (kun tale ikke SMS) for å undersøke/avtale transport for ønsket avgang og avhenting.

  Alternativt kan du padle selv til Trollfjorden eller Austpollen nordøst for hytta, og så ta føttene fatt siste biten.

  Adkomst vinter

  Trollfjordhytta er et fantastisk turmål vinterstid, men adkomsten går i terreng som er skredutsatt. Vi anbefaler normalt ikke å benytte den merkede sommerløypa på vinteren, da den går gjennom en dalslukt hvor det årlig går flere store snøskred fra de rundt 800 meter høye Trollfjordtindan. I stedet anbefaler vi å ta seg opp på ryggen mellom sommerløypa og Trollfjordvatnet. På dette kartet finner du det som ansees som tryggeste rute til hytta (blå strek), og som også vises som vinterrute på Norgeskart.no hvor du kan zoome inn og studere detaljer nærmere. Denne traseen går utenom ulykkesstedet som beskrives i ulykkesrapporten nedenfor. Men også her passeres punkter som kan være skredutsatte, og som krever gode vurderinger for å redusere risiko. Her finner du bratthetskart , klassifisering av snøskredterreng (KAST) og snøskredvarsel på varsom.no . Man må være spesielt oppmerksom i dårlig sikt og flatt lys da det er flere mindre terrengfeller som kan være vanskelige å oppdage og trygt forsere langs hele turen til mellom Trollfjorden og Trollfjordhytta. På turlagets fellesturer til Trollfjordhytta vinterstid er det krav om skredsøker, spade og søkestang for alle deltakere. Mer informasjon om adkomst til Trollfjordhytta finner du Ulykkesrapporten fra hendelsen 3. november 2019 like ved Trollfjordhytta der Vesterålen Turlags styre ble rammet av snøskred.

  Løypekartutsnitt vinter 

  SjekkUT | Trollfjordhytta

  Samle på fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet med SjekkUT i UT-appen.

  Les mer om SjekkUT
  7

  SjekkUT-besøk